Български автомобилни щори

Започната от Vasilev, 15 Април 2013 21:25:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бих ли си поръчал авто-щори изработени в България

Да
10 (76.9%)
Не
1 (7.7%)
Трябва опитно зайче, за да реша
2 (15.4%)

Общ брой гласове: 13

Гласуването приключено: 25 Април 2013 21:26:02

Vasilev

Модераторите, ще ме извинявате, че я пускам на още едно място, но ми се ще да обсъдим идеята. Да не се окаже, че ще излезе евтино и набързо да я гепят китайчетата. Та по темата, заформи се комуникация с една фирма относно изработване на щори по поръчка. Изпратих им следната снимка:

Пичовете казаха, че могат да го направят, но ще кажат цена за комплект странични до няколко дни (могат да направят и цял комплект при желание?. Вариантите със закрепването са два - като на снимката или с вендузи. Щорите ще се правят спрямо точните размери за модела. Та мисълта ми е, има ли навити при добра цена да си поръчаме щори оттам. Предполагам, че за количество ще има отстъпка. Може пък и да стане клубен аксесоар, с брандирано fordbg.com. Най-отгоре в темата добавих анкетата. Моля, който има мнение по въпроса да даде глас.
EDIT: Предложиха да го направят от мрежест винил. Някой ако знае от какъв материал са оригиналните или винила му се струва ненадежден, да пише, за да питам от какво друго могат да ги направят.

Alexi

аз бих си купил стига цената да е по добра от тази в ибей .. задължително трябва да има и за задното стъкло

Vasilev

Просто искам да събера мнения дали има навити, пък ако цената е добра, действаме. Аз също предпочитам да си взема пълен комплект, но ще видим каква цифра ще обявят.

mirohristov

И аз съм за , стига цената да е поносима , а и изработката да не е като по ръчен труд все пак.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

ihovahi

И аз съм за :) Само чакам цена.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

mitakinen

Моите са подобни, но захвата с вендузи не е много удачен, че няма да може да се сваря стъклото

moni74

Аз съм ЗА, ако са със захвата на митакинен. На мен ми трябват за комби обаче.

----------------------------

Dmitarcho

Аз съм с фолио по стъклата ... но ако цената е задоволяваща, мога да се включа с 2 мрежички за задните врати ;) Особено ако има брандирано някак името на Клуба ;) Баси газарията :)
Ръца Пръца

Pyrhel

✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

mitakinen

Скептичен съм за цената. Нашите фирми искат да изтрепят рибата отведнъж и бързо да забогатеят. И затова гласувах негативно, не само защото вече имам. Дано бъда оборен, но едва ли :) Като идея - може да питате МП да субсидират част от сумата - естествено да се брандира с форд

Vasilev

Ако цената устройва, аз съм опитното зайче. Никой нищо не казва за винила. Става, не става, че съм абсолютен лаик в тая област :) Mitakinen се включил, докато пиша, което ме подсети за нещо. И на мен ми се стори странно, че ще измислят цена до няколко дни. Може да им трябва време да попроучат колко могат да изстискат  :D

Pyrhel

Не разбрах идеята за субсидирането?
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Според мен няма как цената да е под 150 лв. Изключително нерентабилно е за фирмите да пренасочват ресурси за изработката на специфичен продукт.

supertorr

Цитат на: Vasilev в 15 Април 2013 21:25:37
EDIT: Предложиха да го направят от мрежест винил. Някой ако знае от какъв материал са оригиналните или винила му се струва ненадежден, да пише, за да питам от какво друго могат да ги направят.
Нещо не мога изобщо да се сетя виждал ли съм такъв винил. Мисля че на "оригиналните" мрежичкатае някаква текстилна.???

