Фън, спам, шитня, тр, тд!

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 20:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Pyrhel

Цитат на: Ozzie в 01 Януари 2018 16:01:49
Форд и "с"иганин не боледуват - умират от раз!
Колко истина има в тези думи, колко истина....  :-X

Какво стана, справихте ли се?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

Ozzie

Цитат на: Pyrhel в 02 Февруари 2018 13:47:32
Какво стана, справихте ли се?

както бях написал, няколко мнения след въпросното:

Цитат на: Ozzie в 01 Януари 2018 21:59:54P.S.P.S. (02.01.2018)
a fockin' EGR valve...  (hammer) (swearing) (censured)
Диагностиката показа прекъсната верига на ЕГР клапана, т.е. проблем със стъпковия мотор, най- вероятно изгоряла намотка.
Защо се е случило, може да се гадае. Вероятно от износване на подвижните елементи на клапана, натрупването на нагар и пр. гнусотии, с течение на времето на моторчето му става по- трудно да движи клапана, съответно почва да се товари повече от обичайното и в даден момент просто умира. С него умира и Форда...  (rofl)
Накратко - колата е в движение.
Свети лампата за проверка на системите на двигателя, но се движи. Малко умряло, спрямо преди, но се движи. Не знам, дали причината е в ЕГР-а, но определено няма същата тяга като преди. Нагорнище, което преди съм вземал на 5-та, като дори съм и ускорявал допълнително, сега не мога да го изкарам на същата предавка, дори и да вляза с по- високи обороти и да натисна допълнително педала на газта. Трябва да сваля на 4-та предавка и тогава поне мога да го изкарам с постоянна скорост и обороти.
Записаните грешки са:
P0489
042E0
P1412
P0490

Това в суха информация, иначе по- цветно разказано е така:
05.01, прибирам се от работа, звъни ми Боби (майстора ми) и вика:
- В ЕГР-а ти е проблема. 340 лв. и утре е тук...
Преглъщам сухо, питам със свито сърце:
- Други варианти?
- "Валео", 540 лв., 4 дни доставка...
??? ??? ???
Загубвам ума и дума (баси, притискателя и феродовия на съединителя бяха 390 лв., пак "Валео") и успявам да промълвя:
- След около час се прибирам, ще мина да го измислим. Сервиза е на 50 метра е от нас.
Сещам се пътьом за едно магазинче, на което съм редовен клиент и се зная с момчетата от едно 7-8 години, та ми правят приемливи цени на частите. Тяхната оферта беше за полски клапан, 270 лв.
Та отивам при Боби, двигателя работи!
- Боби, к'во става?!?
- Пробвам тук нещо с едно съпротивление...
Заговорихме се, споменах му за това което са ми предложили като цена.
- Кой ти го дава, пита?
- Търговска тайна, викам му аз.  :D
- Какъв е?
- Полски...
- Калпава работа, я изкара една година, я не...
Обаче го захапвам, питам го:
- Кажи де, какво направи?
- Еееее, търговска тайна. Дърпа си от електронната цигара и се подсмихва под мустак.  (tooth)
След това ми звънна, може би след малко повече от два часа, пита ме:
- Искаш ли си колата тази вечер?
- То вече е късно, едва ли ще ми трябва...
- О.К., искам да пробвам нещо, да я покарам, да видя как ще е. Звънни утре да си я вземеш.
Та взех си я на следващия ден, 06.01. Пита ме, дали не е 90-коньовия мотор, понеже му се сторила малко мудна.
На пробното каране и на мен ми се стори мудна, казах му за това, но по- важното беше, че имам кола в движение.
Та така и не знам, какво точно е правил. Магьосник е, но колата иска още работа (вероятно и нови части).

