Топлообменник на маслото!-Въпрос!

Започната от breinvalka, 19 Юли 2013 20:41:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

breinvalka

Здравейте,Колеги!Карам Форд Фокус 18 ТДИ 90 к.с Значи,преди около 2 седмици направих бай-пас на тооплообменника.Изолирах самия топлобменик ,защото се спука и започна да вкарва масло в охладителната система.Но,чакам да ми докарат друг,и затова по питах колко време и колко км най-много мога карам докато ми го доставят? А имам пътуване около 300 км и от който 20-30 км са ми стръмни наклони за изкачване.Искам да попитам по запознатите от вас колко време мога да карам с него и какъв пробег мога да правя(от точка А до точка Б) ?Карам с масло Alpine RSD Semi Syntetic 10W40!Благодаря ви предварително!

Alexi

при нормална експлоатация надали ще успееш да прегрееш маслото с трайни последици най много да му поскъсиш пробега

breinvalka

Добре Благодаря,но мисълта ми беше друга колко километра при нормално каране може да се измине така горе - долу без да има големи последствия,за да знам за какво и за колко км да съм подготвен и да знам какво да правя?

TourneoRS

Топлообменникът не намалява кой знае колко градуса . Ако не ръчкаш колата , газ колкото върви и спирачки , няма да усетиш дори че го няма .  В момента карам кола която има топлообменник , но след като загрее над 60 градуса при нормални обороти около 850 започва да мига лампата на маслото и да пищи зумера . Смятай колко е зле  ^-^ но не се предава вече 2000 км . откакто я карам . Накратко казано , свърши си работата не би трябвало да имаш грижи .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .