Пушещ цилиндър на ескорт 1.8д

Започната от TourneoRS, 17 Март 2013 20:08:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

Май аз съм абониран и най-редовен в тази секция с проблеми  :D .
Днес имах малко работа в склада , трябваше да наснимам едни работи , но за карък изпуснах апарата и се счупи капачката на батериите и бях до там със снимките . От нямане какво да правя изчистих утайника преди горивния филтър , излезе половин кило баластра и някаква друга течност която не гори . Викам си  какво да правя друго ии  смъкнах тръбата от смукателните колектори до въздушния филтър и какво да видя , вътре в тръбата има или по-точно е имало още една тръба . Подобно на алуминиево фолио но гофрирано едно такова . Тази тръба се е разпаднала и имаше парчета вътре в пластмасовите колектори , махнах ги от там а в самата филтърна тръба ги накъсах и изхвърлих и тях . Може да са имали някакво полезно предназначение когато колата е била нова , но сега са само за беля стоящи там . Махнах и смукателните колектори за да видя дали няма нещо и вътре в тях . Халумин нямаше но имаше 5 мм слой от някаква черна грес  ??? .  Прескачам чистенето което ми отне най-много време , добре че имах газ за осветление под ръка  - лъснаха като нови .От любознателност запалих двигателя без пластмасовите колектори - какво ще стане аджеба  ;D . Запали тоя трактор , трака си на място пипкам се аз тук там и по едно време забелязвам че от първи цилиндър /до ангренажа / излиза бял дим , по- точно пуши в такт с двигателя .
Започнах да затапвам един по един цилиндрите и веднага се разбира че почти престават да работят , почва да пуши и тресе яко . Пробвах дори с два затапени цилиндъра  :)) ама много кади на изгоряла нафта . Тъй де на този цилиндър който пушеше , след като му затворих достъпа на въздух почна да свисти едва едва , усещам че дърпа отнякъде другаде  , и самият цилиндър дърпа по-слабо от другите . От тук си вадя извода , че може би имам заминала гарнитура на колекторите точно на този цилиндър .  Пробвах пак но този път махнах капачката за наливане на маслото , направо се вижда как като затапя проблемния цилиндър как изпаренията от капачката моментално намаляват . Има ли някаква връзка всмукателния колектор с двигателните  газове , и ако има защо пуши само първия цилиндър .

Стана много дълго и разбъркано за обяснение  :-X надявам сте разбрали за какво иде реч .
Хубаво щеше да е и да има снимки ама пустия апарат пострада точно когато не трябва .

колата я карам отскоро , не губи вода , не съм забелязал да гори масло .. само може би гори малко повече ама в това все още не съм сигурен .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .