Тунинг-Мунинг на 2,0 DOHC

Започната от vladi tanev, 09 Септември 2012 17:24:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vladi tanev

Здравейте пускам следната тема за двигателя на Форд 2000 DOHC  било то за тунинг,мунинг или който каквото иска,нека тука се обсъжда и дават съвети кое е добро и кое не,как да се посъжеви и всякакви тем подобни изпълнения за този мотор.
Гледам вече има и от сиера сектата които са повече със този мотор така че мисля тука да е мястото да обменяме опит и да си помагаме.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

michael_cool

Здравей Влади ... както си говорихме преди няколко дена на масата на по  (beer) , за проблемът със слабият съединител на DOHC 8 клапъна , които твърдиш че има 190 мм феродов диск ( не съм вадил до сега , но по всички каталози и програми ми го дава 215 ) . Премахването на този проблем става с подмянаната на маховика , който и без това ми се струва доста тежичък за този двигател , маховик може да се сложи от РС2000 или от скорпио мк2 2.0 16 V 136 коня . Следователно може да се ползва и съединителя от тези два модела и още много други на 240 мм и 23 шлица , но там е въпрос на удордисване  ::) гледах и съединителите на транзита 2.5D на 242 мм са с 23 шлица ... струва ми се , че е идеалният вариант защото е на най достъпна цена , но да кажат хора които са слагали такъв  :-\
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

ilko

Кой иска маховик от RS2000?  C:-)

viksata

Мъничък му е съединителя на DOHC

Ето едно много интересно линкче за турбо DOHC

http://users.telenet.be/timg/20.3)%20Sierra%20turbo.html

Така мислех аз да го правя на 2.0  (thup)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

michael_cool

Някой знае ли на 100 % дали маховика на RS2000 и маховика на скорпиото мк2 2.0 DOHC 16 V , са еднакви ... във съединителите разликата е , че RS е с лагер , а Скорпа е с лагер помпа . На RS-а съединителя не е сред най-евтините , а на скорпа е на много приемлива цена . Пробвал ли е някой на практика да слага съединител от Транзит на маховик от RS и Скорп .

vladi tanev

Аз съм със 2,0 DOHC 8 клапана два вала като на всички сиери съединителя ми се състои от маховик от RS 2000 съединител от транзит 2,5 дизел а притескателя ми е от скорпио 2,0 136 малко збирщайн но за сметка на това е бетон съединителя на това ритане и каране не мърда
Маховика на RS2000 и Скорпио 2,0 136 са напълно идентични виждал съм ги и двата.
Незнам само как стоят нещата със лагера аксиалния при мен се наложи да подлагам на лагер помпата по спомен 12мм. фланец за да я изкарам по напред.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

michael_cool

Аз мисля да слагам на DOHC-то дросели , за сега събирам инфо и чаркове . За момента имам само дросели мисля , че са на 45 мм

Всякаква информация ще ми е полезна .

Danchev

Твоята беше карб нали? Аз бих те посъветвал да сложиш карбуратори от мотор ... доста по-евтино ще излезе цялата работа, а резултатите също не са никак лоши. Малко по ... как да се изразя "твърд" става мотора, за разлика от дроселите, но си спестяваш мегаскуирта, бубината, кабелите, едиса, сонда, датчика на кол. вал и т.н.
От друга страна двувалката не е с делко, а с гадна дистрибуторна капачка и не може да се играе леко с аванса както с делкото ... но се получават нещата ... CVH-и с карбове от мотор много а и те са с капачка.
Та търси карбове от 750-1000cc мотор, прави фланец с тръби, един горивен регулатор, можеш да си ползваш твоята помпа или да вземеш помпата от мотора, която е външна и да си я закачиш ... но регулатор ти трябва ... другото е настройка и ще стрижеш (beer)
Другото, което спестяваш е скъпата настройка на мегата, а както обичам да казвам карба се мапва на ухо с ключе 10 и плоска отверка :D

Ето за идеята едни карбове от R1-ца, за да добиеш представа как ще изглеждат нещата ...

P.S. не се показва снимката дето си сложил, сега си копнах линка и я видях ... ами ти точно карбове си имаш :) от какъв мотор са и колко кубика знаеш ли?
Забравих един неприятен момент ... при ЕФИ двувалката термостатното тяло е на колектора и си е играчка при правенето на новият фланец ... при карбуратора пак ли е така, че не съм се заглеждал?
How about a magic trick?

vladi tanev

При карба на мада фака двувалкен термостатното тяло също е на смукателния колектор то там си е играчката незнам само как ще е със авансите като се сложат карбовете дали няма да се наложат корекций
ето и снимка на фланеца който аз съм правил за мада фака двувалкен  ;)

SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

michael_cool

Незнам защо не иска да се отвори снимката ... карбовете са от 1300 Хаябуса до колкото си спомням , но има такива и на 1100 . Слагали сме ги на лада 1,4 със портвана и полирана глава със спортен вал , резултатът беше невероятен . Трябва да ги изровя от гаража пълен със чаркове за лада  и да ги измеря , по спомен са на 45 мм но може и да са на 41 мм ... нямат дюзи . На ладата успяхме да ги настроим след почти цял резервоар гориво . Мисля си за вариант на газов инжекцион без мега , едис и т.н ... само софтуера на инжекциона . Термостатното ми тяло е на колектора и ще си е играчка , Големи благодарности на Влади за качените снимки на неговия колектор .

TourneoRS

Това ли са ?

Някъде около гарата ли живееш ? Ако е така си на 5 мин от мен  8)

ПП модовете да преместят мнението ми където трябва ... C:-)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

michael_cool

Да това са дроселите , не е снимка на моите ... просто такава намерих в нета .
Гаража е зад блока ми ... в Родина живея бл. Крали Марко
За темата съм сагласен , че е за темата  2.0 DOHC

michael_cool

Някой заигравал ли се е с главата на 2.0 DOHC 8 V , да я портва и полира ... и намира ли му се на някой здрава и ненужна такава длава ?

Jamari0

Колеги да не отварям нова тема има ли все пак някой който се е занимавал с ДОХЦ или все още се занимава ??
Питам тъй като си мисля за 2300 16в да я правя но исках да разбера дали някой е минавал през това и лични впечатления!

Благодаря предварително :)