От коя бензиностанция да зареждам?

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 11:59:58

« назад - напред »

0 Потребители и 14 гости преглеждат тази тема.

ivchotr

Знам, знам :D Вече съм ги опикавал (rofl) Купувам си сокчето и с касовия бон си завъртам въртележката. Аз най-редовно ползвам за тази цел намиращия се на магистрала "Тракия" обект на веригата след Пазарджик в посока София.

ADiDimitrov

ОМВ съм ги отписъл завинаги!! Но няма как да не отбележа следния парадокс или живо обирджийство! Тръгвам от Варна и зареждам на 0.84 Ст. Качвам се на Хемус и чудо, на всяка бензиностанция цената почва от 1.02 и стигна до 1.10! Е@си !! След Търново отново заредих на 0,90 и отново на Хемус цената пак удряше 1.10!!! И това на едни и същи вериги!!! Е то няма такова кожодерство!!!

ivchotr

На магистрални бензиностанции зареждам изключително рядко. Веднъж на двадесет години, че и повече :D

Жоро Петков

За цените на магистралите със съвсем ОК - нормално е да са по-високи. Покажете ми 1 нормална европейска държава, която не е така. Пазарна икономика. Нормално е да искаш да направиш повече пари от гастербайтери.
За инсталирането на въртележки... еми ОК съм, че пингвините осират всичко, егати сганта.
Единственото, което ме нервира е, че примено както е към Австрия - плащаш 50цента и после с тях уж може да си купиш нещо. Е да ама аз и жената пикаме имам 1 евро и на някои места ни се правят - само по 1 бележка/отстъпка на артикул. От друга страна пък това води до доста по-чисти и приятни тоалетни.
Послено съм сипвал на Кристала в Обеля. Нафтата осезаемо е по-евтина, а качеството в 99% от случаите е задоволително.

ivchotr

В ОМВ с една бележка за покупка могат да минат през тоалетната до 4 човека, ако не ме лъже паметта. Че скоро не съм ги удостоявал с честта да уринирам там :D А иначе ми идва да ги ошетам както в тази история (tooth)

Alexi

оня ден докато сложим въртележката още не съм събрал сергията и направиха 70 лв за 1 час ,само от тоалетни  (tooth) и да се реве у форумите ,като те напъне плащаш  :D

ivchotr

Като се изсипят някой и друг автобус с екскурзианти, ще удрят джакпота :D

saggy

А бе каква е историята зад бензиностанция Кристал. Там винаги е най-евтино от цяла София. От къде внасят горивата?

Жоро Петков

Историята е, че са единствената бензинонстанция, която не е МОЛ.
В повечето Еко/ОМВ/Шел можеш да си купиш бельо, покривки, косачки...
В Кристал имат 1-2 масла и 1-2 ароматизатора. Отделно не може да се плаща с ПОС и тоалетната от поне 5-6г се плаща по 1лев.
Преди две години мисля отвориха още 1 Кристал в началото на АМ Струма (точно до ОМВ) - там може да се плаща с карта.
От къде са горивата не знам - най-вероятно са си от Лукойл, но специално от там нито с дизела съм имал проблем нито с бензина.

F Focus

Да споделя мнение от последно зареждане на LPG на една малка и световно-неизвестна бензиностанцийка на бул."Линкълн" в кв. "Обеля"-2. Бях изминал 400 км., от които 70 градско-останалите на магистрала. И, о-ЧУДО-за пръв път за три години откак имам колата разходът ми на газ стана 9л. газ на 100км. пробег! И още-заредих преди месец, навъртях над 300км. градско, а светят два светодиода (от пет), което НИКОГА не е било досега-мина 30-50км. и петият свето-диод гасне, а сега изгасна след 90км. пробег. Сещайте се за какви далавери иде реч-явно ни набутват въздух! Досега се кълнях в "Еко"-то в началото на "Ботевградско шосе", но там под 11л./100км. ми е минималният разход, но от година и половина нещо започна да се увеличава драстично и стигна 13-14 литра газ?! Явно са подкупили нагоре, когото трябва и са се развихрили, но утре преди работа рано сутринта ще заредя газ и според разходът ще си поговоря със служителката на касата...

