Избор на лаптоп ?

Започната от Bobi, 13 Октомври 2011 11:58:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Пускам тази тема, защото ми предстои смяна на дългоодишния ми верен приятел, Lenovo Thinkpad, не защото не работи, а просто вече е морално остарял и му е трудно да е в крак с тенденциите и да издържа на тежките съвременни изисквания на програми...Много съм доволен от Леново и пак съм си харесал два модела и искам да ди попитам дали си струват парите. Принципно, лимитът ми е около 1500 лв. Това са лаптопите:

Lenovo IdeaPad Y570
Dell Inspiron N5110

Vasilev

Аз бих заложил на Lenovo-то. Не могам да коментирам DELL-a. Просто ми е сред марките, към които съм предубеден и не бих си купил такъв.

mitakinen

От десетина години продавам компютри и ти препоръчвам ASUS. Навсякъде водят в класациите по надеждност

Vasilev

И аз мислех това да му препоръчам, че преди време доста лаптопи ми минаваха през ръцете и ASUS и Lenovo най-много устискваха. А се ползваха най-редовно от едни дебили за подпиране на прозорци зимно време, а на Lenovo-то много обичаха да тестват дренажа  :D

valeri1972

petermitkov

Цитат на: Vasilev в 13 Октомври 2011 12:12:31
Аз бих заложил на Lenovo-то. Не могам да коментирам DELL-a. Просто ми е сред марките, към които съм предубеден и не бих си купил такъв.

Dell ама зависи коя серия - Vostro и Inspirion т.е ниския клас не става, виж високия клас е нещо съвсем различно и здраво (и безумно скъпо) например Latitude и Adamo а и Alienware са страхотни машини
sapienti sat

escobar

А тия асемблираните, дето мирашат направо на ориз, за нищо ли не стават? Щото на дебелата оферта е лесно.

Иван Вълков

Абе на днешно време всичко се прави в КИТАЙ  (hammer). Не че е лошо хората имат 15 качества. Аз лично имам Lenovo G560, като цяло съм доволен от него вече година, само дето на 20-тият ден му увисна биоса, не е болка стига да има качествено гаранционно обслужване. Хората ми го взеха от врата и след три дена ми го върнаха пак  на врата. Мисълта ми е гледай да е от фирма която има коректен сервиз, а марката май вече няма голямо значение.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Bobi

Не е баш така... Аз никога не бих си купил лаптоп Самсунг или MSI, например...Въпрос на вкус...
Иначе ще разгледам един Асус и ако не ми хареса, ще се мятам на Ideapad'a (fri)

Иван Вълков

Щом вече нещата опират между Asus и Lenovo давам глас за Lenovo-то, особено ако е това в началото на темата  (happy)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

VENTCI

Ако не си се сдобил още с нова машина хвърли едно око и на ACER .   Преди месец колега си взе такъв за 920 или 930 лв. мисля , че от MOST computers - 8 gb RAM и към 700 gb диск. Успех

Jumper

Acer имат от години едни и същи проблеми: проблем с вентилатора на процесора - или скоро се разбръмчава или тъй като е на heat-pipe се развакуумира и не охлажда или и двете. За Dell работил съм в сервиза на оторизиран представител на марката за България, точно по лаптопите, но и по машините - никога не бих си купил независимо от модела. Имат много слаба конструция, горят им захранващите блокове, с модулите памет са зле и т.н. Леновото - като беше IBM нямаше конкуренция - грозновато, но БИЧИ като лудо. Сега май е почти същото... За Асус също добри думи - даянят много, а китайщината в тях е мининум...

escobar

Аз съм с HP и като изключим факта, че вентилаторите са му поставени УЛТРА малоумно, си бичи до откат.
За IBM съм чувал страшно добри отзиви, те сега са Lenovo. В Щатите май Делл е най-предпочитан. Apple имат нечовешки дизайн, но те са по-скъпи от кола, леко са се изхвърлили.
Трябва да се видят и на място, защото клавиатурата не напасва всекиму.

Bobi

От вчера съм с това http://bit.ly/1cYI8w8 . Въпреки че не съм фен на Тошиба, на пръв поглед е отличен. Като минуси мога да посоча липсата на FullHD дисплей и SSD. Имам няколко въпроса:

1. Възможно ли е да си добавя SSD, запазвайки оригиналния хард? Ако може, предполагам, че трябва да жертвам blu ray слота?
2. Има ли смисъл да ъпгрейдна до 16 гб рам?
3. Препоръка за хубав HDMI кабел (3м) ?

Благодаря на отзовалите се!

whaaazp

Определено е минус, че няма SSD :(
Mожеш да си вземеш адаптор и оригиналния да отиде на мястото на CD-то, а едно SSD на оригиналния слот.
За РАМ, не съм убеден, дори напротив, че има смисъл. Но колкото повече - толкова повече.

p.s. Евентуално можеш да провериш под капаците му, дали няма празно място за хард и да си вземеш само необходимия преходник/кабел, но ме съмнява.

amplified

Покарай с 8гб, мисля че няма особен смисъл ако не ползваш тежки програми.
Aз съм с един обикновен 320gb закачен на мястото на CD и един 500GB хибриден( 8GB SSD NAND за кеша). Като се адаптира за какво ти трябва кеш и става мигновено всичко.

