От коя бензиностанция да зареждам?

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 11:59:58

« назад - напред »

0 Потребители и 18 гости преглеждат тази тема.

Alexi

преди тия добавки се слагаха на обекта преди доставката от туби .. виждаше се кое колко и къде - в момента тая практика е прекратена ,уж рафинерията слагала добавките .. нещо .. ме съмняват мене

ivchotr

Цитат на: jo_jo в 02 Юни 2020 17:26:22
Има ли от "премиум" горивата, такива които не са лукойл + нещо си?

За Еко казват, че внасят горивата от Гърция ::)

Alexi

за някои станции може би .. тия около Петрич :)) инак не си мислете че някой ще кара горива от Гърция до Русе примерно .. те трябва да са 3 лв литъра

saggy

Аз знам от първа ръка, че наистина добавките се слагат в рафинерията, но от фирмата купувач на горивото - сирече шел си слага добавката в камиона още в рафинерията.

Alexi

В рафинерията няма служител на Шел ( шофьора на камиона не е такъв )

ADiDimitrov

Добре е да сте наясно че много обекти с на франчайз! И въпреки че договорите ги задължават да слагат правилните добавки в точния обем, типично по български и от алчност, различните управители правят каквото си искат, стига да е на далавера! Така че. Не се доверявайте сляпо н определени марки, всичко е до конкретния обект 😉

ivchotr

През последните три седмици зареждах два пъти на Еко в Младост, един път на Еко в Пловдив, един път на Еко във В. Търново и един път на Еко на подхода за с. Шейново. Колата осезаемо върви по-добре отколкото с горивото на Лукойл и една идея по-добре от това на Газпром. Доскоро Газпром ми бяха фаворит, сега са Еко.

Мишо

На мен пък, една зима ми замръзна нафтата от ОМВ Красна поляна. Добре, че беше на първото ми Мондео с 1.8 ТД ( трактор, 98 г. ) та я прекара без проблеми. От тогава на ОМВ им ползвам само тоалетната  (tooth).

Pyrhel

Цитат на: Мишо в 10 Юни 2020 09:00:27От тогава на ОМВ им ползвам само тоалетната  (tooth).
Това беше страхотно (rofl) (rofl) (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 09 Юни 2020 21:30:11През последните три седмици зареждах два пъти на Еко ..
За какъв вид гориво става въпрос?

Цитат на: Мишо в 10 Юни 2020 09:00:27От тогава на ОМВ им ползвам само тоалетната...
Това и аз съм го казвал, но по друг повод. Проблем с качеството нямах, 'щото вече беше късна пролет, имах проблем с количеството.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

Цитат на: Pyrhel в 10 Юни 2020 09:45:18
Това беше страхотно (rofl) (rofl) (rofl)
това ми напомня на един случай пътуваме с колега и му звънят от няква банка - ползвате ли наши услуги ? - да ! - какви ? - като минавам покрай вас се оглеждам в стъклата :))

Мишо

Това ще го запомня, много е яко  (rofl)

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

dimkaraganchev

Цитат на: Мишо в 10 Юни 2020 09:00:27
На мен пък, една зима ми замръзна нафтата от ОМВ Красна поляна. Добре, че беше на първото ми Мондео с 1.8 ТД ( трактор, 98 г. ) та я прекара без проблеми. От тогава на ОМВ им ползвам само тоалетната  (tooth).
Аз отдавна им ползвам също само тоалетната. Имах 2 пъти големи проблеми с газта им. Явно, всичките им горива са лайна...

ivchotr

Цитат на: Ozzie в 10 Юни 2020 10:18:35

За какъв вид гориво става въпрос?

В тези случаи става въпрос за газ пропан-бутан. Ама и бензин съм сипвал. И нафта на печката.

F Focus

Проблемът с бензинстанциите в наше село зависи доколко управителят(всички са на фрайчайзинг принцип) е тясно свързан с фирмата-майка, а те са! Случаен човек е абсурдно да спечели търг за у-л! И оттам вече започват проблемите! Макар и рядко някои са по-съвестни, но 95% не са и се започва едно доливане в танковете на корабен дизел в нафтата(в най-добрият случай),всякакЪви евтини разтворители във всички горива и разбира се-вода! А измислената правителствена агенция прави проверки на има-няма 200 бензинстанции годишно,ама санкциите са жалки, но отнети лицензии няма-представяте ли си?!