П.С. Абе хора-стига сме били овце, ОК?

ivchotr

Аз на което и ЕКО да заредя, разходът ми с магистрално каране почти навсякъде с около 140 км/ч, изключая разни ТИР-ове и баби, дето се шмугват вляво да изпреварват с 80, е около 8.5 - 9/100. На "твоето" ЕКО не съм зареждал скоро, щото ми е встрани от всички маршрути.

F Focus

Колата ти е по-лека, а двигателят с около 25 к.с. по-малко, та разходът ти е съвсем нормален.
Като стана дума за тегло някой знае ли колко тежи Фокус-2 комби (сухо тегло)? На око( (tooth) ) определям, че е 1450кг.
На публикувани данни относно тегло на автомобил не вярвам, защото няколко пъти, като претегля кола на читав електронен кантар за ТИР-ове разликите са големи.

zz_stefanov

Цитат на: F Focus в 05 Януари 2024 17:10:03Колата ти е по-лека, а двигателят с около 25 к.с. по-малко, та разходът ти е съвсем нормален.
Като стана дума за тегло някой знае ли колко тежи Фокус-2 комби (сухо тегло)? На око( (tooth) ) определям, че е 1450кг.
На публикувани данни относно тегло на автомобил не вярвам, защото няколко пъти, като претегля кола на читав електронен кантар за ТИР-ове разликите са големи.
Значи с мене вътре 1600  ;D

saggy

От 5-6 месеца зареждам на Круиз на Шипченски проход. Най-добри цени в района и нямам оплаквания от горивото. Преди зареждах на една близка бензиностанция Лукойл, но веднъж сипах кофти бензин, почна да придърпва колата и реших да сменя бензиностанцията.

ivchotr

В събота София - Свищов среден разход по борд 8.1/100, с трима човека в купето и не много багаж в багажника. В неделя Свищов - София среден разход 8.3/100, пак същия екипаж и малко повече багаж като тегло. Говоря за газ пропан/бутан. Обаче на връщане минах по "царския" път от Свищов до Зл. Панега, който на отиване избегнах с отсечката Боаза - Микре - Ловеч - Летница - Левски - Българене, защото движението е по-рехаво и няма ТИР-ове. Поне от Микре до Българене, де. Стил на шофиране един и същ - по магистралата винаги по възможност 140 - 149 км/ч, а извън нея около 100 км/ч според условията и ограниченията.

Цитат на: F Focus в 05 Януари 2024 17:10:03Колата ти е по-лека, а двигателят с около 25 к.с. по-малко, та разходът ти е съвсем нормален...

Съотношението макс тегло към въртящ момент на моята е 11.29, а на твоята е 11.48, което не е някаква драстична разлика и предполага, че и разходът на твоята би трябвало да е някъде около този на моята. Драстичната разлика в разхода може да се дължи на стил на шофиране, качество на горивото, състояние на двигателя и съотношение на предавателните числа в предавателната кутия. Като изключим моментното натоварване на коша, разбира се. Аз си следя моментния разход в реално време и си нагласям педала на газта така, че хем да се движи с избраната скорост, хем да харчи по-малко.

F Focus

С всичко съм съгласен, ама да направим разликата в теглото на купетата ни колко е?
Инак:
-Изобщо не карам икономично.
-На градско не бързам да превкл. скорост нагоре, защото е полезно за двигателя да е в по-високи обороти, та основно карам на 3000об./мин. и малко отгоре, ама преди да оправя тресенето го давам по-лежерно.
-Ако ГИ дава повече газ съм ок, щото при обеднена смес еле на газ...! >:(  Затова НЕ барам нищо!
-Което съм установил идейки реч особенно за разход на газ най-важното е къде се зарежда.

ivchotr

Разликата в купетата ни е 219 кг без допълнителен товар и 280 кг при максимален товар. Но освен 25-те коня горница, твоята има и 22 Нм горница при едни и същи за двете кочини 4000 об/мин и максимална мощност при 6000 об/мин. Затова разликата в съотношението тегло към въртящ момент е почти еднакво и не би трябвало да води до по-голям разход на гориво заради по-високото тегло при твоя модел.
В предишния си пост бях обобщил състоянието на двигателя, но в това обобщение имам предвид и правилните хлабини на клапаните, за които е ставало неведнъж въпрос.