Като цяло добре, само с тая резолюция са се изгъзили.

ihovahi

Боби, задължително си вземи лаптоп със SSD и хубава(HD) резолюция, поне i5 последна генерация, клавиатура с отделен цифров блок, отделно видео поне с 1GB.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

escobar

Bobi

Питането ми е свързано с ъпгрейд на лаптоп, а не с неговата покупка.

escobar

Аз избирам за бащата и съм си в моя филм. А и не може да се пие два дни и сичко да е наред.

rosen700

САМО  ACER! Най-малко пари - най-големи възможности!
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

hotblooded

Цитат на: rosen700 в 27 Декември 2013 20:30:07
САМО  ACER! Най-малко пари - най-големи възможности!
И аз така мислех.... и няма един АСЕR с нормално охлаждане - като го напънеш да му ползваш възможностите и греят като печки и самоизключват. Иначе на книга - супер възможности и ниска цена - на практика - печка!

mitakinen

Евтино и хубаво има само в рекламните брошури

rosen700

Цитат на: hotblooded в 28 Декември 2013 00:51:53
И аз така мислех.... и няма един АСЕR с нормално охлаждане - като го напънеш да му ползваш възможностите и греят като печки и самоизключват. Иначе на книга - супер възможности и ниска цена - на практика - печка!

Греят след няколко години, моя например след четвъртата. Сменяш пастата на процесора и видеокартата и пак газ  ;D

hotblooded

Моя си грее от първата, и ни чистене ни паста помагат - просто вентилаторчето и радиаторчето под него са твърде мижави за процесора и картата в него..

moni74

Иво, моя Aсеr с i3 и AТI е нa 3г вече. Още първaтa го прaтих в сервизa в София и гaрaнционно му сменихa целия охлaждaщ модул. В резултaт вече 2г държи 46-52° при нормaлнa рaботa и стигa 75-78° при игри.
A преди товa "нормaлно" държеше 78-84°.
Четох по форумите, че товa е проблем, който отстрaнявaт гaрaнционно. Обaдих се във "Вaли" и готово.

----------------------------

moni74

Може, що не :) Никой не е женен за колата си все пак :)

rosen700

Цитат на: moni74 в 28 Декември 2013 19:46:08
Ако визираш подписа ми - интересно ми е следното. Ти в С6 или С5-III качвал ли си се? С5-I вози супер, но не ми допада. Но да ми сравниш Мондео със С5-III или С6 - извинявай.
Ако искаш, мога да ти уредя едно возене на С6 2.7 HDI стоков на 204кс, този обаче е направен на 271кс /мерени на ДИНО в Пловдив/. Возия, комфорт - няма база за сравнение. С него бяхме до Истанбул пролетта. Имам впечатления от дълъг път.
А че подръжката е високата - така е. Затова и не се срещат на улицата през две коли. И понеже не искам да продължавам спора за немска/френска и т.н. да спрем до тук.
Ако за цената на моето Мондео можех да взема С5-III, нямаше да мисля :)

Така е докато не видиш цялата пластмаса по главата разтечена отгоре ѝ  :)) А ако заложа на френска определено реното е по-добро........беше време когато пежо имаха добър дизел, но то отмина. А нова кола трудно бих се навил да взема, по простата причина, че няма да е моя за дълго.........твърде бързо променят собствеността си, при това без знанието на собственика................а и не съм фен на конете.........феновете на бързи коли с много коне са увенчани с паметници покрай пътищата от Черно море до Северно  кажи речи на всеки километър

moni74

^-^

Не е точно така, но карай, здраве да е. Пък точно за Рено не ми се говори. Имал съм две рена, дизел и бензин. Пък и новите 1.9dci хвърлят турбини в несвяст :)

Chr81

Да не създавам нова тема - ще ползвам тази. Трябва ми лаптоп за работа като работата е да се води счетоводство на фирми. Ще се ползва програма Бизнес навигатор. Трябва да се качат Excel, Word, Adobe и прочие. Някоя игра може и да се цъка, но то ще е по-скоро от интернет сайтовете. Няма да играя нови и тежки игри. Какъв лаптоп да избера? Препоръчват ми някой с процесор Intel Pentium, RAM - памет 4 или 6 GB, видео - Intel HD graphics и твърд диск 750 - 1000 GB. Не ми трябвало от новите процесори iCore. Чудя се между Леново и Тошиба. Сега някой ми предложи да мисля и за Acer, Asus. Тошибите ги гледам, че са на същите цена, а са с по-слаб процесор от Леново. Ценовият клас е 600-650-700-750лв. Засега съм се спрял на: http://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabook/laptopi/laptop-lenovo-b590-59-410484.html?___SID=U
Лошото е, че на Леново сервизът бил в Полша и ако стане нещо се чака поне 1 месец компа да отиде до Полша и да се върне.
Благодаря на всеки отзовал се на помощ.