Форд Фокус 1.8 tdci теч на масло

Започната от tha22don, 06 Май 2013 12:57:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tha22don

През празниците реших да си оправя кората под двигателя, че беше провиснала...
Слизам в канала и хоп - в лявата част омаслено.
Погледнах маслото с "щеката" - в нормата е.
Обаче не ми хареса положението и един познат я погледна и каза - семеринг на коляновия вал.
Та утре ще звъня за част и труд....повече ме притеснява труда - поразгледах из нета и май е трудоемка подмяната на въпросното уплътнение....
Някакви предположения за разумни граници за цена на труда и евентуално какво друго може да се смени покрай разглобяването - така и така ще се хакам за труд?

Pyrhel

Криво, досадна работа... Откъм съединителя или ремъка тече? Не знам на Фокуса какво трябва да се махне, за да се достигне до семеригна, ама стандартните неща са ангренажен ремък и демпферна ролка на коляновия вал ако е от страната на ремъка, а ако е от другата - полуоските и скоростната кутия.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tha22don

Цитат на: Pyrhel в 06 Май 2013 13:54:32
Криво, досадна работа... Откъм съединителя или ремъка тече? Не знам на Фокуса какво трябва да се махне, за да се достигне до семеригна, ама стандартните неща са ангренажен ремък и демпферна ролка на коляновия вал ако е от страната на ремъка, а ако е от другата - полуоските и скоростната кутия.
Честно казано само видях, че тече от някъде - аз толкова и разбирам - за съжаление....имаше навремето някакво омасляване в тази лява част като застанеш срещу колата...но сега е осезаемо вече - почна да прави петна по асфалта....утре ще прозвъня тук-там, за да видя как ще я лекуват и за колко...
П.С. - както обичам да казвам: С всеки изминал ремонт, колата става все по-моя  ::)

Bobi

Аз взех колата с такъв проблем - течеше масло от семеринга откъм ремъка. Не е скъп, за моята кола струваше към 35 лв с някаква отстъпка. Но наистина е на много кофти място и аз реших да използвам момента да сменя ангренаж, ролки, водна попма, обтегач, въпреки че имаше още време до смяната им.

Pyrhel

Цитат на: tha22don в 06 Май 2013 20:02:33
сега е осезаемо вече - почна да прави петна по асфалта

На фордовете не им тече масло... Те си маркират територията :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

От семеринга на маховика не може да текне до степен да прави локви по асвалта. От там протаява и от въртенето омазва всичко наоколо, но чак такъв "дебит" че да цвъка където спреш - ми се струва че няма да е от там. Купи си 2 спрея за обезмасляване, махни кората под двигателя - изчисти добре мотора, покарай 50-100 км и виж от къде тече

tha22don

Колеги, през ГНП на моя Фокус минава ли масло?!?! т.е. да се е прецакало уплътнението и от там да тече...?

Alexi

ГНП се задвижва от верига ,съответно там има семеринга също

tha22don

Цитат на: Alexi в 11 Май 2013 16:46:06
ГНП се задвижва от верига ,съответно там има семеринга също

Понеже я водих в МП-Русе и я качиха на криковете и ми показаха теча, че е от там.
Но всичко беше в масло и бях озадачен, че и през ГНП минава масло....
Смениха семерингата и днес си взех колата - ще видя утре сутрин дали съм си маркирал мястото...
Смениха и двата ремъка, че бяха омаслени, а и горе-долу им беше време.