Гуми 225/45/17

Започната от niki-25, 27 Март 2017 15:28:04

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

niki-25

Здравейте, карам Мондео МК4 с 2.3 автомат бензин, знам, че стандарта на гумите е 235/45/17 , но въпроса ми е ако сложа 225/45/17 дали ще има проблем относно стабилността на колата и въобще ще има ли проблем за окачването? Благодаря предварително.

V.Buzev

225/45 е по-тясна и съответно по-ниска гума разликата в диаметъра е 9мм. Ако не караш с 200 по завоите едва ли ще усетиш фрапираща разлика, но ще имаш грешни показания на скоростомера!

niki-25

Гледах в един калкулатор, че при скорост 100км с гуми 235/45/17 ще има ми показва 101км с 225/45/17, аз не карам с 200 по пътищата.

ivchotr

По-тясната гума при идеални условия - чисто нова и с предписаното налягане, ще е по-ниска от по-широката с 4.5 мм (пак при идеални условия). На практика, ако по-широката примерно омекне малко без да и обърнеш внимание, може да стане и по-ниска. Не виждам някакви драми в случая. Със сигурност обаче по-тесните гуми предразполагат към по-нисък разход, защото триенето при тях е на по-малка площ. В конкретния случай не вярвам да усетиш някаква фрапираща разлика.

Mondeicho

Освен ако не ги взимаш много по-евтино, за мен няма причина да слагаш по-тесни гуми. Все пак колата е голяма и е по-стабилна с по-широките. За разхода гаранция, че няма да усетиш разлика.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.