Новопридобит C-Max 1.5 120к.с. 2015 - няколко въпросителни.

Започната от sparkybg, 02 Октомври 2025 19:56:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sparkybg

Да,такъв е. Снощи всичко светеше както трябва. Не знам какво съм сътворил оная вечер, та да ошашакам системата. :)

Благодаря за разясненията.

sparkybg

Дюзи на това чудо лесно ли се свалят? Поръчани са вече, просто да знам какво да очаквам.

Същото важи и за подгревните свещи. На трите ми досегашни дизела не съм успял да скъсам нито една, като отвиването им на горещ мотор беше достатъчно за да няма грижи, но как е тук?

sparkybg

Дюзи се сменят с поглед, и са сменени. Разход надолу с половин литър, обаче... Преди 3 часа ни опраскаха отдясно и сега търся сервиз, където разпъват, да я закарам да си кажат мнението. Ударът е между двете вреати по долната част на колонката. Силно скептичен съм, но се пак ще поискам мнение.

Някой да похвали сервиз в София? До тук откривам Лазурит и А+, но конкретно за опъване нищо не намирам.

Имало да става...

ivchotr

Преди време в Орландовци имаше един Пешо, в чийто сервиз се поправяха всякакви щети. Обаче отдавна не ми се е налагало да ходя там и не знам дали се занимава още с тази дейност. Тогава ползваше GSM 0898222210.

sparkybg

Благодаря. Ще го преслушам, ако още работи.

sparkybg

Щетите са поправени - бавно и славно сглобявам интериора.

Но 2 неща ме тормозят още от преди това, но сега ги усетих особено осезаемо, защото карах друга ръчка (в последно време карам автоматик иначе).

1. Спирачките са ненужно силни, особено първите няколко спирания докато накладките са мокри/влажни. Сега, че ще сменя накладки е ясно (те и сега са нови, ама ясно не са ОК), въпроса е с какви? Понеже междувременно карах Skoda Fabia 2005-та, която (точно моята комплектация) също има доста добри спирачки, като се качих на Ford-а направо ми отнесе главата. Мисля си че или предния собственик е творил нещо (различна помпа да речем) или нещо не е в ред (повече вакуум/махнат еднопосочен клапан ако има такъв или нещо подобно). На друга кола, която да кове така при елементарно натискане не съм попадал.

2. Съединителя също е много рязък. Не е ниско, нито високо - според мен позицията му на отделяне е нормална, но много рязко "съединява" и трябва доста свикване като се качиш от друга кола. По принцип ли са си така или и там да търся нещо?

ivchotr

Ако спирачната система е имала "кантар" към задните колела и е премахнат по някаква причина, спирачките стават "по-резки".

Alexi

Фабия 2005 отзад е с барабани и ако ти е еталон за спиране то фокуса ще ти се струва че спира доста повече ..

ivchotr

Имах един Фиат Типо, отзад с барабани, на който му се спука тръбичка от магистралата на спирачната течност. Оставих го на един майстор да подмени всички тръбички с медни, маркучи и каквото намери за добре и ми я върна без кантар, щото бил сдал яко багажа. Колата спираше като МТЛБ. Който е карал такова, знае за какво става дума :D

sparkybg

Не съм първа младост - имам над половин милион километра зад гърба си и вероятно поне 20ина возила, които съм карал достатъчно за да имам някакво по-трайна впечатление. Това обаче ми е първия Ford и затова питам.

Fabia-та е от някаква серия с преоразмерени спирачки спрямо кубатирата си и спира дори прекалено, особено предвид факта че няма ABS. Ford-а спира така, все едно е правен за слаботелесна блондинка с тегло 30 кила с напикани гащи - духваш педала и кове.

Аз на петото спиране вече съм свикнал, но за по-неопитен шофьор е проблем. Със съединителя е същото - ходът между напълно отделил и напълно зацепил е никакъв.

Може и така да са си - просто не знам. Факта е че италианския собственик явно си е падал келеш - тунингована е с поне stage 2, върви като самолет и ако прекалиш с газта отзад прави турло от сажди. В тоя контекст, не изключвам да има интервенции.