Датчик на чистачки

Започната от toto, 19 Януари 2017 12:36:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

toto

Колеги,

имам въпрос по отношение на този датчик за чистачките, който трябва да ти регулира честотата на движение. Изключително ми е дразнещ, защото прави всичко наобратно. Когато вали леко вместо по-рядко да ми чисти то ще излети чистачката от скороста, с която чисти.Когато ми трябва по-бързо да е то се бави? Как точно преценява това чуда не знам, но вече не ползвам нивото с паузите, цъкам го аз ама и това е досадно. Въпроса ми е  може ли да си го направя на някакво време да си минава както си е по скалата на лоста или евентуално да изключа тази опция с датчика?

toto

Колеги,
може ли да се изключва този датчик по принцип ?

G_o_c_e_v

При мен врътката за интервала е в най горно положение. Преди ключа за фаровете ми беше в позиция auto и като че ли работеха по калпаво, от колкото сега, когато ключа за фаровете е на 0 или е завъртян на ръчно включване, а не на auto. Когато врътката е най горе чистят изключително бааавно, а когато е най долу чистят през много много кратък интервал.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

toto

И мойта врътка е в най-горно положение обаче като се засили това чудо и то на слаб дъжд имам чувството, че ще излитам.

G_o_c_e_v

При мен се засилват единствено ако камион нещо ми опръска стъклото при разминаване. Когато пък дъжда спре и те спират, докато пак не се намокри стъклото.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

toto

Значи имам проблем някакъв вероятно, защото при мен работят неадекватно. Като спра на светофар се засилват, а като карам и събира вода намаляват?

toto

Някой знае ли дали може да се игнорира този датчик за чистачките и да си работят според това, което им задавам?

Pyrhel

При Макса не знам, но при ПСА като се деактивира сензора или му се отрежат кабелите се случва точно това. Предполагам ще е същото. Досега не съм срещал автомобил (дори и от премиум марките), на който сензорът за дъжд да работи адекватно и винаги ги деактивирам, че ме дразнят - далеч по-удобно е ръчното регулиране на интервала, както и зависимостта от скоростта, няма как 2 кв. см. да са определящи за целия прозорец :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

toto

Всъщност то сензора кое е? Тази топчица под прозореца ли?

Pyrhel

Не, горе при огледалото - това, което е на самия прозорец. Комбиниран сензор за светлина и вода.

toto

Pyrhel

Аз бих опитал първо да го изключа през диагностиката - като най-мързелив вариант, ако не - кръц, кръц :D Ако пак е не: (bgm)

toto

Е айде няма да режа толкова брутално. Ако някой знае как може да се изклюби добре, ако не здраве да е

Dmitarcho

С диагностика, мисля, че можеш да му забраниш да работи
Ръца Пръца

toto

Тоест трябва да отида в сервиз и през компютъра за ми го спрат?

Dmitarcho

Мда. Но не знам дали във всички сервизи ще ти свършат работа. Дори МП може да ти откажат - че не всички знаят какво правят там :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

toto