Чудейки се междувременно, къде може да е проблема, качих сина зад волана и му казах да подава газ в диапазона 1500-3000 оборота, като мени оборотите. Имах съмнения, че вакумния акутатор на турбото (за променливата геометрия) не е много в час. Сякаш съмненията ми се оправдаха. Стержена не помръдваше и милиметър.
След няколко дни пак бях в сервиза. Откачихме маркуча който влиза в акутатора. Закачихме манометър. Имаше си вакум. Нанизахме друг маркуч, директно съм акутатора... Е скъсана мембрана. Като надувахме с уста или засмуквахме, все дърпаше въздух.
Имаше под ръка, някакъв наличен от Ауди, здрав, сложихме него, само сменихме стержена, че този на Аудито беше по- къс.
Ама пак нъцки. И с този същата работа. И той не работи. Чудя се, дали няма някакъв проблем вътре в самото турбо. Като закачах стержена на акутатора към лоста който задвижва ми направи впечатление, че лоста се движи твърде леко, направо без никакво съпротивление, все едно няма нищо закачено на него. Не знам, така ли трябва да е. Не съм се сблъсквал с такава технология отблизо.
Клапана на турбото, който трябва да задържи налягането е изправен. Поне така мисли майстора ми, а нямам основания да не му вярвам.
Както казах, иска още работа, ама сега студено. По- важно ми е да имам кола в движение, вървенето ще го оправим нататък. Поне има шанс.
Иначе разхода, поне за мен е приемлив.
На 520 км., от които към 2/3 градско каране, на не много дълги разстояния даде среден разход 7,48 l. / 100 км., преко сили,  т.е. след като пистолета изключи, се събра още литър, литър и половина отгоре. Ако се смята на по- малкото литри, идва малко по- малко.  ;D
Останалите километри до 520 са три отивания да работа и обратно, долу- горе 60 км. отиване / връщане, като от тях има 6-7 км. градско.

P.S. Sorry, ако се получи малко дълго.  (shy)

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

xpl0d

Здравейте, май ще се местя при вас, другия форум тотално го осраха, а и няма жив човек :D

Pyrhel

Цитат на: Babanov в 02 Февруари 2018 21:56:29
Здравейте, май ще се местя при вас, другия форум тотално го осраха, а и няма жив човек :D
Няма да си първия :D

######################

Ози, да преместя ли поста в твоята тема? Изтървал съм, че си писал...
Лостът на турбото трябва да се движи много леко без никакво съпротивление, независимо дали е за променливата геометрия или waste-gate. Тия смени на акутатури от други коли вършат работа, ама трябва да се измерят дали отговарят на вакуума. Ето клипчета на променливата геометрия, които направих на счупеното турбо на старото ми мондео за идея какво представлява:
https://www.youtube.com/watch?v=MuNr-NoG4-g и https://www.youtube.com/watch?v=GLKYE9gjqRo

То ако не се движи лостчето със сигурност няма да върви като хората колата. ЕГР-а ако не влезе в авариен (което е силно осезаемо) се съмнявам да има разлика във вървежа, ако е затапен.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Мишо

Цитат на: Babanov в 02 Февруари 2018 21:56:29

Доста отдавна го отсвирих и аз. Директно ми изтриха едно мнение против нафтата на ОМВ, при положение, че нямаше нецензурни думи. Баси цензурата човече, после се оказа май, че им били спонсори или нещо такова.....да ама аз брах ядовете със замръзналата нафта от "голЕмата верига", добре че тогава имах само старото Мондео та си я изяде тая гнусотия, без последствия.

Ozzie

Цитат на: Pyrhel в 02 Февруари 2018 23:04:27Ози, да преместя ли поста в твоята тема? Изтървал съм, че си писал...
Не съм пускал отделна тема. Писал съм само тук за проблема с ЕГР-а. Чак да заслужава отделна тема... не мисля.
Просто си изливам мъката от време на време.  (tooth)

Цитат на: Pyrhel в 02 Февруари 2018 23:04:27Тия смени на акутатури от други коли вършат работа, ама трябва да се измерят дали отговарят на вакуума.
т.е. искаш да кажеш, че вакума който прави моята помпа може да е недостатъчен да засмуче мембраната на акутатора от Аудито?
Ако е така, може би си прав, понеже "новия" е малко по- голям от стария и го прехвърлихме със все топлинния щит.
В този случай, май ще се купува нов, стига да го има и по- родните земи на приемливи цени. А алито със сигурност има, 'щото вече съм проверявал.

vova

https://www.facebook.com/Shantaljaci/videos/1241105779357876/

Диагностика наверно по грузински  (tooth)  със звук!

ivchotr

Нали в момента ни заливат с новини за Македония...