Vesel

Последното ми зареждане беше от Ромпетрол Варна и съжалих, че се подведох по името. При палене около минута работи малко неравномерно и миризмата е остра и неприятна, освен това разхода ми леко се вдигна. Преди това бях заредил два резервоара от Шел V-power, щото беше на промоция, но за пръв път усещам такава осезаема разлика в горивото. И не, че шелското гориво е нещо кой знае какво, защото и друг път съм зареждал и не съм усетил разлика, а проблема е в помията която ми сипаха в циганския петрол. И колегата в горния пост е абсолютно прав, че контрола е нулев, глобите символични и всичко е на наш гръб. Както разбитата ходова част от скапани пътища, така и прецаканите двигатели от скапано гориво, отделно всички данъци и такси за удоволствието да караш кола, а бонус са глобите за превишена скорост защото нямаме нормални пътища по които да се придвижваш с нормална скорост и са нацвъкани всякакви безумни ограничения където удобно чакат скрити в храстите пе..растите  >:(

Христо Василев

аз само от Лукоил и то 1 определен в София.

Ozzie

Цитат на: Vesel в 31 Март 2020 21:11:51
Във Варна няма Круиз...
Вече има, почти. Между "Еуратек" (Шкода) и "Алати", в ляво, когато се отива към ж.к. Владислав Варненчик.
Все още тече реконструкция, но предполагам до няколко седмици ще заработи.

P.S. Все още продължавам да зареждам на самообслужването на "Петрол". Само дето от 01.04 насам, отстъпката при ползване на карта "Клуб Грифон" е 5 ст., независимо делничен ден ли е или почивен. Но все пак бива. Зареждах на 02.05 и 03.05 на крайна цена 1,92 лв. / литър дизел, т.е. ~ 20 ст. надолу спрямо цените на другите им обекти.

Vesel

Цитат на: Ozzie в 09 Май 2021 23:27:02
Вече има, почти. Между "Еуратек" (Шкода) и "Алати", в ляво, когато се отива към ж.к. Владислав Варненчик.

P.S. Все още продължавам да зареждам на самообслужването на "Петрол". Само дето от 01.04 насам, отстъпката при ползване на карта "Клуб Грифон" е 5 ст., независимо делничен ден ли е или почивен. Но все пак бива. Зареждах на 02.05 и 03.05 на крайна цена 1,92 лв. / литър дизел, т.е. ~ 20 ст. надолу спрямо цените на другите им обекти.
Видях го и го чакам да отвори . Дано си зареждат гориво от Сакса и да не правят експерименти.
Иначе на Петрола на самообслужване един път ходих и той не работеше  (tooth)
И без това нямам карта за отстъпка и се отказах.

ADiDimitrov

Последния път пистолета им беше дал фира и 20 Мин зареждах 10 литра бензин. А преди месец пред мен на един пич му блокира колонката докато зареждаше и последните 4 лв не можа да ги зареди! Нещо не я поддържат добре тази колонка  :-[

ADiDimitrov

Цитат на: Ozzie в 09 Май 2021 23:27:02
. От страната на Алати или Шкода?

Ozzie

@ADiDimitrov
От страната на "Еуратек" (Шкода). Преди имаше някаква бензиностанция, на която сигурно зареждаха 10-на човека седмично. Рядко виждах някой да спира там.

Водниядух1

Преди карах голф 1,9тди- от всякъде съм зареждал и не съм имал проблеми с вървежа и разхода . Сега и форда се пълни от всякъде (вкл.от тубиленд) и пак нямам проблем . Отдавам го ,затова,че и двете печки са с роторна помпа,а не комънрейл. Обаче единствено ми е замръзвала нафтата от ОМВ. Бягам вече от тях-то и цената на горивата им е най-скъпа.

ADiDimitrov

Цитат на: Водниядух1 в 14 Май 2021 18:26:54
Преди карах голф 1,9тди- от всякъде съм зареждал и не съм имал проблеми с вървежа и разхода .
То това ТДИ и олио да му турнеш пак ще върви  :D :D :D

saggy

Хареса ми, че онзи ден един пич с черно ламборджини зареждаше на по-евтинкото от Круиз в София. Може да има карта за намаление. :)

Vesel

Цитат на: saggy в 06 Юни 2021 12:26:52
Хареса ми, че онзи ден един пич с черно ламборджини зареждаше на по-евтинкото от Круиз в София. Може да има карта за намаление. :)
За Круиз са чипове и намалението е 10 ст.  Газта обаче няма. Но Ламборгини на газ още не съм виждал, но ако видя, със сигурност ще е в България  (tooth)

Ozzie

@Vesel
Сподели малко повече за тези чипове, че ми стана интересно. На сайта им не намирам информация.

ADiDimitrov

Цитат на: Ozzie в 06 Юни 2021 17:58:52
@Vesel
Сподели малко повече за тези чипове, че ми стана интересно. На сайта им не намирам информация.
Пише че ако заредиш над 50 лв. гориво и получаваш чип за отстъпка 😉

Ozzie

Пфффф... Никакъв шанс, освен да източа резервоара и да я добутам колата до там. 
Трябва да пробвам да заредя и някоя туба отгоре. (rofl)