Проблем със заключването на багажника - Ford Focus TDCi 2.0

Започната от fordsiesta, 02 Септември 2012 23:59:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fordsiesta

Здравейте колеги! От няколко дена имам сериозен проблем със заключването на багажника.
Ford Focus TDCi 2.0 седан 2005г.
Изведнъж спря да щрака ключалката при вдигане на вратата и при сваляне. Оттогава насам като затворя багажника чува се заключване и веднага след него отключване. Да уточня, че вратата отваря без ключ, не е ударена, плътно се затваря, но НЕ заключва.
Какво да направя?
Нова ключалка е много скъпа. Да пръсна спрей за ръжда, спрей силикон или нещо друго? Някой друг имал ли е същия проблем?

Marlboro

На един ситроен имах подобен проблем, позачистих машинката и почна да си работи нормално и там багажника сам си се отключваше.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

ohGr

При мен подобно нещо се случи преди година и 1/2 (и аз съм със седан). Първо по време на някакви зимни студове багажникът спря да се отваря изобщо (когато се случи, беше пълен с багаж), с доста занимавки махнахме кората отвътре, демонтирахме ключалката и след това я разглобихме. Вътре има едно моторче, което в някакви американски каталози после намерих за около 1 usd, което беше изгоряло. Взех си от морга нова ключалка, която обаче или беше и тя тръгнала, или по някакъв начин (не си представям по какъв) беше несъвместима и даваше подобни проблеми с незаключване всеки път. Един хубав ден и тя спря да се отваря, разглобих и нея и моторчето вътре беше само леко заяло - смазах го и още няколко седмици работеше. При следващото заяждане ми писна окончателно и купих от Мото-пфое нова ключалка с монтаж и едногодишна гаранция. Обяснението им защо е изгоряла предишната беше, че кабелният сноп в багажника е изгнил, което е меко казано смехотворно твърдение (после даже проверих кабела - като нов беше).

Alexi

все пак проблема със заключване последвано от самоотключване е причинен най вероятно от прекъснат кабел в снопа към капака на багажника ,най често се прекъсва там където преминава от купето към капака има един гумен маншон

Chr81

Та колко струва една ключалка за багажник от Мото-Пфое -  да се подготвям психически, че все някога ще му дойде времето?  :'(

fordsiesta

Здравейте!
И сега какво предлагате?
Че ще го пръсна със спрей ще го пръсна, но да разглобявам или не?
Разглобява ли се лесно или е по-трудно отколкото изглежда?
По телефона от МФ горе-долу ми казаха че струва 100-200 лева. Това означава, че предпочитам да минавам през купето отколкото да дам толкова за ключалка!
От кой друг модел пасва или само от Фокус да търся?

fordsiesta

Колеги за съжеление поради липса на свободно време чак сега отговарям!
Преди няколко дена разглобих доста работи и стигнах до следното: На мястото където e отбелязано на снимката (снимката е случайна от google) абсолютно всички кабели били със скъсана изолация!!!

6 или 8 кабела, всички на едно и също място голи! Реших да ги сменя всички с един нов, мек, с хубава изолация, многожилен кабел, НО уви един приятел по телефона ме разубеди, защото според него не трябвало да се сменят кабелите или случайно да се удължават. Хванах изолирбанда и изолирах всичко едно по едно. Не мога да се похваля, че стана много красиво, но изведнъж спряха всички щраквания и багазникът заключва вече като нов :)
Не се отказах още от смяна на кабелите, но чакам мнение от някой, който разбира повече, дали това е позволено. Успех!

/Alexi - имаш 6 от мен ;)/

Alexi

според мен няма проблем да се сменят ,но ти вече си отстранил проблема .. изчакай пак да се оголят/прекъснат и може да подмениш целия сноп

hotblooded

Да ги сменяш? - какво имаш предвди - да смениш само участъка във маншончето, или да смениш цеия сноп? Ако е първото - нищо не печелиш, второто е доста трудно

fordsiesta

Да, нека някой да обясни колко е лесно да се смени целият сноп и колко струва като материал? Предполагам, че се продава готов или не?

Dmitarcho

Цял сноп може и да ти намерят в МП,но не ми се мисли колко пари ще ти искат. Най вероятно снопа тръгва от бушониерата под волана,представи си колко кабелаци са това ;) Не иждам смисъл да сменяш целия сноп. Изолирай всички кабели където са уголени...и карай смело :)
Ръца Пръца

fordsiesta

Надявах се да е по-къс снопа, но ако тръгва от бушониерата в никакъв случай не бих се захванал да го сменя! Какво мислите за варианта рязане-смяна на участъка в маншончето с многожилен кабел-запояване ?!

Уточнение: Идеята ми е ако има 8 отделни кабела да сложа 1 многожилен /н.п. http://www.tpetrov.com/search.php?prod=K+S08E+%D0%95%D0%9A%D0%A0%D0%90%D0%9D%D0%98%D0%A0%D0%90%D0%9D/, но с еднакъв диаметър и хубава изолация? Ще имам ли проблем ако скъся или удължа кабелите случайно?

mirohristov

Няма логика да е цял. Някъде се съединява в букса . На комби Мондео е в лявата колона /зад стопа/ при седана е някъде зад мокета в багажника пак от лявата страна. Погледни при калника , дано да не се бъркам.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

fordsiesta

tropper

Цитат на: fordsiesta в 15 Октомври 2012 21:17:43... Ще имам ли проблем ако скъся или удължа кабелите случайно?
Подбери кабелите да са със сходно (или по-голямо) сечение на оригиналните. От малко удължаване никакъв проблем не може да имаш, стига кабелът да не е много по-тънък.  (thup)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

fordsiesta

Цитат на: tropper в 15 Октомври 2012 23:34:10
Подбери кабелите да са със сходно (или по-голямо) сечение на оригиналните. От малко удължаване никакъв проблем не може да имаш, стига кабелът да не е много по-тънък.  (thup)
Това са хубави новини! Кога има проблем, питам защото ми е останало в главата нещо, но не мога да се сетя точно. При свързване на музика или нещо друго?

fordsiesta

Колеги преди няколко дена замина осветлението в багажника  :'(
Смених сума ти крушки /от най-обикновените до лед :) /, играх поне половин час с кабелите, преместих ги на къде ли не, но нито за миг не светна крушката!
Опасявам се, че най-вероятно има връзка с полупрекъснатите кабели в маншончето?!
Възможно е и да се дължи на изгорял бушон, защото скоро ми изгоря едната крушка от плафона над рег. номера?!
Моля за съвет! От къде да тръгна и какво да проверя? Знае ли някой къде се намира приблизително тази букса за да сменя веднъж за винаги тези прекъснати кабели? Благодаря!