На витрината на някаква книжарница в Скопие се мъдрела следната информация:
"Поради изчерпване на книгата "Най-новата история на Македония", желаещите могат да я получат и на SMS"  (rofl)

senatora

Едно дете пита баща си:
- Тате аз от къде съм дошъл?
Баща му отговаря:
- Един щъркел те донесе!
Детето казва:
- Абе тате такава хубава жена си имаш, що ходиш щъркели да е*еш!
Ако няма къде да отидеш,ела на себе си:)

Alexi

Ozzie

ivchotr

Цитат на: Ozzie в 13 Февруари 2018 17:46:42
На някои хора не им е писано...

https://www.facebook.com/vseok100/videos/vb.551788891678985/827714290753109/?type=2&theater

Някои хора просто нямат никакъв пълнеж между ушите  (omg)

Ozzie

Тя написа: "ОБИЧАМ ТЕ", с пирон върху колата му!
Той ѝ отвърна: "И аз" с маркер на гипсираните ѝ ръце!!!

TourneoRS

От вчера не мога да си вляза в пощата маил.бг ... сървърът изключен бла бла ...
Един път в годината ми се наложи да разпечатам документ и той не работи.. мърши  (tooth)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

zloster

Вчера имахме обсъждане на темата за слагането на обезопасителния колан (нали започна акция в няколко европейски държави).
Та ето малко събрани видео-откъси по темата:
https://www.youtube.com/watch?v=PRH5rYUHoVU
Ако не държите да ги слагате, помислете добре какво може да причините на други хора. За вас вие си носите отговорност.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Ozzie

Така де, пролет е, май...  (tooth)

Alexi

в Шумен са вече 10 см .. има доста веселяци сложиха летните гуми ,сега ще страдат :))

Alexi

пфф колко малоумници с летни гуми днес не беше човешко .. като се знаеш закво излизаш да правиш задръстване ..

G_o_c_e_v

На Булмаг на автогарата един щеше да ми влезе в багажника. Хем си карах бавничко на 2-ра, един ми седи на опашката и една чевръста като скочи на пътя, спирачки, Аз чупя на дясно, тоя чупи на ляво и се носи към насрещното, добре, че нямаше други коли.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

xpl0d

То тука в България няма джамбазин, който не е върнал поне 300к км :D :D
И малко занимавка днес, това трябваше да стани отдавна, светят уникално, нищо общо със старите..

ivchotr

Това е вторият такъв Фокус, който виждам с фарове от фейслифта. И всички мигачи ли мигат? Аз съм го мислил това за печката, ама смятам поне едните мигачи да ги направя на дневни светлини.

OL DiRTY

Сложно ли е за направа? Фаровете ОК от фейслифт, ма.после.... Кабели, лостчета за превключване?

xpl0d

Еми не е сложно... 30 лв на жичкаджия и са бомба.
Старите фарове бяха отвратителни на светене...
Мигачите мигат 4те, 6 с калниците.

TourneoRS

Бабанов не се срамувай , пусни си тези снимки в тема за колата .
И да не съм офф съвсем.. (tooth)

xpl0d

Ааа аз тема не съм си правил за моя кош, срам ме е  ;D ;D  :D

TourneoRS

То не боли, поне първия път  :))

поне ще гледаш на едно място ядовете по колата си   (ford)

xpl0d

Нямам какви ядове да гледам по моята кола (tooth)
Тази кола е такова здраво куче, че думи нямам да опиша, много съм доволен.

TourneoRS

Ау сега видях , че се сменя часовника с час напред. Пу набутвация... точно тогава съм на работа