Къде предлагат най-хубава газ?

Започната от didon80, 19 Август 2012 20:33:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

didon80

Споделете, от къде сте останали най-доволни при зареждане на газ.........

TourneoRS

Колкото и да го плюят , от шел съм най-доволен .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

tropper

Моя опит е:
1. ЛУКОЙЛ - гори малко повече, ама и върви малко повече
2. ЕКО - добър(по-нисък) разход, вървенето - добре, с лек компромис
3. ОМВ - като че ли по-малко гори, ама и доста по-малко върви :D
4. За ШЕЛ не мога дакажа нищо от последните 5-6 години, преди това имах сравнително лоши впечатления.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

didon80

От няколко седмици започнах да зареждам на различни места като ми свърши газта за по 10 лв и да засичам разход за да преценя къде ще съм най-доволен. Като проверя всички в града ще пиша какви са били резултатите от направените изчисления.....

К.Методиев

Лично аз съм най-доволен от Еко, от близо 3 години зареждам там, в редки случай на лукойл като с тяхната газ разхода ми се струва по висок, най-измислена ми се струва блуфорса на петрол, сипвал съм няколко пъти колата не си вървеше, а разхода няма да го коментирам, имам приятел който се занимава с газови само и той не препоръчва блуфорса за газов инжекцион прецаква дюзите много бързо.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Alexi

не се напъвайте да си правите сравнения от различни вериги и т.н. .. газта никога не е една и съща а съотношението пропан/бутан - както падне .. имал съм случаи зимата я сипвам в кофа и тя не ври стои като вода .. е как да върви колата :))

hotblooded

Цитат на: Alexi в 30 Август 2012 16:37:14
не се напъвайте да си правите сравнения от различни вериги и т.н. .. газта никога не е една и съща а съотношението пропан/бутан - както падне .. имал съм случаи зимата я сипвам в кофа и тя не ври стои като вода .. е как да върви колата :))
Е как да ври, като температурата е под -5 - нито пропана нито бутана се изпаряват. Всъщност газът (в мъжки род е, в женски е течната (бяла) газ за газените лампи) които се продава не е пропан-бутан, вътре може да се намери и пентан, и етан дори и малко метан и сяро-водород.. етил-меркаптан които е "ароматизатора" за да се откриват по лесно течове се добавя нарочно, иначе  компонентит не миришат.  Бутанът е "кът" защото от бутан също се прави бензин - при това най-качествения :)

Alexi

Пропана кипи при -42° .. това че газта не ври означава  ,че в нея има много малко пропан .. а той както знаем е горимия газ ( и много по скъп ) а бутана е "пълнеж"

hotblooded

Цитат на: Alexi в 30 Август 2012 18:36:08
Пропана кипи при -42° .. това че газта не ври означава  ,че в нея има много малко пропан .. а той както знаем е горимия газ ( и много по скъп ) а бутана е "пълнеж"
Бутана не е пълнеж, дори ако напълниш чист бутан - ще изминеш повече километри от колкото с чист пропан. Пропана се получава в доста по малки количества при дестилацията, за това е по малко. Отделно че при дестилацията пропана се отделя заедно с пропен (пропилен) т. нар ППФ - Пропан-пропиленова фракция - подава се в "газоочистка" за да се извлече сяроводорода(остава като разтворен във всички други газове при дестилацията) На базата на получения пропан му се добавя бутан (колкото има), останалия бутан заминава за сярно кисело алкилиране и става на първокласен А 98! Рафинерии които нямат СКА - продават повече пропан-бутан (нефтохим почти не дава пропан-бутан защото от 1986та бутана става на бензин), но колко е очистен от примесите - може да се познае по цената. Естествено - при нас се купува най-евтиното.

road runner

Екото :) Имах ГОлф3 и бех доволен . ДОбре върви и харчи нормално :)

didon80

След като проверих основните вериги за газ в града стигнах до заключението, че няма голяма разлика в разхода, така че си зареждам където имам най-голяма отстъпка или ми е най-близко.

Alexi

тя газта е една и съща .. и бензина и нафтата и те в общи линии

dimkaraganchev

А според мен, не е еднаква газта в различните бензиностанции. Разликата стига до 30-40км пробег на 20-литрова бутилка, която събира 16л газ. В нашия регион има само една бензиностанция, чиято газ дава най-малък разход на гориво и тя не е от големите вериги.

Alexi

тая разлика основно се дължи на работното налягане на помпата което доста варира при различните станции .. редовното оплакване е " бутилката ми е 40 литра а ми заредиха 42 "

dimkaraganchev

Много рядко ми се е случвало да заредят повече от 16 л. Така че това отпада. Не съм от бранша и не знам какви ги бъркат по бензиностанциите, но има разлика и то очевадна.