Мнения и отзиви за спирачни дискове и накладки

Започната от Bobi, 01 Ноември 2011 17:01:05

« назад - напред »

0 Потребители и 27 гости преглеждат тази тема.

Mondeicho

Рано е още за мнение, нека се напаснат и след поне 300-400 км ще можеш да кажеш нещо по обективно.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

emilio142

Тя колата спира , няма проблем , номпървият път е малко ....

forgo7en

Абе хора, чета ви тука коментарите ... незнам какво правите вие и как карате - просто не ми е ясно.

Моето "параходче" от както е взето на 192к до сега 265к (да вече са за смяна и дискове и накладки) за 2 години и 6 месеца каране при все че не съм най-добрия пазител на техниката съм имал само една смяна на накладки на около 210-220к. Предишната смяна на накладки (само предни) е била на около 160к а преди това е имало смяна на дискове предни задни и накладки на около 120-130к. Накладките са ми оригинални фордовски (моторкрафт) и едва в последната седмица имам някакво усещане за мек педал и износване на накладката. Дисковете ми имат ръб и са тънички, та съм решил да сменям дискове и накладки, но всички говорите за 3-4к и криви дискове, някои се хвалят с 30к дискове ... аз какво трябва да кажа че за 73к съм сменил само едни накладки :D  (rofl)

Alexi

щот не си имал 2.2 тдци и да го караш мъжката да видиш как яде дискове и накладки :))

dimkaraganchev

То, всяка кола, ако я караш постоянно мъжката, може да ги прави тези работи.  :))

forgo7en

Цитат на: forgo7en в 10 Октомври 2018 16:11:57
Абе хора, чета ви тука коментарите ... незнам какво правите вие и как карате - просто не ми е ясно.

Моето "параходче" от както е взето на 192к до сега 265к (да вече са за смяна и дискове и накладки) за 2 години и 6 месеца каране при все че не съм най-добрия пазител на техниката съм имал само една смяна на накладки на около 210-220к. Предишната смяна на накладки (само предни) е била на около 160к а преди това е имало смяна на дискове предни задни и накладки на около 120-130к. Накладките са ми оригинални фордовски (моторкрафт) и едва в последната седмица имам някакво усещане за мек педал и износване на накладката. Дисковете ми имат ръб и са тънички, та съм решил да сменям дискове и накладки, но всички говорите за 3-4к и криви дискове, някои се хвалят с 30к дискове ... аз какво трябва да кажа че за 73к съм сменил само едни накладки :D  (rofl)

Днес сутринта пак си гледах книжката която е попълвана от МП що годе стриктно че е била гаранционна преди мен и не видях да има сменяни дискове никъде. възможно ли е да съм с оригинално монтираните при сглобката  ??? ??? ???
Ако е така искам да си купя още едни такива !!! 8)

Mondeicho

Малко вероятно е, но нашите дискове ако не се изкривят спокойно ще си карат по 60-70 хил. км. Отделно има значение и начина на шофиране, моторна спирчка и т.н. В крайна сметка са консуматив и не е нужно толкова да задълбаваме...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

al_lukano

https://www.kfz-teileprofi.de/ от тук купувам спирачки и други чаркове за фордовете.

Ilian Petrov

Здрасти колега al_lukano. На мен цените ми се виждат добри. А как стои въпросът с доставка до Бг? Само на немски е сайта и нищо не схващам.

Ozzie

Вариант I- Търговеца праща директно до България (ако е посочил, че изпраща зад граница), за което примерно плащаш 30 евра доставка. Все пак, комплект дискове с накладки е над 10 кг.

Вариант II (ползваш услугите на посредническа фирма)- Търговеца праща до офис на посредника в немско. Доставката е вътрешна, така че може би е по- евтина от международна. След това плащаш на посредника. Там тарифата май се въртеше около 2 лв. за килограм (+/-). Обикновено такива фирми си имат и сайтове, на които е описано подробно, как се ползват услугите им и колко се заплаща.

Та вадиш калкулатора и смяташ кой вариант ти е по- изгоден.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

zloster

Oтносно kfz-teileprofi магазина ето следните препратки. Колегата sinnerman го беше изровил:

Търговецът от Германия праща с ДиЕйчЕл. Ето това са цените на услугата от Германия до врата в България: https://www.dhl.de/en/privatkunden/pakete-versenden/weltweit-versenden/paket.html До 20 кг. 21/23 евро, до 30 кг. 32/34 евро.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

jo_jo

Цитат на: Ilian Petrov в 05 Март 2019 11:57:09
Здрасти колега al_lukano. На мен цените ми се виждат добри. А как стои въпросът с доставка до Бг? Само на немски е сайта и нищо не схващам.

