От коя бензиностанция да зареждам?

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 11:59:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

И аз така навремето не исках да чуя за Форд, пък ей ме на - таман 2 са в семейството :D


F Focus

#481
Цитат на: Ozzie в 05 Април 2024 19:53:23'що бе, к'во лошо ти е направил човека с мустаците?  :))

Всъщност нищо лошо не ми е направил-щото някак не съм му се доверил! ^-^
Инак съм писал, че не му отричам знаенето и моженето, и ако лично той (а, не друг от екипа му-сега ти се сето кой? ^-^ ) се захване да направи нещо наистина съвестно, като за себе си, както се казва ще го направи един път!
Дано и тук не започне да се именува, като Клубен майстор, какъвто се води в другият форум, който работи за него, че явно го е хванала звездната болест! >:(
Като го видиш, и ако се сетиш му прати поздрави от мен с добри чувства-винаги ще уважавам постигналите люде в някаква сфера, макар и да са "криви" , като характер, така да се каже, ама подобно надменно отношение, като неговото и демонстрация на самочувствие  не ме кефи-това е !
Познавам наистина много добри специалисти в автомобилната поддръжка, които нямат нищичко общо с поведението на Митака за когото говорим. В другият форум Ялта му беше най-големият поддръжник-в този си ти...А, що не споменаваш нищичко за гафовете му, а...?!?!?! Или аз да се потретя?

П.С. Надявам се да се е попременил към по-добро (надали), като поведение-ако ме разбираш, щото все пак не е Бог и дори полу-Бог не е, и никога няма да бъде! Тук, представи си има хора, които са съгласни с мен-ако искат да ме подкрепят с мненията си.

Ozzie

Цитат на: F Focus в 07 Април 2024 18:44:58в този си ти...
Не знам 'що си останал с такова впечатление, но грешиш. Освен това ми е твърде далеч, за да съм ползвал услугите му, за да имам някакво впечатление от работата му. Апропо, моето мнение за него съвпада до голяма степен с твоето.  (beer)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Жоро Петков

На Круиз 1 път сипах от този, който е на бул. Асен Йорданов - беше преди 4-5г имаше 1 много студена зима с температури до -20 градуса. Фокуса ми щеше да изгасне на 1вия светофар. Чисто нов на под 1г беше.
С Круиз-а на Чепеларе сипвам поне 10 пъти в годината на мотора - 2020г БМВ никога не съм имал проблем.
Продължавам да си сипвам когато и където мога на Круиз и до сега само 1 проблем съм имал.
Може и 2мата да сме уцелили като са уволнили някой служител и той се е изпикал в резервоара на колонката  (rofl)

ivchotr

Този ще трябва да е пил кореселин преди това :D 

saggy

Аз повече от чепеларско бензин няма да сипя и да си разваля почивката. :) На нормалните бензиностанции в Смолян ще сипвам като съм по този край. Ама нямаш гаранция за нищо вече, та каквото стане.
Онзи ден сипах от Круиз на бул. Асен Йорданов и засега всичко е точно. Но сякаш на Еко най-читав ми се струва бензинът.

ivchotr

Винаги, когато минавам през Смолян, сипвам газ или бензин на бензиностанцията на "Газпром", в посока "Пампорово". Никога не съм имал проблеми с тяхно гориво. Когато минавам през Бургас, пак зареждам на "Газпром", защото ми е по път. "Еко" ми идва встрани. Е, ако имаше "Еко" в Смолян, щях да зареждам там. С "Еко" в Русе също нямам проблеми. Както и на други места.

perun

В Бургас винаги зареждам на ,,Инс Петрол". Малка, уютна, много чисто, любезен персонал и много добри цени.Никога не съм имал проблеми с горивото.А и отсреща правят страхотни "Странджанки"...