Водниядух1

Колеги ,вчера заредих от една верига,която я нямаме В Русе-става въпрос за  Екотрансгаз. Заредих нафта и останах очарован-за пръв път усетих как колата тръгна осезаемо по-добре. Зареждал съм от всякъде но не съм усещал по-добро вървене. Бензиностанцията е във Павликени но имат и другаде в търновска област.

saggy

Аз Февруари заредих бензин А-95 на Круиз Чепеларе. После така се разтрака двигателят, че си помислих, че нещо се е счупило. След като изгорих това гадно гориво, което отне известно време, защото напълних до горе резервоара, нещата се оправиха. Сега се чудя дали да зареждам от софийската Круиз след тази ситуация.

ivchotr

Можеш да пробваш. В някои бензиностанции, които са част от вериги такива, но се намират в малки населени места, качеството на горивото се влошава в следствие от неправомерни действия на служители в обектите. В София може да го няма този проблем.

F Focus

Цитат на: saggy в 31 Март 2024 21:42:28Аз Февруари заредих бензин А-95 на Круиз Чепеларе. После така се разтрака двигателят, че си помислих, че нещо се е счупило. След като изгорих това гадно гориво, което отне известно време, защото напълних до горе резервоара, нещата се оправиха. Сега се чудя дали да зареждам от софийската Круиз след тази ситуация.

И, аз имам такава дилема, та ще се радвам да чуя мнения. В София минавам чат-пат покрай малка такава, намираща се на бул. "Първа българска армия", ако не греша преди кв."Х.Димитър". Винаги има навалица, ама не видях предлагат ли газ?

saggy

Аз зареждах около 6-7 месеца на Круиз зад зала Арена Армеец в София. И не съм имал проблеми от там. Проблем видях на Круиз Чепеларе, демек в провинцията, където кой знае какъв е контролът, макар че бензиностанцията там е доста натоварена и с най-евтините горива в района. Пробвай газта и бензинът и виж какъв е ефектът. Аз вече знам, че в провинцията няма да зареждам на Круиз, за София се колебая, но сигурно пак ще заредя там.
Като изхабих гадното гориво и сипах на Еко на околовръстното покрай Икея и горивото беше супер - тих двигател, колата набира добре и с лекота. Жалко че Еко стана скъпа бензиностанция около мен.

F Focus

Мани цената, ами гледай качеството, че често евтиното излиза скъпо!

ivchotr

Цитат на: saggy в 03 Април 2024 12:05:51Аз зареждах около 6-7 месеца на Круиз зад зала Арена Армеец в София...

Къде зад Зала "София" (бивша "Армеец") има бензиностанция на "Круиз"?

saggy

Круиз: бул. ,,Асен Йорданов" 6, 1592 София.

Аз доста време зареждах на Еко и не съм имал никакви проблеми с качеството. Принципно бих казал същото и за Лукойл, но имам едно наум за техните бензиностанции.

ivchotr

Това е далеко, ве! А между тях са любимците на половината форум - сервизът на Дунев :D

saggy

Има и един форумен сервиз точно до бензиностанцията :) :) Остава да се сетиш.
Колко да в далече, не караш ли по Цариградско шосе. Аз сипвам един резервоар като съм в района и стига за цял месец градско каране.

ivchotr

Имам предвид, че е далеч от Арената. А сервиза го знам откак се премести там. Трябва да кажем и на ФФокуса къде е :D

F Focus

Цитат на: ivchotr в 04 Април 2024 17:06:02Имам предвид, че е далеч от Арената. А сервиза го знам откак се премести там. Трябва да кажем и на ФФокуса къде е :D

Венага се сетих за кого говориш ( имам инфирматори), ама не-благодаря! ^-^

Ozzie

'що бе, к'во лошо ти е направил човека с мустаците?  :))
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...