Прехвърляне и смяна на талон в КАТ

Започната от Pyrhel, 11 Април 2012 08:51:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Какъв е срокът за смяна на талони/номера в КАТ след нотариално прехвърляне?
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

В кат мисля, че беше 2-3 седмици, а в данъчното 2 месеца, но не съм много сигурен ;) Някой по-пресен да подсказва. След справка с Чичо Гошо => в Кат 14 дена, Данъчна служба - 2 месеца ;)
Ръца Пръца

Иван Вълков

Мисля че беше15 или 20 дни от датата на договора.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Ще си я търся тая наздравица като наследство - да знаеш :P
Ръца Пръца

whaaazp

Цитат на: Pyrhel в 11 Април 2012 08:51:27
Какъв е срокът за смяна на талони/номера в КАТ след нотариално прехвърляне?

2 седмици

Bobi

Понеже и мен ме интересува този въпрос, от това, което разбрах срокът е 14 календарни дни. За просрочие глобите са както следва : 1 месец -20 лв, 2 месеца- 30 лв и т.н.

При мен ситуацията е малко различна - колата ще е със софийска регистрация, но ще се купува от друг град. Книжката и личната ми карта не се водят в София и ще трябва да ги сменям. Та, с колко време разполагам след като закупя колата ?

Иван Вълков

Ми да ти я продадат  с пълномощно, стига собственика да се съгласи. Иначе срокът за прехвърляне в пак 14 дни. Може да си пуснеш експресна/ бърза поръчка поне на личната карта и пак да влезеш във сроковете. Тогава в КАТ ще смениш само талона и си ти ;)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded

Боби, книжката не ти е проблем, можеш да си смениш место-отчета (в кой КАТ да си получаваш актовете) по всяко време. Личната карта обаче е друго - ако не си регистриран адресно в София - няма как да рег. колата там. Обаче ако си вадиш нова лична карта - удостоверението за постоянен адрес - трябва хазяина ти да идва с тебе в общината да докаже че живееш там, договор за наем ще искат и нотариалния акт на апартамента, както и личната карта на собственика. Отвратителна бумащина.....

Bobi

Да, това е така. Благодаря за инфото. Въпросът ми по-скоро е с колко време разполагам? 14 дни ?

Иван Вълков

Ако е с договор за покупко-продажба - да

Bobi

Това означава ли , че при нотариално прехвърляне не е така ?

Alexi

то няма друго прехвърляне ,освен нотариално ,това има предвид Иван като казва покупко-продажба

Иван Вълков

При всички полужения минаваш през нориус да изповяда сделката или да завери пълномощното, иначе са само лист хартия. Разликата между договора и пълномощното е че при пълномощното може да караш колата без да е на твое име безкрайно време. Има малка уловка че актове, данъци и т.н. продължават да се водят на който е колата - продавача. Хубаво е в пълномощното да се упомене че имаш пълни права над колата - продажба, бракуване, смяна на собственост.

Alexi

ако обаче титуляра умре колата се наследява ,познавам човек на когото му взеха така колата след като я кара 2-3 години с пълномощно ...

pantata

Има и друга опция, в пълномощното ти да пише,че можеш да я продаваш сам на себе си и като си оправиш спокойно документите да си я прехвърлиш. Колко ще спестиш зависи само от нотариуса, защото по принцип изготвяне на пълномощно, т.е. ровене в папката кое точно искаш и разпечатване започва от 10-15 лв.... но пък няма да пускаш експресна за лична карта и няма да си даваш зор да бързаш :)

Vasilev

Ако е вкарана в България на фирма, се минава без нотариус  ;)

Bobi

Никъде не съм споменавал, че ще я взимам с пълномощно, но на някой може да му е полезно. Алекси, предната ми кола я купих с фактура и не съм минавал през нотариус. Затова ми е объркването. В конкретният случай става за кола в друг град, купувана от БГ и  все още лизингова, и поради тази причина е със софийски номера. Както и да е, ще се пуска експресна поръчка за лична карта и книжка едновременно. (beer)

Alexi

е казвай какво хареса де или да вадя боба :))

hotblooded

Цитат на: Alexi в 21 Юли 2012 16:11:04
е казвай какво хареса де или да вадя боба :))
Предполагам че се е разбрал с МП за един Фоко :)