saggy


ivchotr

Тук отдавна ги знаем тези номера :D


Водниядух1

Цитат на: ivchotr в 09 Април 2024 10:35:53Винаги, когато минавам през Смолян, сипвам газ или бензин на бензиностанцията на "Газпром", в посока "Пампорово". Никога не съм имал проблеми с тяхно гориво. Когато минавам през Бургас, пак зареждам на "Газпром", защото ми е по път. "Еко" ми идва встрани. Е, ако имаше "Еко" в Смолян, щях да зареждам там. С "Еко" в Русе също нямам проблеми. Както и на други места.
Точно от ЕКО ми замръзна нафтата на минус7-8градуса

ivchotr

Аз карам предимно на газ и бензин. Макар, че на дизелите, когато ги ползвам, пак зареждам от обикновената нафта на "Еко". И през зимата не са имали проблем. Младежите пак зареждат там през повечето време, та поне при нас проблеми с тази нафта не е имало.

ADiDimitrov

Бях обещал да не пиша в тази тема, ама не издържах... обяснете ми как с БГ пропан бутан колата ми извън града харчи 9,5/100, а с пропан бутна от Румъния, разхода падна на 8/100??? Не разбирам как може да сме такива балъци и така да се гаврят с нас? Още нещо за 50 л. румънска газ, чека не ми светна нито веднъж! след 20 км заредена БГ газ, веднага запали бедна смес!!! Еми повече от това няма какво да кажа! Явно ни цакат на всяка крачка и с всичко!

ivchotr

На мен за бедна смес я ми светне два - три пъти през годината, я не. Има значение и как е настроена уредбата. Но в някои бензиностанции сипват повече пропан - бутан, отколкото може да поеме бутилката. Ама много повече  :D

Alexi

този ефект като излезеш в чужбина според мен се получава ,защото там рязко започваш да спазваш правилата за движение и не превишаваш скоростта  :D

ADiDimitrov

Цитат на: Alexi в 27 Май 2024 07:24:49този ефект като излезеш в чужбина според мен се получава ,защото там рязко започваш да спазваш правилата за движение и не превишаваш скоростта  :D
Еми не си прав тук! И е БГ и в Румъния карах еднакво, но разликата в горивото го усетих веднага, дори и в динамиката на автомобила!

F Focus

#496
Всеки е наясно, че в наше село всички горива са с доста по-лошо качество от тези в "белите" европейски държави!
Причината ли? Тотално неработещи регулаторни органи, работещи единствено и само за себе си-демек влизайки в далавера с тези, които трябва да следят срещу доста пари, част от които отчитат "нагоре"! Писал съм, но ако някой е пропуснал да прочете-знаете ли колко проверки годишно се правят на всички бензиностанции у нас за качество на горивата...? Дайте предположение....около 200! ??? И затворена, и наказана бензиджийница НЯМА-всичко е ток и жица! >:(  Щом сме овце така ще е и никак инак! По мои наблюдения и в "Ромпетрол" всичките горива нямат нищичко общо с румънските такива-въртят далавери и те, и се съмнявам, че изобщо внасят, каквито и да са  горива от Румъния, а ако внесат нещо го каращисват, като всички останали вериги!!!

П.С. Преди години, когато тъкмо откриха една от първите "Ромпетрол" у нас натепах бая нафта в резервора, щото реших, че поне в началото ще гонят качество, ама се оказа боклук! Абе в наше село лично за мен си е циганска марка, както говори и името, и изобщо не я отразявам повече!

Alexi

бензините не ги следя че карам дизел от 10+г вече но за нафтата мога да ви кажа че цетановото число е на долната граница позволена в ЕУ ,че и 1-2 пункта надолу .. при минимум по спомен 50 ,нашата нафта има цетаново число 48-9 до към 51 а съвременните дизели са мислени за цетаново 55+ .. аз винаги карам с добавка цетан бустер ( взимам основно на Бардал ) и определено има разлика в динамиката и разхода .. вече навън с какви качества е нафтата не знам ,излизал съм в Румъния и Гърция с колата ,разлика не съм усетил честно казано