Поредното MONDEO - mk1 1.8TDI SW вече с темпомат!

Започната от BIGFORDFAN, 30 Март 2012 20:08:48

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

BIGFORDFAN

И така, днес времето беше доста приятно... и със Светльо се разходихме до Перник......там се видяхме с DidiBao и.......

После и Viksata се включи в изработването на къстъм планка за жилото на газта и на темпомата

След 3 часа работа и доста заголени, срязани и свързани кабели, имаме и резултат: РАБОТЕЩ напълно темпомат на Мондео мк1 турбо дизел  (hrn) (досега не съм срещал друго такова, но може и да има някъде)

Хиляди благодарности още веднъж на Светльо (магьосника) и на Пернишката секта (Viksata и DidiBao), момчета, ВЕЛИКИ СТЕ!!!  (wdo) (fri)

Светльо

Първото МК1 дизелово мондео с пилот! Колко съм се ровил по какви ли не чужди сайтове за мондеота, на такова не съм попадал!  ;D

Иван Вълков

Браво момчета супер е станало. Я споделете подромности имаше ли непредвидени спънки.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

Имаше свършихме цигарите преждевременно.

Всичко става като по книга ако се следят схемите, единствената разлика която открихме е, че vss при дизела е на друг пин.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Backstage

браво момчетаааааа   браво магьосникооооооо  :D
и аз ще слагам но няма намиране на волан....

amplified

Като сваляхте волана какво направихте да не гръмне еърбега? Искам да си разменя воланите, че моя вече е дроп, а имам един новичък :P

Pyrhel

Еърбега няма как да гръмне, вадиш буксата директно. Казват, че за всеки случай се изключвал и акумулатора...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

BIGFORDFAN

Ееееееее, ти пък не си ли сменял досега? Аз моя съм го свалял поне 5 пъти... Откачаш акумулатора и за всеки случай го изчакваш 20- 30 минути, след това си действаш по план-график:
1. отвиваш винтовете дето държат Аер Бег-а;
2. сваляш го и му разкачаш буксата;
3. развиваш централният болт и разкачаш останалите букси;
4. вадиш стария волан, слагаш новия и по обратния ред сглобяваш;
5. отваряш си една бира и закачаш клемите на АБ, ако не гръмне възглавницата.... си отваряш втора бира!
Успех!  8)

amplified

Супер сте, мерси :)
А за колата няма какво да я коментирам.
Казвал съм ти няколко пъти- мк1 ми е страшна слабост, твоята се движи много приятно напред ;)

К.Методиев

Айде бе пак ви казвам, че това чакане 20-30 минути като откачиш акумулатора са пълни глупости, достатъчно е да не си на контакт за да не запише грешка.

Сигурно над 10 пъти съм го свалял на моята и на още не знам колко коли като работех в сервиза едно време и винаги така сме процедирали.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Виктор Велев

Марто голям си как ще ми заспи и на мен един такъв автопилот какво точно ми трябва и голяма играчка ли е ?

п.п Евала за готиното мондеото знаеш че ми е слабост така че нямам какво да добавя

BIGFORDFAN

Благодаря ти за хубавите думи, за Люлинско-Пернишката секта почти няма невъзможни неща, що се отнася до Мондео мк1/2. Аз съм предимно по намирането и пазарлъка за частите, а пък другите са по ''майсторенето''. Резултатите доказват, че като се съберем групата и нещата се получават!
Иначе ти трябва темпомат от бензиново Мондео мк1/2 (от дизел няма да намериш...), най-добре ти да си го свалиш със всичко:
1. волан с бутоните;
2. бутоните под педалите;
3. самото моторче със жилото, което издърпва дросела или лоста на ГНП;
  Общо взето е това, но сега се сещам че Владо скоро си монтира на Скорпиото, почти съм сигурен че и от Скорпио мк2 ще стане.

Bobi

Ухааа! МАрто, вече наистина може да кажем, че имаш уникално Мк1. Браво! Супер е Мондеото!

Backstage

Цитат на: BIGFORDFAN в 08 Март 2013 21:50:47
Аз съм предимно по намирането и пазарлъка за частите,
Марто щом е така ако ти изпадне волан от МК2 ми прати инфо брат моля те

BIGFORDFAN

Днес реших да пробвам как ще стоят едни ''грозни'',  ''НЕ Коси'' и т.н. 16-ки 7J, мисля че наистина са ужасни....

Гадни са, ама като не са истински Cosworth е нормално...

К.Методиев

Да бе Марто не седат добре, мислим, че е за седан тоя модел. :D

BIGFORDFAN

На седан нищо се седи добре, просто си е грозен  (puke)

BIGFORDFAN

Цитат на: Bobi в 10 Март 2013 05:45:44
Ухааа! МАрто, вече наистина може да кажем, че имаш уникално Мк1. Браво! Супер е Мондеото!
Благодаря ти Боби, това наистина ми беше мечтата за тая кола, още не мога да повярвам че всичко си работи като от завода.

BIGFORDFAN

Днеска сложих летните джапанки  :))  17-ки, 7,5J

К.Методиев

Добре са летните, малко злобно даже седят. :)

ffmk1l

Цитат на: BIGFORDFAN в 21 Март 2013 00:32:22
Днеска сложих летните джапанки  :))  17-ки, 7,5J

Приличат на тези от Мондеото на колегата от Лом.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Иван Вълков

Много добре изглежда визуално, обаче не се ли спъва много колата с тях? Иначе евълла за желанието и меракът да поддържаш автомобила.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

Цитат на: Венелин в 21 Март 2013 06:03:27
Приличат на тези от Мондеото на колегата от Лом.
Да не кажем, че са същите.

BIGFORDFAN

Точно тези джанти са, много красива и ''отворена'' джанта според мен.
Иначе Ванка, малко се спъва разбира се, но не е чак толкова зле колкото очаквах. Джантите аз ги купих от Лом, но ги сложихме само за проба, очаквайте ги скоро на друго ''джиджано'' Мондео. Определено си трябват ниски и твърди пружини обаче, ако отзад се качат двама души сега, ще стане страшно...

Светльо

Брутално, като жаба е като го погледнеш отпред V10 TDI  ^-^