Vasilev

Заради това отворих нова тема в този раздел. Да не стане да се зарибят доста хора и накрая да ни утрепат с цена като за оригинални.

mitakinen

Ами субсидирането ще рече, че ако щорите излязот 200лв. примерно - 50лв. да е субсидия от МП - все пак ще са брандирани с логото на форд - могат да си отделят от рекламния им бюджет - а това е сума която е нищожна, пък и може да поръчат бройки и те. Винила като се нагрее ще провисне - тестилните мрежи са еластични и по-добър вариант

Vasilev

Напишете мрежест винил в гуглето и търсене на изображения  :D

supertorr

Цитат на: Vasilev в 15 Април 2013 22:18:40
Напишете мрежест винил в гуглето и търсене на изображения  :D
а око да види, ръка да пипне  ^-^

pantata

Аз съм за горното... и за щорички, ама качествени наистина!

ПП: Избързах нещо с гласа си, искам да видя на опитно зайче  ^-^

tropper

Цитат на: Bobi в 15 Април 2013 22:05:42
Според мен няма как цената да е под 150 лв. Изключително нерентабилно е за фирмите да пренасочват ресурси за изработката на специфичен продукт.
По принцип е така, но за случая ми се струва че мат'риала е достатъчно евтин - не би трябвало да върже на повече 20-30лв за комплект задна + 2 странични (само за материала говоря) и оттам нататък всичко зависи от кризата. Има достатъчно фирми, за които няма поръчки и няма работа и има шанс да изкарат някой лев от тая работа.

Аз доколкото си ги представям тези щори се състоят от:
- мрежа изрязана по шаблон за конкретния модел автомобил
- рамка от 3-4мм поцинкована тел за формата
- обшивка от по-дебел плат по ръба по телта, чиято дължина се определя от модела автомобил
- пластмасови скобички

Единственото, което е проблем да се прави в малки тиражи са пластмасите, защото тука в БГ убиват с цени за изработка на матрици - 5-10к само за матрицата. Но ако се намерят готови подходящи скобички, то другото е лесна работа и е нова идея за пазарен дял за някоя изнемогваща шивашка фирма.

Както казаха и други колеги - ако цената е нормална и на вид не са като от кръжока по труд и творчество, аз бих подкрепил идеята. Не че много са ми притрябвали щори, ама ще си купя заради идеята.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Bobi

Моите щори си стоят без скобички от много време. Просто рамката на щорите ляга толкова плътно ,че няма нужда от никакви скоби.

Bobi

Да го погледнем така... Гледам, че доста хора искат, но всички са с различни коли. Да си представим, че аз съм търговец. Това, че 20 души ще поръчат, за мен не означава, че това е групова поръчка, понеже няма дори и два еднакви продукта в случая. Напротив, за мен ще е още по-трудно, нерентабилно и скъпо да намеря отделните модели, да взема мерки за тях, да изработя матрици и т.н. Ами, в никакъв случай не виждам как мога да дам по-ниска цена от 150 лв.

Dmitarcho

Ей ... мушмурок ;) Уплаши се, че ще станат повече колите с щори като твойте и започна да ни отказваш :D Човека е отправил запитване ... ще видим какво ще му отговорят фирмите ;) Като му кажат 150 лв. за комплект, тогава ще си правим сметката дали ще си ръчаме или не ;) Ти вместо да предложиш помощ, като си свалиш твойте щори за размер :P ... взе да завиждаш май :P :P :P
Ръца Пръца

Bobi

Аз съм последният човек във форума, който ще откаже помощ или ще завиди  ??? Отдавна сме се разбрали с Олег да се видим и да разгледа щорите. Казвам го, за да не се надъхват хората излишно. Ако беше толкова евтина изработката им, щях да виждам повече коли с щори, отколкото с фолио.

Поне 3 линка бях постнал с оригинални щори за Фокус 2 за по 30 лири, никой не се сби да ги купи :)

Ще останеш без капачки на джантите на събора май. (batter)

hitrata_lisi4ka

На голямото Пежо има такъв тип щори, лично на мен много ми харесват. Също така може да се отвори почти целият прозорец, без щората да пада или да пречи на затварянето.
За мен единствен недостатък е, че когато се запотят прозорците с тези щори, трябва повече време, за да се оправят.

Относно офертата, съм напълно съгласна с Боби. Най-малкото аз дори не карам Форд и не вярвам евентуална оферта с отстъпка или там каквото се уточни, да важи за неФордове. :)
Искам нещо русо, може и метла!