Как да бъдем по известни/интересни?

Започната от Pyrhel, 20 Май 2012 02:42:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Някой има проблем, влиза, пита, отговаря му се и никога повече този човек не посещава форума и спира да се интересува от каквото и да било относно клуба.

Та, мисълта ми е - който каквито идеи и хрумваиня има за това как можем да задържим хората, как да предизвикаме интерес у тях, как да ги подтикнем като попаднат тук през гугъл да се регистрират и т.н.

Другото - варианти за реклама и по какъв начин повече хора да разберат за клуба.

Всичко, каквото ви хрумва!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

това си зависи главно от конкретния човек .. дали иска да бъде част от някаква общност или това не го интересува .. от нас зависи главно да го посрещнем приветливо и да му помогнем ако можем .. повечето посетители по форумите са от тоя тип ,просто в по старите форуми са повече ..

Pyrhel

Според мен трябва да има повече взаимодействие с хората, примерно разни масови съобщения да се пращат, да има някакъв вид игри или награди от спонсори - примерно ваучер за еди какво си, бутилка препарат и т.н. За това естествено спонсори ни трябват - малко по-нататък ще се случи, но за момента се чудя какво може да се измисли :)

Трябва да има нещо, с което да се подканят хората да са активни

Alexi

хората се кефят на клипчета материал от гонки и събирания съм забелязал

Bobi

tha22don

Цитат на: Bobi в 28 Май 2012 06:33:14
Имам една идея : ))))))))))))))))))

Ааааа...и аз съм съгласен с това :)

mitakinen

Ако някой има познат журналист в автомобилна медия може да направи материал за клуба. За набедените наши "звезди" постоянно някой пише - дори откоровенни измислици. Или да има раздел - блиц-интервюта с известни българи притежаващи Форд или любител на марката. Доколкото се сещам май само Христо Мутафчиев имаше Мондео МК3 комби и не се срамуваше от него :)

Pyrhel

ААаа!!! Идеята на Митакинен много ми хареса! Търсиха ме от тв7 и някъ'в вестник 168 или 24 часа беше по повод шума около сярата в нафтата. Трябва да им изнамеря телефоните и да пробвам дали имат мераци за репортажи. Това изобщо нямаше да ми мине през ума :)

По повод лепенката, дали всички емблеми са с еднакви размери? Сещам се за мондеото например при МК3 има 2 размера, дали примерно на по-новите не е още по-голяма, а на по-старите още по-малка? Примерно ако са 2-3 размера е ок, ама повече... :)

Alexi

мне това с емблемата мен не ми допада ,малко като гавра с емблемата на марката е ..

tha22don

Гледам се тества логото на началната страница :)  (happy)

Pyrhel

Имам идея. Да организираме някакви игри под формата на въпроси или нещо подобно, но организирани във форума, т.е. за да има много участия. Наградите - разни малки аксесоарчета от Arexons. Марто (ще почна да му казвам Марто Евро-то :)) ) ходи за работа там и снощи спусна инфо с контакти на началство. Мислите ли, че ще има положителни резултати от такова нещо?

Alexi

възможно е .. въпроса е какви точно хора ще се привличат според мен няма смисъл да са 20к като в другия ,от кол и въже ..

Pyrhel

Хм, тогава може пък да се направи за най-активните във форума, или тези, които са събрали най-много благодарност за месеца? Като изключвам нас, разбира се :D

tha22don

Може да е от типа "Полезна тема на месеца" Даден потребител пуска тема, която е гледана N-брой пъти и има N-брой "Благодаря" и е допринесла за развитието на форума....като темите, които описват смяна на дадена част със снимки и текст или тема, която е започнала с проблем и е завършила с разрешението му..

Bobi

Последната идея ми харесва много!

mitakinen

Мисля, че по-добре е да се въведе при регистрацията на нов потребител поле кой е препоръчал форума. Този който е довел най-много - печели някаква награда - дори дъвка да е :) Струва ми се, че трябва да сме обърнати навън, а не навътре - другите да разберат за форума, а не кой колко е активен вътре

tha22don

Цитат на: mitakinen в 20 Август 2012 22:16:15
Мисля, че по-добре е да се въведе при регистрацията на нов потребител поле кой е препоръчал форума. Този който е довел най-много - печели някаква награда - дори дъвка да е :) Струва ми се, че трябва да сме обърнати навън, а не навътре - другите да разберат за форума, а не кой колко е активен вътре
И това е отлична идея!  (popcorn)

Pyrhel

ДА! Много ми харесва идеята. Трябва да измислим и някакъв вариант да се следят тия неща... В поле да пишат кой ги е пратил насам или чрез мейл и линк примерно...

Alexander

Еми при полето за регистрация се слага стандартния въпрос - Как разбрахте за форума и съответно опциите, Google, друг сайт, или от човек и да има поле да се напише кой е този човек!

Защото е и хубаво да се знае от къде идват най-много потребители за да знаем къде да натискаме най-много!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Pyrhel

Ясно е откъде идват най-много - гугъл, аналитикса го показва, ама нямам време да седна да оправя още нещата. Тия скокове с юзърите дето имаше бяха резултат на малко SEO игра :)

Pyrhel

http://fordbg.com/forum/index.php?topic=2225.0 е тия ще ни включат с реклама, затова има и тема - взаимна реклама ще си правим :)

Pyrhel

Визитките ни нещо не донесоха ефекта, който очаквах, честно казнао... Бутнал съм 20-тина и знам на какви коли и според новите регистрации - 0 дошли от "поканените". Ще драснете ако имате идеи за популизирането, нали? Мисля, че други лепенки/лайсни и подобни работи са излишни, някаква друга активност трябва да има.

Alexi

ами и аз доста разпространих из Шумен ,май няма нови попълнения .. дори говорих с няколко които се оказаха около колите си .. според мен трябва да има мероприятия ,track days такива неща .. със снимки и клипчета които да зарибяват хората ..

Pyrhel

Мда, след срещата имаше най-голям бум като че ли... Гео ми прати и неговите клипове от националнат, още не ми е останало време да сглобя един клип с интересните моменти.

Pyrhel

Дайте идеи къде можем да рекламираме събора, за да съберем повече хора?

До момента съм писал в класиккар-бг: http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=4026.0
Тия дни ще пиша в тунинг.бг и америнканския форум, само чакам да ми разрешат, за да не пляквам директно рекламата.

Danchev

В тунинга си има отделен раздел за Дракона точно за тия теми, няма нужда да питаш.
How about a magic trick?

Pyrhel

Знам го раздела, ама не знам дали няма да се нацупят ако се изкакам. Иначе гледам, че някой ме е изпреварил: цък

Pyrhel

Ще е супер ако клубните членове се запознаят с темата и дадат акъл :)

TourneoRS

Хайде давайте идеи , не само през 3 месеца да се повдига темата . Клубните членове сме над 30 , по една идея от всеки , малко спор дали става или не и да се реши да се прави нещо . Времето минава , и имам чувството че сме в застой по този въпрос .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

x1l0n

Да блокираме Орлов Мост! :)

Шегата настрана - ако се разнасяме из града групово по някакви дати с видими транспаранти (примерно) има шанс да се загледат хората, може би?
FF /fast.fords/