ползват DHL, за всичките филтри + някакви дребни неща без масло беше около 11евро. Масло пращат само в Германия, така че трябва да ползваш фирма. Аз ползвам доставям.ком, те са 3.2лв на кило, мисля, че всичките филтри + 6л масло ми излезе 25-30лв.

al_lukano

Поръчвал съм дискове, накладки, свещи, филтри - 12 ЕУР с ДХЛ. Даже един път беше разопакована пратката и липсваха дисковете. Изпрати ги отново. масло не праща за България. Дано съм бил полезен.
Цитат на: Ozzie в 05 Март 2019 12:14:06
Вариант I- Търговеца праща директно до България (ако е посочил, че изпраща зад граница), за което примерно плащаш 30 евра доставка. Все пак, комплект дискове с накладки е над 10 кг.

Вариант II (ползваш услугите на посредническа фирма)- Търговеца праща до офис на посредника в немско. Доставката е вътрешна, така че може би е по- евтина от международна. След това плащаш на посредника. Там тарифата май се въртеше около 2 лв. за килограм (+/-). Обикновено такива фирми си имат и сайтове, на които е описано подробно, как се ползват услугите им и колко се заплаща.

Та вадиш калкулатора и смяташ кой вариант ти е по- изгоден.

Ilian Petrov

Благодаря на всички отзовали се!
В крайна сметка поръчах предни дискове и накладки от avtochastionline24 и чакам доставка.

Ilian Petrov

Доста се позабавиха, но важното е, че все пак дойдоха  :)

saggy

@ Ilian Petrov някакви впечатления след смяната с брембовците и накладките текстар ?

bronc

Понеже и аз сложих такива и направих няколко стотин км с тях - спират си както трябва, няма скърцане. Доволен съм :)

Ilian Petrov

При мен също няма свирене, скърцане и т.н. и засега са супер. Старите дискове и накладки при бавна скорост бяха стигнали да шумене. Сега все едно карам друга кола. :)

saggy

Аз заложих на АТЕ вентилирани дискове и накладки отпред - стандартните за моя фокус. Минах около 150-200км и съм доволен. Спирачното усилие се подобри, педалът стана приятно по-твърд и спирачките хващат по-рано. Взех частите от Ауто + (Дистрибутор Манинимпекс) и успях да проверя по серийните номера в сайта на ATE, че частите са оригинални. Произведени са в Чехия.

jo_jo

предстои ми смяна на задни дискове и накладки. Колата текущо е с оригинални дискове и накладки (от МП), но предните след последната смяна се изкривиха след 10к км, минимално пристъргване и се ок. Та се чудя дали пак оригинални (този път от kfz) или ате от тук (авточасти24, вносител нещо подобно) ?

jo_jo

така, ето и снимков материал, за да дадете акъл. Задните изглеждат плачевно (даже парчета липсват от накладките - оригинални и предните и задните слагани по едно и също време). Интересно, защо задните са заминали по-бързо от предните. Сега като гледам и предните дискове така и не станаха лъскави, та се чудя дали и тях да сменя?

Всички снимки:
https://imgur.com/a/bR7MMss

Pyrhel

Бих престъргал и на 2те оси и купил само нови накладки.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

kolcho

Щом стане въпрос за дискове и накладки винаги съм залагал на АТЕ или TRW.Последия път реших да разнообразя и сложих предни дискове TEXTAR  и накладки ZIMMERMANN.Не само че разлика не намирам, но като че ли ми пасват повече на стила на шофиране.

Ilian Petrov

Както и по-горе писах, аз пък нямам никакви оплаквания от комбинацията дискове Brembo и накладки Textar.

kolcho

Нормално е да бъде така.Те и цените на отделните производители са почти изравнени.

Siraku

Наскоро смених предни дискове и накладки ATE (дискове ATE POWER DISK) и задни ATE.. разработиха се и колата спира ненормано добре.....

За сега съм много доволен от резултата !

ivchotr

На мен преди месец ми сложиха някакви, дето изобщо нямам идея на коя марка са. Колата си спира добре. Почнат ли да бият, ги сменям. И те така...

jo_jo

и аз поръчах предни и задни дискове и накладки ате, дано ги бива, че не са евтини

saggy

Цитат на: Siraku в 26 Юни 2019 11:41:01
Наскоро смених предни дискове и накладки ATE (дискове ATE POWER DISK) и задни ATE.. разработиха се и колата спира ненормано добре.....

За сега съм много доволен от резултата !

И аз четох добри отзиви за ATE Power Disc. Като минус чух, че по-бързо износвали накладките и били по-шумни, но спират по-добре от нормален диск.

JoroM

Ще купувам предни накладки за Фокус мк2 2006 г, с оригиналните дискове е колата - на около 100к км! Кара се спокойно колата, не е моя, така че мисля да и сложа едни Remsa/Roadhouse
Карал съм с предни Ремза на моя фокус, спират добре, доста цапат, не са скърцали никога, нямам забележки! Ако няма проблеми в комбинацията оригинални дискове+Ремза, мисля че това е оптимален вариант! Може да препоръчате и други накладки от този ценови клас, ако са по-добри от Ремзата за оригиналните дискове
Кой е производителя на оригиналните накладки на тази кола, знае ли някой?