Мондео МК3 няма светлини за заден ход

Започната от moni74, 12 Ноември 2012 12:14:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Днес установих, че не работят двете светлини за заден ход. Проверих крушките - наред са. Остава бушон, но не знам кой е за тях. В книжката всичко е на италиански :)
Имаше само една празна позиция за бушон - F74 и сложих 20A, защото такъв дават на кутията. Но не тръгнаха светлините. А всичко останало работи и свети.
Не работеше запалката - смених бушона и тръгна. Но има ток постоянно, а аз искам само на контакт. Някоя идея да дадете?

----------------------------

momo76

За запалката смени мястото на бушона. Той може да се сложи на горните или долните 2 дупки. На едните работи само на контакт.

moni74

Аз се чудех защо има две места за запалката. Аз го бучнах на долното място, значи горното е само на контакт! Благодаря много.

hotblooded

Цитат на: moni74 в 12 Ноември 2012 12:14:39
Днес установих, че не работят двете светлини за заден ход. Проверих крушките - наред са. Остава бушон, но не знам кой е за тях. В книжката всичко е на италиански :)
Имаше само една празна позиция за бушон - F74 и сложих 20A, защото такъв дават на кутията. Но не тръгнаха светлините. А всичко останало работи и свети.
Не работеше запалката - смених бушона и тръгна. Но има ток постоянно, а аз искам само на контакт. Някоя идея да дадете?
Датчика за включена задна скорост, колега, махни акумулатора и ще го видиш отдоле... извади буксата, шунтирай го и виж дали ще светнат. При мен се оказа че буксата е била полу-извадена.... Ако ти е тъмна индия - пусни ми едно ЛС, тази вечер няма да мога, за утре освен...

moni74

Благодарение на hotblooded разбрахме, че най-вероятно датчика е заминал. Има ли някой възможност да ми изкара каталожен номер, за да го потърся в ибей и да се ориентирам колко може да се вземе от Англия? А утре като отида до МП, ще разбера колко струва и тук.

hotblooded

1227274 e кода на частта, в МП  56 кинта, не е наличен :)
На английски се води:  Reversing Lamp SCHALTER (или SWITCH)  приятно търсене в нета, скоростната кутия се води ММТ6
ето ти един резултат от търсенето
http://eто и един 2ра ръка

Абе, защо не отскочиш до моргата в Меден Курник и не си свалиш - видя го къде е - ключ 22, или си носи раздвижен...

moni74

Благодаря. Но втора ръка датчик няма смисъл, не се знае колко ще изкара. 10 лири е супер цена, ама + доставката 22 лири, става много. Иначе от този сайт пращат до България без проблем, така ли е?
Има едно запазено Мондео десен волан във Ветрен, утре съм там. Ще го видя в какво състояние е и колко искат за датчика. Принципно има ли разлика на датчика за бензинов или дизелов мотор?

P.S. Намерих за 15 лири с доставката - My Link

hotblooded

Как 12 лири доставка бре...
Трябваше да свалим твоя, тези датчици са с метална съчма, уж не правят проблеми..... Пфу, трябваше да пробвам дали самия датчик дава контакт, ама пуста тъмница и бързане!
Ето ти още един онлайнмагазин, от тях си взех EGR-a
иначе 5-6 лева излиза доставка от Англия

G_o_c_e_v

Аз този датчик го оформих с чука и сега работи. Ударих го по няколко пъти от всяка страна и няколко пъти по съчмата за да се намести из вътре.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

moni74

Датчика струва 33лв в Евро 07. Смених го и вече имам задни светлини!

hotblooded

Цитат на: moni74 в 15 Ноември 2012 18:44:47
Датчика струва 33лв в Евро 07. Смених го и вече имам задни светлини!
Стария запази ли го?

moni74

Да, в колата е. Утре минавам КАТ, че днес затвориха вратите точно пред мен. Тази нощ колата ще нощува пред портала на КАТ, за да съм първа кола утре.