Ford Mondeo Ghia Executive 2.2 TDCi 2005

Започната от didon80, 04 Май 2016 19:38:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

didon80

Нямам представа, но можем да сравняваме, ако имат желание колегите всеки да направи по едно клипче и да го качи в темата си.

Alexi

добре си работи само това дето се люлее така е странно ,не знам как може да се получи от камерата ..

didon80

Днес покрай топлото време го понастъпах и ето го резултата. Определено като е студено времето мога най -лесно да постигна по-нисък разход, което се дължи на това че не вкарвам двигателя в обороти.

didon80

didon80

Вече мина една година от както взех мондеото. Изминал съм 12000 км. Предстои смяна на консумативи. Като цяло съм доволен от покупката.

didon80

Отдавна бях решил да проверя в какво състояние е EGR. Оказа се доста зацапан и по-важното блокирал в затворено положение. След почистване и раздвижване клапана отново ще изпълнява предназначението си. Преди някой питаше дали има гарнитура към тръбата с изгорелите газове. На снимката се вижда. Метална е. Остава сега и разхода да падне и ще съм много доволен.

hotblooded

Разхода, особено извънградско, пада осезаемо.  С неработещ EGR колкото и да се стараех - под 5.3 на борда не съм виждал, като го смених - видях и 3.9 :)

didon80

Дано, защото и аз на вън под 5.5 не съм свалял по борд.

Alexi

смъкни и почисти и смукателния колектор ,и той ще е много затлачен

didon80

Ще го направя. Това е следващата стъпка. На входа на колектора имаше същата мизерия която се вижда и в клапана.

Mondeicho

Да, задължително и колектора, аз като ги свалям чистя и двата компонента. На колектора внимателно със силиконовите гарнитури, че започва да пропуска през тях(поне при мен го правеше и последния път ги смених и осемте). ???
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Pyrhel

Ако вече отваря и затваря наред ще падне разходът. При мен го запуших с ламаринка и се качи около литър извънградският, градско нямаше разлика.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

didon80

Към момента забелязвам че загрява по-бавно от преди и съответно изтива по-бързо, ако се кара спокойно. Вероятно се дължи на това че сега гори по-малко.

V.Buzev

Цитат на: didon80 в 11 Юни 2017 11:54:25
Към момента забелязвам че загрява по-бавно от преди и съответно изтива по-бързо, ако се кара спокойно. Вероятно се дължи на това че сега гори по-малко.

Едва ли. С работещ EGR трябва да загрява по бързо!

Mondeicho

Принципно ако си работи клапана трябва да загрява по-бързо и да харчи по-малко. Ти как го установи, че ти стопля по-бавно?

didon80

Като гледам стрелката на таблото, къде отива и за какво разстояние. Принципно като загрее и преди и сега държи средата. Сега се случва по-бавно от преди. След като гори по-малко, отделя и по-малко топлина, така си го обяснявам аз.

Pyrhel

По-скоро е внушение. Според мен е невъзможно да се усети на тази външна температура в момента. Не вярвам разлика 1-2 литра на 100км да оказва чак осезаемо влияние в загряването. А и наистина - при изправен ЕГР би трябвало да загрява по-бързо, защото газовете минават през охладител, през който минава антифриза.

Alexi

при мене нямаше такъв охладител ,май е само преди фейса

didon80

Дай снимка на този охладител. Къде се намира? Преди клапана има само една тръба.

Pyrhel

Всички имат охладител, но не се вижда. От задната страна на мотора е, под турбината. между катализатора и блока.

didon80

Идеално са го измислили. Така парното ще идва по-бързо. Но при неработещ EGR, както е било при мен, реално не е функционирал и той.

Alexi

парното идва след 20 км при -10 :) това с нови термостати и изправен егр .. добре че има подгрев на седалките :)

Mondeicho

Като я вкараш в повечко обороти макар и противопоказно за двигателя загрява и по бързо. При мен за 10 км макс си духа топло(стрелката отлепва от дъното). Нямам печка.

didon80

Тъй като джантите имаха забележки реших да ги реставрирам. Процеса беше дълъг и труден, но мисля че крайния резултат заслужава и по-хубави гуми. Не можах да намеря размера, който планирах и оставам на   фабричния, което си има и своите предимства.

Alexi

трябвало е да оставиш челната полировка на спиците ,съвсем по друг начин стои .. вярно че точно там се окислява ,но читав майстор щеше да ти ги възтанови като оригинални .. и така бива де

didon80

Да, наистина от оригиналната боя по-хубава трудно ще се получи. Проблема беше че имаха твърде много забележки и нямаше как да се запази. Все пак и сам си ги правих. Може би професионалист щеше да ги доближи повече до първообразът.

Pyrhel

Идеални са, отлично е станало!

Mondeicho

Като за домашно творчество са се получили много добре. Пожелавам ти да не видят драскотини...

didon80

ivchotr

Ветробраните ти ли си ги слага и как се представят? Остава ли достатъчно място за проветрение? Стъклата движат ли се добре? Случва ли се да се разместват?