Странен разход мондео тдди

Започната от ceco.deyanov, 23 Април 2013 18:54:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ceco.deyanov

Здравейте колеги!
От доста време имам подозрения че нещо не е наред и затова ми е нужна вашата помощ.
Нормално ли е разход 10.8 по борд компютър.
Карам основно градско.
6 км до работа и толкова обратно всеки ден.

Bobi

Понеже си писал "от доста време", би трябвало да означава, че и зимата е било така? Имайки предвид краткото разстояние според мен разходът е нормален.

ceco.deyanov

Слагам 20 лв. което е 7.6л нафта компа показва 110 120 км да мина.
Преди зареждането показва 20км до края.
Когато пак стане 20 км. до края другия брояч показва че съм минал 60км.
Е кой ме лъже.
Това е така от декември. Тогава откачвах акумулатора.

momo76

Този метод за мерене е доста неточен. Все едно да мериш злато с домакинско кантарче :D
Единствения верен метод е пълниш догоре, караш 300-400км, пълниш пак и смяташ. И така няколко пъти.

Bobi

O, ама ако си мислиш, че със зареждания по 20 лв ще хванеш точен разход, си се объркал. Когато имаш възможност, отиди до бензиностнацията, в която зареждаш, напълни догоре, навърти 100 км, отиди на същата колонка, зареди пак догоре, колкото побере и ще видиш колко ти е реалният разход.

edit: momo76 ме е изпреварил

ceco.deyanov

Да това ми е ясно за пълненето до горе.
Въпроса е показанията дали се доближават до истината.

Marlboro

Еми няма как да ти отговорим на този въпрос, може нещо при теб да не е наред, напълни го, засечки го и ще знаеш, колко и дали дава разлика.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Alexi

а термостатите как са ,колата някога загрява ли до средата ..

Dmitarcho

За тези 6 км ... едва ли ще му загравя до работна темепратура колата ;) Освен ако не минава през 5 светофара :) Аз със 20 лв. /7.5 л/ нафтичка минавам около 100 км. градско. Но това е пак засичане на магия :) Като светне лампата - сипвам 20 лв. ... и докато светне пак. От голямо значение е градските условия :) Аз до работа имам само 1 светофар и се карам предимно на 4-та;.
Така по борд ... е божа работа. И на мен доста, често ми показва странни неща - но не му обръщам много внимание ;)
Ръца Пръца

ceco.deyanov

Да загрява и държи до по средата.
Само че в студените дни за 6 км едвам отлепя ако не я изрежа.
Само че избягвам да я изрязвам студена.
Термостати не съм сменял до сега.

ceco.deyanov

Минавам 4 светофара и само един км на 4-та.

moni74

Ами на мен ми се вижда нормален разход за такова каране. Един пример ще ти дам - с Яриса ходя до градината на малкия /1.6км/ и се връщам. Следобед пак така. Това са 7.2км всеки делничен ден, 36км седмично. Карам го само студен, без да загрее. Тази седмица си бих рекорда - бензин 9.5л/100км по БК. Карам го само от 1-ва до 4-та. 5-тата сигурно вече е клеясала :)

----------------------------

Даниел Маринов

Че метода не е точен не е, но да кажем че ще му даде 1-2 разлика. А според мен 10 градско нафта си е много за Ямбол. В Габрово фокуса спокойно си харчи 7-7.5. Дори при такава засечка по лампата разхода горе-долу излиза. Моят разход като стигне 10 значи има проблеми. Я накъсан маркуч, я нещо друго :)

Alexi

че е много много е ,ама по борд .. той реално не го е засичал да каже точно колко гори борда е ала бала ..

escobar

Къси разстояния, светофари, 2 литров двигател. Горе-долу толкова си харчи.

hotblooded

Зимата на къси разстояния и аз минавам 10 по борд. Сега крепя на 8 и малко, но на мен до работа ми е 60/40 градско/извънградско.

Bobi

Миналата зима, в големите студове, съм виждал 9 реални със старият фокус, който е 1.6 тдци. Но докато колегата не засече точен разход, тук само ще хвърляме боб и фасул.

Иначе разходът за София не трябва да е критерий, че тук една и съща кола може да гори 5 днес, а  утре 10.

ihovahi

Една кола кара ли се само в градски условия... няма как да не гори доста :)

На моя Фреди колкото му сипя, толкова изпива... пияница голяма е!!!  :D :D :D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Alexi

аз повече от 8.5 по борд не съм виждал .. и то зимата на къси разтояния ..

Bobi

Е, ти едва ли всяка сутрин в 6 палиш мондеото при -15, -20 градуса, Алекси. Ако го правиш и караш по 3 км, съм готов да се обзаложа, че 12 реални не ти мърдат. ( говоря за кучи студове)

Иначе показанието на колата от подписа не съм го занулявал от месеци. В момента показва 6.0 литра. Като се има предвид, че го карам само градско, съм доволен.

Alexi

ами жена ми ходи всеки ден на работа с него ако аз не го ползвам ,тя работи на 4 км от нас .. зиме лете -10-15 - това е пробега и се гаси .. 12 е недостижим разход за тоя мотор .. това да не е бензинка :)

Bobi

Нещо не ти вярвам, ама аре, ще ти повярвам. :)

ceco.deyanov

На 1 май ще пътувам до Враца и мисля да я опъна този път по магистралата до София.
От там Ботевград и Враца и да видя тогава какво ще ми покаже.
За две години съм пълнил резервоара само веднъж.
Такива са времената какво да правиш.
А за борд компютъра сега се сетих, че като я купувах показваше среден разход 32.0 :D

Dmitarcho

Бил е зануляван скоро средня разход ... като го занулиш, ще ти покаже 99.9 ;) И започва да пада докато се нагласи ;) Но 32... :D :D
Ръца Пръца