Ford Mondeo 2000 tdci Не пали!?

Започната от vesko861, 05 Декември 2012 15:26:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vesko861

Здравейте,искам да попитам дали някои е имал този проблем и ако може да ми помогнете с инфо. Колата не даваше никакви проблеми вечерта си я паркирах и на другия ден не пожела да запали само върти и не иска да запали. От какво може да е ?

supertorr

Недостиг на гориво?!
Като въртиш има ли притрисане,  присветва ли лампата за подгрева, на студено ли го прави

vesko861

да пресветва лампата.....изведнъж спря да пали няма значение топло или студено е времето.

Dmitarcho

Затлачен горивен филтър ... замръзнала нафта /падат си доволнои температурите нощем/ ;)
Ръца Пръца

vesko861

Цитат на: dmitarcho в 05 Декември 2012 16:32:11
Затлачен горивен филтър ... замръзнала нафта /падат си доволнои температурите нощем/ ;)
Мисля ,че не е от това понеже стига нафта до дюзите. Дали може да е от някакви датчици?

Alexi

може да е от датчика на коляновия или разпределителния вал

Pyrhel

Случайно колата да е TDDi, а не TDCi?
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

vesko861

Цитат на: Pyrhel в 05 Декември 2012 19:52:57
колата е TDCI

Pyrhel

Влез в тест менюто и драсни, ако има записани грешки. Според мен някой от сензорите (колянов/разпределителен вал) си е заминал.

vesko861

Цитат на: Pyrhel в 05 Декември 2012 19:52:57
Благодаря ти за съветите. Сега ще й направим един чек с компютър. Дано там да покаже къде е проблема.

Пърхел едит: пиши на кирица, поредно мнение, което оправям...

vesko861

Цитат на: Pyrhel в 05 Декември 2012 20:43:26
Влез в тест менюто и драсни, ако има записани грешки. Според мен някой от сензорите (колянов/разпределителен вал) си е заминал.
аз не пиша на кирилица и никой не ми разбира !
Mod. Edit Alexi

Pyrhel

Поправи си поста на кирилица, не мога да го прочета.

vesko861

Цитат на: Pyrhel в 05 Декември 2012 22:14:20
Поправи си поста на кирилица, не мога да го прочета.
Мисля че открихме проблема,компютъра показва че е датчик на разпределителния вал. Утре ще го сменим и дано да е от това.

vesko861

(race) Сменихме този въпросен датчик на разпределителния вал и всичко  се оправи.Благодаря ви за съветите.

G_o_c_e_v

А на стария какво му беше, замервахте ли го?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

vesko861

Цитат на: G_o_c_e_v в 07 Декември 2012 18:25:05
А на стария какво му беше, замервахте ли го?
Ами не знам не сме го замервали.

Alexi

тоя датчик е слабо място на тоя мотор преди фейса .. след фейса датчика е друг модел и не е проблемен .. айде безаварийно от тук нататък :)

vesko861

Здравейте,аз пак имам един въпрос. След като смених този въпросен датчик и колата запали и си върви нормално,започна да не пали от 1-вия път. Въртя може би по 4 пъти да запаля след това цял ден нямам проблеми с паленето но сутрин е много трудно даже не само сутрин, днес по обяд пак същия номер. Колата седи в гараж не е на толкова минусови температури.

hotblooded

Виж си горивния филтър!