Ford Focus mk2 1.8tdci проблем със зареждане на нафта

Започната от gsto, 11 Май 2013 22:20:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gsto

Здравейте,
Нов съм във форума. От скоро притежавам Ford Focus Turnier '08(произведен  края на 2007) 1.8 tdci.
Машинката е супер, само дето имам проблем със зареждането на гориво.
При опит да напълня нафта, пистолета на колонката на бензиностанцията изключва и така зареждането на 20 литра нафта е мъчително(отнема поне 20 мин.), да не говорим зареждане до горе  :'( .
Първо помислих, че е от бензиностанцията, пробвах няколко различни бензиностанции, но не става, пистолета изключва постоянно.

Рових из форумите и никъде не намирам инфо. Дали е цедка запушена, дали обезвъздушаването не работи, дали е детска болест при фокус мк2 или просто си има "чалъм" за зареждане...

Дайте мнения!

Alexi

добре дошъл .. пистолета навирате ли го хубаво навътре

amplified

Ако пистолета не се стиска докрай не пълни ли?

gsto

Различни пинизи пробвахме:
1. вкарваме пистолета колко може навътре
2. не го вкарваме до края
3. Завъртане по всякакви посоки
4. Пълнене леко, т.е. натиснат спусъка до половина примерно.

Във всички случаи едно и също...пистолета изключва все едно резервоара е пълен, а той не е. :-[

TourneoRS

Изглежда въздухът не излиза нормално , тръбата може да е запушена и да има тапа . Проблемът от скоро ли е , дали е бил изпразван резервоарът докрай и после пълнен догоре ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

gsto

Цитат на: TourneoRS в 12 Май 2013 14:56:27
Изглежда въздухът не излиза нормално , тръбата може да е запушена и да има тапа . Проблемът от скоро ли е , дали е бил изпразван резервоарът докрай и после пълнен догоре ?

Колата я имам от 1 месец и проблема явно си е от преди.
Къде се намира тази тръба, някаква идея как да е проверя?

TourneoRS

При мен двете тръби са залепени една на друга , тази за извеждането на въздуха е доста по-тънка от основната . Тикнах вътре едно прозрачно силиконово меко маркуче и издухах няколко пъти , след това нямах проблеми . При теб не знам как точно е направено , погледни отдолу би трябвало да се вижда .

Сега се сещам и за друга тънкост , доста от колите имат палец за обезвъздушаване при зареждане . Намира се на гърловината , пробвал ли си да го натиснеш , може и той да е запецнал .

gsto

Цитат на: TourneoRS в 12 Май 2013 22:04:45
При мен двете тръби са залепени една на друга , тази за извеждането на въздуха е доста по-тънка от основната . Тикнах вътре едно прозрачно силиконово меко маркуче и издухах няколко пъти , след това нямах проблеми . При теб не знам как точно е направено , погледни отдолу би трябвало да се вижда .

Сега се сещам и за друга тънкост , доста от колите имат палец за обезвъздушаване при зареждане . Намира се на гърловината , пробвал ли си да го натиснеш , може и той да е запецнал .

хм...къде се намира тоя палец, някаква идея, снимка?

TourneoRS

Принципно е нещо такова ,   когато го натиснеш се изкривява настрани /навътре . На пежо 607 съм го натискал и е едва видимо , натиска се с пистолета и се пълни .

и един цитат точно като твоя проблем
ЦитатКакви ´´майстори´´ има само в БГ,какви обяснения дават.
Но така ще е докато се изчерпят балъците.
Както един колега по-горе каза,това палче служи за ръчно обезвъздушаване,защото може да се изпадне в ситуация дори при празен резервоар да не може да си напълните гориво,заради липсата на циркулация на въздуха---пълни се до едно положение и после от създалата се въздушна възглавница не може.Та това палче освобождава въздуха и готово.....

gsto

Нещо не виждам снимката.
Огледах супер обстойно и не виждам нещо, което да може да се натиска при мен.

Alexi

тоя модел 2008+ не беше ли с някакъв механизъм без капачка .. човката на пистолета трябва да отвори клапан за да започне зареждането .. вероятно тая система не работи както трябва

gsto

Цитат на: Alexi в 15 Май 2013 16:01:25
тоя модел 2008+ не беше ли с някакъв механизъм без капачка .. човката на пистолета трябва да отвори клапан за да започне зареждането .. вероятно тая система не работи както трябва

Моята е модел края на 2007-ма и има капачка. Първо за това се замислих, но най-вероятно ще се окаже цедката запушена.
Като се натисне спусъка на пистолета за зареждане съвсем леко, зарежда...верно много бавно става, но става.
Явно има някаква цедка наистина и аз си го представям да е запушена и да не може да поема много нафта наведнъж.
Сега въпроса е, как се сваля/чисти тая цедка?  :-[

pi4o

Колега, защо не пробваш да си налееш нафта от колконката в туба и после с фуния, която е достатъчно дълга за да натисне клапана и наливаш. Ако прелее значи нещо спира горивото да влиза навътре. Така даже фунията като натисне клапана ше излезе излишния въздух дето евентуално ти прави възглавница и спира пистолета... Дано съм бил от полза с мойте "идеи"   :-[

gsto

Цитат на: pi4o в 19 Май 2013 16:33:42
Колега, защо не пробваш да си налееш нафта от колконката в туба и после с фуния, която е достатъчно дълга за да натисне клапана и наливаш. Ако прелее значи нещо спира горивото да влиза навътре. Така даже фунията като натисне клапана ше излезе излишния въздух дето евентуално ти прави възглавница и спира пистолета... Дано съм бил от полза с мойте "идеи"   :-[

Пробвах с фуния, не става, един бензинджия ми каза, че сигурно ми е запушена цедката...
Чудя се, на майстор ли да ида да ми я изчистят или да се пробвам сам да я чистя?

Някой да има идея, как се достъпва и как се чисти?

Alexi

според мен трябва да смъкнеш резервоара и маркуча да огледаш къде точно е проблема

TourneoRS

Виж снимката , не съм сигурен че е точно за твоя модел автомобил . На линка долу има още няколко модела .

http://eucatparts.com/?action=cat_ford_unit&s_id_grp=1192521&s_id_model=12

За цедка не съм чувал да има , дори и да има би трябвало да е горе близо до капачката на резервоара . Пробва ли с тънък мек маркуч дали слиза до самия резервоар ? Ако тръбата на " изходящия въздух " е близо до гърловината , пробвай да я продухаш . Възможно е да има уравновесяващ клапан на налягането в резервоара , все се надявам да не се стига до сваляне на резервоар . (help)

Alexi

и аз мисля че няма цедка .. по скоро е запушен тънкия маркуч служещ за отдушник ..