Кога ще обуете зимните гуми?

Започната от Bobi, 14 Октомври 2011 19:03:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

според мен не може да сложи джанти по малки от 17 ако е истинско СТ .. все пак дисковете му са 320 или 330 мм ..

amplified

Само пакет някакъв е... Аз доколкото знам 17-ки железо не съществуват, ама може и да бъркам  C:-)

Vasilev

Обух ги миналата събота. За жалост напролет май ще падне изправяне на джантите на летните гуми. Явно с течение на лятото съм ги поизкривил неусетно, и сега като сложих правите джанти, колата сякаш не докосва пътя  :D

Pyrhel

Има, има големи железни, видях скоро предпоследната бмв 7-ца със железни, никак не изглеждаше зле.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

escobar

Най-добре е да се изчака снега, ама тогава пък ще има опашки и ако се случи и да изтрезнявам...
На Фиестата ги смених, изглежда отвратително, но вози далеч по-меко със стоманените 15-ки. Autoring продава много готини тасове на външен вид, но за една зима ми остана 1.
Иначе другото ауто го въртя с летни гуми и се държи супер - катерих на -2, -3 градуса и не съм почуствал несигурност или нестабилност никаква. Всяка сутрин я карам на температури под 7 градуса и се държи чудесно.

Ако имате възможност да си ги сменяте сами, по-добре изчакайте да падне сняг.

dimkaraganchev

Много сте ми интересни. Че за какво ги имате тези гуми, като се чудите кога да си ги сложите. Всяка година едно и също нещо се повтаря. Трябва да си мазохист, че да си го причиняваш.
П.П. Още на 09.10. оборудвах моите коли с гуми за зимата.

Alexi

мда и както беше 20° на въздуха и сигурно 30° на асфалта и ги метнеш едни 5к пробег за месец ,месец и половина ще им стопиш половината грайфер .. изпробвано е ..

dimkaraganchev

М-да-а, ще ги стопя на куково лято. Аз нямам и никога не бих допуснал да имам такива проблеми - да ли да тръгна да минавам Балкана или първо да се отбия до сервиза, за да ми сменят гумите. Просто карам с подходящите за българската зима гуми.
П.П. Миналия weekend навъртях около 1000 км на Примерата - Сопот - В.Търново - Варна - Созопол и обратно, само че през Сливен. Нищо им няма на гумите, а захващат 4 зима.

Alexi

при мене пробезите са други .. за последната година имам 20к с едната и 30к с другата кола .. гуми карам 2 ,най много 3 сезона ,зимни се слагат средата на ноември преди това сняг не вали (планини не катеря )

Bobi

При всеки е относително...Аз карам в София и все още не съм ги сложил, но вече времето си казва думата и в неделя ще ги сменям. Обаче за хора, които катерят планини и минават през проходи мисля, че е наложително да ги слага по-рано.Не вярвам да им стане нещо на гумите за 1500 км за 1 месец (beer)

Alexi

то ако караш 1500км на месец ,пазиш си ги и ги съхраняваш правилно може и 6-7 години нищо да не им стане .. стига да са и висок клас че ниските класове имат склонност към бързо вдървяване

dimkaraganchev

Гумите ми просто не са зимни, а всесезонни. Затова нямам никакви ядове, кога ги сменям. И да, по скъпи са от зимните, но са доста по-практични от тях. А километрите - около 15 000 км на година - ги навъртам основно за кеф. Работата мие на 5 км от в къщи.

Bobi

От днес вече съм със зимните кубинки. Возят меко и стабилно. Чакаме да ги пробваме и в лоши атмосферни условия!

Artur_111196

Днес и аз ги сложих, започвам трети зимен сезон с тия гуми и сега ще се види дали са останали меки или са се вкокалясали иначе до сега съм доволен от тях, тая Унироялка наистина се държа добре...   

Pyrhel

Аз преди около час ги нахлузих също :)

От миналата година са. Силата им е снега на тия:
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Останаха ли такива, които се разхождат с "чехли" в снега ?:)

escobar

Редно е снега да бъде в кавички  :-[
Миналия четвъртък катерих към Самоков и без зимни на такова "почистване" бая зор щях да видя.

VENTCI

По нашия край сняг няма и аз все още съм с летни  ;)

dimkaraganchev

Хм, летни гуми по това време на годината. Ето ви една снимка, която вчера щракнах с GSM-а. Направих я до гр. Калофер. Имаше лека поледица преди обяд и ето го резултата:

Човекът е беше с летни гуми.
Пък после пак ми разправяйте, колко хубаво било да се кара зимата със зимни гуми, за които се чудиш кога да ги сложиш. И когато и да ги сложиш, все си закъснял.  ;D

Alexi

това не е само от гумите има си и майсторлък :)) преди време видях една дачия изтаванена в канавката ама още с найлоните и с транзитните номера .. купил я ,и докато пътува към тях с летните гуми ( зимата беше ) я изтаванил ...

pantata

На поледица и зимни не помагат. Първия сняг го изкарах на летни, но от днес и аз съм на зимни. В понеделник съм рано на работа, а пък ще вземат да познаят тоя път метеоролозите.

Nebhotep

Днес сложих зимните, тъй като след няколко дни сутрешните температури ще поднат под 7 градуса.

Това е моят избор:

FIRESTONE WH 2 EVO 225/50 R17 98H XL FR

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Alexi

аз мисля другата седмица да ги слагам .. тия дни ще пътувам а е доста топло 15° ,не искам да ги мъча новите зимни

moni74

Като гледам, в Бургас и региона температурата за 10 дни напред я дават от 6 до 10 градуса сутрин и от 12 до 16 градуса през деня. И както не ми се очертава скоро да пътувам някъде, ще си стоя още с 18-ките :)

----------------------------

pAbLo

Вчера след киснене час и половина при един "известен" гумаджия и час при друг по-незнаен си сложих тенекетата на ежедневката.

Кораба още чака каско и ще го държа още малко с оригиналните джанти
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

moni74

Моите зимни гуми ги обух днес, доста по-рано от планираното. Но утре ще продам 16-ките Фалкън и така и така освободих джантите, та направо сложих на тях зимните и вече са на колата.
Предложиха ми 160лв за железарките + тасовете - да ги давам ли, защото са ми излишни?

----------------------------

Alexi

зависи от състоянието им ,но щом имаш клиент да заминават .. сносна е цената

hotblooded

Утре... ще проверя дали има криви джанти, ако трябва изправяне, баланс и ги слагам вече...

ihovahi

И аз се глася за утре... днес в Чепеларе е 3 градуса и е доста студено. Гледам, че колите от Пампорово идват със сняг...
Който фôрка "майстор" си нахôда!

petermitkov

Цитат на: moni74 в 15 Ноември 2013 12:31:23
Предложиха ми 160лв за железарките + тасовете - да ги давам ли, защото са ми излишни?

Ако тасовете са оригинални може да искаш и по 55/60лв на джанта + тас
sapienti sat