Ford отбелязва юбилей с 500 000 произведени автомобила с EcoBoost двигатели

Започната от ForeverFord, 20 Ноември 2012 22:51:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

КЬОЛН, Германия,19 ноември2012 – Изключително успешната, високоефективна бензинова EcoBoost технология на Ford наскоро отбеляза юбилей с 500 000 двигатели, произведени едва 3 години след представянето им през 2009 г.

Над 130 000 от тези двигатели са произведени за автомобили в Европа. По света 500 000-ният двигател е вграден във Ford Escape 2013, който слезе от производствената линия на Ford в Луисвил, САЩ.

Глобалната бензинова EcoBoost гама на Ford включва 1.0-литровия двигател, обявен за ,,Световен двигател на годината", 1.6-литровия, 2.0-литровия и 3.5-литровия двигатели. При представянето на EcoBoost във Fusion в Южна Америка в началото на следващата година, технологията за икономичност ще се предлага във всеки регион с продажби на Ford.

Двигателите EcoBoost бяха представени в САЩ през 2009 г., а в Европа дебютираха с Ford C-MAX и Grand C-MAX една година по-късно. Сега в Европа се предлагат и в новата Fiesta, новия B-MAX, Focus, Mondeo, Galaxy и S-MAX. В началото на 2013 г. новата Kuga ще е първият автомобил на Ford-Европа със задвижване на четирите колела и EcoBoost двигател.

Ford притежава над 125 патента за своята EcoBoost технология, която включва турбокомпресор, директно впръскване на горивото и променливи фази на газоразпределение и осигурява до 20% икономия на гориво, без да се жертва динамиката. Използвайки стотици хиляди реда компютърни кодове и параметри за оптимизиране работата на двигателя и трансмисията, Ford използва тази технология както никой друг автомобилен производител в света.

В Европа Ford планира да утрои производството на своите автомобили, оборудвани с EcoBoost двигатели до приблизително 480 000 през 2015 г., от 141 000 през изминалата година. Над 300 000 от това планирано годишно производство ще е на автомобили с 1.0-литровия EcoBoost двигател.

След представянето му през тази година Focus с 1.0 EcoBoost двигател вече е достигнал близо 30% от европейските продажби на Focus.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

escobar

Компанията се развива, което е супер. PSA и Опел малко закъсаха.

Alexi

не знам опел дали са закъсали по пътя изобилства от нови астри и инсигнии ( което е нормално предвид цените които са поне 10-15% надолу от на еквивалентния Форд ) но нови фокуси и мондеота почти не виждам ...

hotblooded

Цитат на: Alexi в 21 Ноември 2012 12:15:46
не знам опел дали са закъсали по пътя изобилства от нови астри и инсигнии ( което е нормално предвид цените които са поне 10-15% надолу от на еквивалентния Форд ) но нови фокуси и мондеота почти не виждам ...
За съжаление - това че продават, не значи че печелят повече

Alexi

форд затварят 3 от най големите си и модерни заводи в европа ,не са прокопсали .. сега мондеото ще го сглобяват в някоя държава от 3тия свят и качеството 100% ще е по лошо ... колкото и да се шуми около екобустите истината е че изостанаха с години от конкуренцията която отдавна има такива предложения

escobar

Напротив, компанията цъфти. Има доста статии, в които сочат като пример за компания, която се справя добре с кризата и дори расте. Разпродадоха Волво и Ягуар. Почнаха да налагат глобални модели. Единствената компания от големите 3 в Щатите, която не се възползва от правителствена помощ и въпреки това е на плюс.

http://money.cnn.com/2011/01/12/autos/Bill-Ford-Alan-Mulally-carmaker.fortune/index.htm

Колкото до продажбите, в Европа държат 2-ро място по продажби и са далеч пред Опел, който са на около 5-то.
Фокус е най-продаваната кола на планетата за 2012, Астра не знам къде е, но предполагам зад Голф и Корола.

