Отваряне на багажника

Започната от mon4o, 20 Септември 2012 21:00:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mon4o

Здравейте колеги преди 4 дни си взех Мондео комби 1998 година и се чудя багажника само  с ключ ли се отваря.Когато го отварям с ключа чувам електрическа машинка и тогава се отключва и се чудя няма ли копче като за резервоара онази ръчка в ляво на седалката.

Dmitarcho

Това мондео ще да е МК2 ... за него не знам :P На Фокусите имат копче вътре в купето около уредите на таблото, на Мондео МК3, има копче на централнмата конзола, отделно при Фокусите има копче на самия ключ, при Мондео МК3 също мисля има копче на ключа /аз не съм с оригиналния ключ/ . Има колеги с мк2-ки, едва ли ще има разлика в комби/седан ;) те ще кажат със сигурност ;)
Ръца Пръца

pantata

Би трябвало да се отключи и с натискане на ключалката навътре.

Иван Вълков

Цитат на: mon4o в 20 Септември 2012 21:00:24
Здравейте колеги преди 4 дни си взех Мондео комби 1998 година и се чудя багажника само  с ключ ли се отваря.Когато го отварям с ключа чувам електрическа машинка и тогава се отключва и се чудя няма ли копче като за резервоара онази ръчка в ляво на седалката.
Отваря се с ключа или от копче на ключа

Аз съм побългарил схемата т.к. нямам модул за заводска аларма и си сложих една обикновена машинка за централно през бутон и вече си имам отваряне на багажника от купето  (thup)

п.п. Панта при мен дори с натиск навътре пак не става и на ключалката и на лоста за резервоара

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

mon4o

няма аларма само с ключа се отваря колата с фабрично централно е.Ще е много жалко ако всеки път когато искам да си отворя багайника да трябва да гася колата да изваждам ключа и т.н

pantata

Цитат на: Иван Вълков в 20 Септември 2012 21:09:03

п.п. Панта при мен дори с натиск навътре пак не става и на ключалката и на лоста за резервоара

Нямам спомен на старото ми комби как беше, но едно комби в дупница така му отворих багажника, моя също само с натискане на ключалката се отваря, може би е само при Гиа така.

BIGFORDFAN

Гия хечбек 1999 година (на зет ми) може да се отвори дистанционно (ключът е като на мк3), с натискане на самата ключалка (само когато колата е откл. централно) и ръчно с ключ. Моето мк1 пък няма ''мека'' ключалка, но има вариант да не се гаси мотора всеки път - ръчката до шоф. седалка отваря резервоара и багажника (даже плоафона светва, абе S класата на Форд  :D ).

mon4o

Занчи при запалена кола ако дръпна ръчката ще се отвори резервоара и багажника така ли?Резервоара е на жило доколкото знам,но ключалката е на ток

BIGFORDFAN

Ако на ръчката не е указано че отваря багажника няма да го отвори, моята се дърпа за да отвори багажника, а се натиска за резервоара.

П.С. сега се сещам че на другото мк2 (комби, дето е в Монтана) май се отваряше само резервоара от ръчката, ама в момента не е пред мен да го разгледам...

Danchev

Чува се електричеса машинка, защото ключалката и заключващият механизъм не са само механично свързани. При ключалката има модул, който изпраща сигнал към машинката, която от своя страна отваря багажника при натискане. До сега не съм виждал МК2 (може и да има), на което не може да се отвори багажника с натискане на ключалката навътре ... ако при натискане не се случва нищо, то най-вероятно има проблем някъде (при мен имаше, оправих го и го оправям периодично, че пак си прави мизерии като влезе влага ли и аз незнам).
Та това са двата начина за отваряне на багажник при МК2 ... с ключа или с натискане на ключалката.
How about a magic trick?

amplified

Комбито има долу в ляво до шоф. седалка ръчка за багажника.
И резервоарът и багажникът са на жило и няма нужда от контакт или запалване.

BIGFORDFAN

Само да изясним малко нещата, за да сме максимално полезни:
@amplified : Борко, това лостче е на мк1, на мк2 отваря само резервоара (поне на тези които съм виждал);

@Danchev : Прав си за ''меката'' ключалка, но при комбито си е като на мк1, а колегата пита за комби...