Как да премахна катализатора на Форд Фокус 1.8 tdci 115 кс.

Започната от screamboy, 29 Април 2012 22:29:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

screamboy

Въпросът ми е следния как най-лесно да се премахне катализатора и след това нуждае ли се компютъра от препрограмиране, или някакви настроики. Има ли варианти без да се реже, а само да бъде избита отвътре питата.

Alexi

здравей и добре дошъл .. по принцип се слага декат тръба .. на някои коли се реже на други не ,не е проблем и да се отреже .. ЕКУ-то не се пипа ,грешки няма да ти дава ,но звука се променя според мен към по зле като гледам клипове из нета ,моя си стои

Backstage

Съвсем скоро го свалих и сложих обикновен резонатор.
Няма разлика във поведението на колата или в звука

whaaazp

Цитат на: Alexi в 29 Април 2012 23:06:41
здравей и добре дошъл .. по принцип се слага декат тръба .. на някои коли се реже на други не ,не е проблем и да се отреже .. ЕКУ-то не се пипа ,грешки няма да ти дава ,но звука се променя според мен към по зле като гледам клипове из нета ,моя си стои

До колкото знам зависи с колко ламбдасонди си. Ако си с две: твърде вероятно на колата да не и хареса.

Pyrhel

Не забравяйте, че тук се говори за TDCi и О2 сонди няма.
Кърти и да не ти дреме. Няма нужда да се бута нищо по ЕКУ-то, пробвай в началото без декат тръба. Ако ще се прави нещо - само тръба, резонаторно гърне е ненужно за там, а и си дизел.

И малко offtopic, че се издразних от приказките за DPF от темата ти в другия форум. Игнорирай му... Писаниците :) Катализатор има във всички случаи и той няма нищо общо с DPF-а. Ако имаш такъв филтър и искаш него да махнеш, там вече нещата не са "кърти, не се бута ЕКУ-то". Обикновено зорът да се махне филтърът за твърди частици е, че на хората им писва да си сменят маслото преждевременно. Или в добрия случай  на някои марки, че им е писнало да наливат Еолис... Офтопикът ми свърши. ^-^

Едит: бутнах темата в раздела за Фокуси
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

whaaazp

Цитат на: Pyrhel в 30 Април 2012 03:16:50
Не забравяйте, че тук се говори за TDCi и О2 сонди няма.
Кърти и да не ти дреме. Няма нужда да се бута нищо по ЕКУ-то, пробвай в началото без декат тръба. Ако ще се прави нещо - само тръба, резонаторно гърне е ненужно за там, а и си дизел.

И малко offtopic, че се издразних от приказките за DPF от темата ти в другия форум. Игнорирай му... Писаниците :) Катализатор има във всички случаи и той няма нищо общо с DPF-а. Ако имаш такъв филтър и искаш него да махнеш, там вече нещата не са "кърти, не се бута ЕКУ-то". Обикновено зорът да се махне филтърът за твърди частици е, че на хората им писва да си сменят маслото преждевременно. Или в добрия случай  на някои марки, че им е писнало да наливат Еолис... Офтопикът ми свърши. ^-^

Едит: бутнах темата в раздела за Фокуси

Пропуснал съм че е TDCI  ::)

don_Kyci

същото ли е и при мотора 1.8 TDCi  от 2010 година?

оказва ли влиание чипосването на същия мотор по някакъв начин?

Pyrhel

Няма какво да е различно. Да оказва влияние? Негативно ли имаш предвид?

don_Kyci

поставяне на чип на 1.8 TDCi и премахване на катализатор - удачно решение ли е за постигане на повече мощност?

Pyrhel

Удачно е, на мондеото ми точно това ще правя един хубав ден, когато имам съпорт в техниката за моето ЕКУ :)

gvasilev

мисля че е доста по различно- модела 1.8 TDCi  от 2010 година е с филтър за твърди частици , и това може да доведе  до проблеми именно с този филтър-преждевременно запушване, следва ходене в сервиз, смяна на масло ит.н