Alexi

в щатите е друго там за мен е друг Форд ( и то си е така ) други модели други мотори друга пазарна политика .. предполагам политиката на МР в България е такава че не продават много .. фокуса е доста по скъп от Голф 7 примерно ( като изключим промоционалния 1.0 амбиенте ) да не говорим за астра

Pyrhel

Жалкото е, че не е само до двигателите. Гледат максималко евтинко да минат и после ти го натоварват здраво с цени. Интериора и екстрите вземи за пример... Абсурдно е да имаш екстри, които Мондео Мк1 ги има, Мк2 има част от тях и Мк3 вече ги няма. Или тая прословута система, която следяла пътното платно и ако не пуснеш мигач ти вибрира седалката, дето обърнаха света с краката нагоре за нея. Революционно постижение, 2012-та година, не знам си какво. Ми... Ситроен го имат от 2004-та. И куп други неща.

С Боби скоро пътувахме нанякъде и точно това си говорихме. Форд хем не е премиум марка, хем цените са ненормално високи, а обслужването в България - да не говорим :) И по тая причина, ако нещата в близко време останат на същото дередже (а като гледам как си вдигнаха цените в МП ще стават по-зле), следващата ми кола определено няма да е Форд, а клоня обратно на C5-цата :) Колкото и да ги плюят френска не знам си какво, кекава била, капризна била... Ами, купили са си бараки. Ситроен е класи над Форда. При Мазда е същата работа (над Форд). Опел - не знам дали са на печалба или не, факт е, че имат клиенти и си продават колите. И да ви кажа - знаят как да ги продават. Нямат общо с "Оф, ми то тука.. тя няма акумулатор, кво ще й гледаш багажника... Оф, на, глей го тука през задните седалки, че трябва да нося акумулатор да го отворя".
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

escobar

Fiesta-та е интернационал. Двигателите са 1 към 1.
За цените не знам, европейски са. Голф не вярвам да стъпи под Фоус като цена. При повечето немски автомобили стартовите цени не знам дали изобщо са постижими.
Новата тройка започва от 55 к, ама с 2 ка дизел и без кой знае какви изхвърляния стъпва на 97,000 лева.
1ца също почва от 40,000, ама под 50 трудно ще я вземеш.
Гледах Жулиета, която не блести с кой знае какво, на промоция за 39 000. Форд не е премиум, ама и Алфа не е.
За френските коли съм с много смесени чувства. 407 има много проблеми и недомислени неща. От 308 съм очарован като качество и издържливост. Ама и тях не ги дават без пари - 308 без почти никакви екстри с 1.6 дизел стъпи на малко над 35 к.
С нововъденията всеки спекулира. И преди ipod имаше мп3 плейъри, ама това не му попречи да се наложи като едва ли не революция. Citroen, понеже ги споменавате представяха на с4 неподвижната конзола на волана като някакво щуро новъведение?!? Е каква е разликата и какво носи това? Един от най-добрите ми приятели джитка с такова и направо не му се верва, ама не може да се отърве. 4 скоростен бензинов автоматик. Харчи много, а с Фиестата мога да го дръпна и на задна. Викаш си скоростната кутия може да е стара, но е изпитана - е да ама не... Около 3к за ремонт. Окачването също е слабо. Гръмна таблото с бушони. Оказа се, че не е изключение, щото по моргите такива ситроени има, ама тоя компонент е изкупен. И уж го представяха като някакво технологично чудо, което се превръща в Трансформър, а изглежда като тъпо натрюфен Фокус вътре.
Времето ще покаже как ще се развият нещата.

escobar

А пазара в България е безмислено да се коментира, толкова е малък и несъществен, че не учасва в статистиките на почти никой. Тука първия по продажби продава по 1500 коли годишно....

ForeverFord

Аз на изложението Grand Auto имах възможността да по говоря с лице от Мото-пфое и той сподели с мен че тази глобална програма One Ford върви доста добре и че марката в момента е много добре,и че върви само на горе.Като цени не ги знам моделите на отделните марки какви са,но мога да кажа че във варна е има много  нови фокуси и мондеота мк4 фейс + фиести и чат пат се срещат новички Ц-макс.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Bobi

Нали не си мислиш, че ще тръгне да ти казва колко са зле Форд в момента :) ?

hotblooded

FORD нещо ми приличат на България - закриват се заводи и работни места, а ръководителите тръбят че се постигат някакви феноменални резултати :)