VSS датчик - Focus Mk1, 1.8 tdci

Започната от angel_MANOLOV, 23 Април 2013 20:55:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

angel_MANOLOV

търся VSS датчик - мнения и препоръки от каде мога да го закупя по евтино модела е форд фокус 1,8 тдци 115 коня 2002 година , предварително благодаря

angel_MANOLOV

Цитат на: angel_MANOLOV в 23 Април 2013 20:55:15
търся VSS датчик - мнения и препоръки от каде мога да го закупя по евтино модела е форд фокус 1,8 тдци 115 коня 2002 година , предварително благодаря
нямали някой които да го е сменял ? 

ganador

Четох, че трудно се сменя. А и защо искаш да го сваляш?

Nebhotep

Датчикът не е толкова скъп. Номерът на частта е 1197901. В МП струва 127.02 лв.
Тук: http://www.ebay.co.uk/itm/Speedo-Sensor-Ford-Focus-Transit-Connect-Focus-C-Max-19093-/310556089249?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item484e95dba1 от Англия ще ти излезе: 110 лв.
В магазина на Моторкрафт в София ще е около: 105 лв. Пиши ми лично ако ще го купуваш от там!
Успех!

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

angel_MANOLOV

Цитат на: Nebhotep в 24 Април 2013 16:40:55
Датчикът не е толкова скъп. Номерът на частта е 1197901. В МП струва 127.02 лв.
Тук: http://www.ebay.co.uk/itm/Speedo-Sensor-Ford-Focus-Transit-Connect-Focus-C-Max-19093-/310556089249?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item484e95dba1 от Англия ще ти излезе: 110 лв.
В магазина на Моторкрафт в София ще е около: 105 лв. Пиши ми лично ако ще го купуваш от там!
Успех!
благодаря на всички за сега и 100 лежа са много защото в момента съм безработен но по натам живот и здраве :) за момента ще пробвам втора ръка

Nebhotep

Така и не сподели какъв е проблема!

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

momo76

Проблема би трябвало да е пропадане на стрелката на километража, често срещан проблем при Фокус.
Смяната си е леко еб....на работа. Или излиза веднага (рядко се случва) или след доста мъки и тотално потрошаване на стария датчик.

angel_MANOLOV

Цитат на: momo76 в 25 Април 2013 08:51:23
Проблема би трябвало да е пропадане на стрелката на километража, често срещан проблем при Фокус.
Смяната си е леко еб....на работа. Или излиза веднага (рядко се случва) или след доста мъки и тотално потрошаване на стария датчик.
проблема беше заголени жици на датчика, и явно дават замасяване някаде така и не разбрах , сложих втората ръка и за сега работи добре, благодаря за отзивите

tropper

Браво! Тогава си го запази, оправи изолацията на жиците с термосвиваем шлаух и количество изолирбанд и може да си го ползваш и друг път (дано не се налага де).
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

angel_MANOLOV

Цитат на: angel_MANOLOV в 23 Април 2013 20:55:15
Ще дойда доста нахален но искам да попитам, каква може да е причината колата да пали според мен тррудно... не е от свещи тях смених първо, някакви предположения.. завъртам ключа ррипалва и гасне...на второто завъртане си пали без провлем... нямам светещи лампи и при диагностика с компа не ми дава грешки,предварително благодаря за съдействието

zar

Едно леко въпросче може ли?Този "VSS" датчик ,както го наричате да не би да означава -Vehicle Speed Sensor?Че на баща ми Фокуса (1,8тдци,115к.с) нещо го взех назаем за да пренеса малко багаж и установих че скоростомера показва със едни 10-20км/ч в повече.Накар жена ми да кара пред мен със Мондеото за сверим скоростите и се оказа ,че найстина има разлика.Дали е от този "VSS" датчик?
П.С:Уточнявам ,че въпросния Фокус си е със стандартните за модела 14" джанти и гуми!Ще ви бъда благодарен за мнения,че на Фокуса не съм особено чак все още ;D
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

nikolai_kn1979

датчика за фокус 1,6 бензин ми излезе 70лв със смяната

Petar 1966

Да събудя темата!
Този датчик ли казва на компа,че колата се движи (по инерция)и той вдига оборотите със стотина? Понеже на съседа Шевролет-а не прави този номер.Оборотите си седят на 800-850.И казва че много трудно потегля без газ, особено ако не е сам.
На моя Мончо как леко тръгне и хоп-оборотите се качват на около 1000,и без газ особено в задръстване е разкош.
Питам пак в нашия форум, понеже техния е"....ма той умрял ма..."
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

Petar 1966

П.П.Скоростомера работи,АВС също,ама те датчиците на колелата отговарят за АВС.Макар че на Ровър 75 километража взима данни от преден десен датчик на АВС.

Pyrhel

За Шевролета не знам, при Мондео мк3 преди фейса - от него, след фейса - от АБС-а
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Petar 1966

Абе Мончо си ми върви супер,ама съседа се притеснява за своя кореец.
ТозиVSS датчик сигурно е на скоростите, явно що го търси там.Иначе всичко му работи-скоростомер,АВС
Вчера го го е изпържил до 4 500оборота на първа, втора и трета и го карал четири пет минути на максимални обороти, и каза че днес не е толкова умрял в ниските обороти.Явно геометрията на турбото се е раздвижила малко!
Аз Мончо при всяка възможност го карам с 3 500об. десетина минути, и досега не съм имал проблем с турбото (геометрията).