Въпрос за контактен ключ, имобилайзер и.т.н.

Започната от Иван Атанасов, 06 Ноември 2015 19:19:59

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

ceslav

Цитат на: lambreff в 20 Декември 2017 11:31:15
https://ru.aliexpress.com/item/RIN-2PCS-Lot-3-Buttons-Remote-Key-for-FORD-Car-Mondeo-Focus-Fiesta-C-Max-S/32827615109.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.Csxb2h
Такъв купих преди месец- и аз имах един ключ само. Програмирах си имобилайзера (чипа) през ОБД с ЕЛМ адаптер- инсталираш си Форскан, активираш Екстендед лиценз и си готов. Имаше тема с обяснения ама тука или в другия форум не помня-потърси.

Благодаря колега!
Ключът е поръчан,като пристигне ще търся кой да го програмира!

VladkoM

Здравейте. Поръчал съм и аз ключ от Китай, сега гледам, че има 40 и 80 bit chip-ове може ли някой който разбира да сподели каква е разликата? Благодаря предварително и Весели празници.

ceslav

Здравейте,ключът ми дойде.
Ако някой от Русе знае при кого да ида за обучение на чипа нека помага.Пирона е нарязан и остава обучението.Ключарите ме препращат един на друг(може би защото ключът не е купен от тях).
Мотото мисля да е за на накрая ако не се намери човек.
Поздрави!

lambreff

Ето това е начина който ползвах аз. Само че при т.4 не съм изтривал а направо дадох програмиране- Ignition key programing. Правих го с ЕЛМ през блутут и отнема 5-6 мин. цялата процедура. При моя случай накрая изписа някаква грешка в комуникациите но се програмираха и 2-та нови ключа. След това програмираш бутоните на ДУ за да ти работи централното и си в джаза (tooth)

ceslav

Благодаря!
Заемам се със задачата.Ще дам резултат когато съм готов!

ceslav

Мото Пфое-42.00лв.Бързо и точно!Другите ми искаха двойно и тройно!благодаря на всички отзовали се за помощ!

vova

Сега ключа отключва ли дистанционно и пали ли колата? Колко кинта ти излезе топтан? Щото на мен ми искат 130 за ключ .

ceslav

Цитат на: vova в 11 Февруари 2018 23:19:00
Сега ключа отключва ли дистанционно и пали ли колата? Колко кинта ти излезе топтан? Щото на мен ми искат 130 за ключ .

Вече цяла седмица си карам с новия ключ.Няма проблем,отключва,заключва и пали.Излезна ми 77 лв. при обявена от ключар 175л. Ако обучението стане по линка даден от колегата Ламбрев и можеш да го сториш сам ще платиш само ключ и нарязването му.Цена от 20 лв.  за нарязване ми се струва малко нереална,но болен на легло се лекува.

vova

(link)

Този ключ ако си поръчам,ще стане ли тая честота за моя фокус 2 2005 година?

ceslav

Ще стане,обаче виж,че има цена и за доставка.Ако държиш на този модел ето ти предложение с безплатна доставка!
(link)

vova

Баш тоз поръчах.Като дойде ще пиша какво е станало.
433 MHz ,чип 4D63 .Благодарско

ivokolev

Цитат на: vova в 12 Февруари 2018 14:12:53
Баш тоз поръчах.Като дойде ще пиша какво е станало.
433 MHz ,чип 4D63 .Благодарско

Получи ли се обучението? С два ключа ли обучаваш? Защото аз имам само един и не знам дали ще се получи

ivan2595

намирате си един obd четец моя е на vgate scan теглите forscan пускате я с удължен лиценз/във сайта им трябва ви име и имеил/дава ви да изтеглите ключ за forscan вкарвате го,свързвате forscan със obd скенера,влизате в менюто в ляво на което има ключ/гаечен/ след това key pats-add aditionall ignition key и следвате инструкцийте.отнема около 5 минути

vova

То бая време минало,и чак сега виждам ама да споделя.Ключа дойде от Китай,и в МП го програмираха.По спомен програмирането излезе към 50-60 лв.
Кофтито на китайския ключ /боклук/ е,че е проста пластмаса и фугите и формата не е изкопирана точно.Наложи се да дялкам с ножче че да защипе по-добре.
Още по-лошото е,че батерията вътре е захваната от едни пластинки и ако изтървеш ключа и падне на земята до 1 минута трябва да си сложил батерията...щот ако нямаш друг ключ и си на майната си някъде ще стане проблем.Затова го държа като резервен и дано не ми се налага да го използвам.

petkomz

Аз си поръчах от този модел и е доста качествен! Никакви проблеми с обучение на дистанционно и чип. Само че моя беше само на 433 MHz, пък този гледам може да се променя.
ЦЪК

Angel Yotov

Цитат на: ceslav в 12 Февруари 2018 09:31:20
Вече цяла седмица си карам с новия ключ.Няма проблем,отключва,заключва и пали.Излезна ми 77 лв. при обявена от ключар 175л. Ако обучението стане по линка даден от колегата Ламбрев и можеш да го сториш сам ще платиш само ключ и нарязването му.Цена от 20 лв.  за нарязване ми се струва малко нереална,но болен на легло се лекува.
Здравей колега, кой чип си поръча 4д60 или 4д63 -40 или 80 бита ?