avtochastionline24.bg и autodoc.bg

Започната от nixel, 27 Ноември 2016 21:17:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nixel

Нека да ви разкажа за немската мафия и как ги разконспирирах  :))

Всичко тръгна от поръчката ми във autodoc.bg - предни амортисьори пълен комплект + рейка за 850 лева всичко. Супер цена.
Преди време бях поръчвал от avtochastionline24.bg та забелязах че и двата сайта центъра им е в Германия и пращат само с DHL. След по обстоен преглед стана ясно че една и съща фирма стои зад двата - AutoDoc Gmbh, като на autodoc.bg са малко по ниски цените. Имах код за отстъпка от avtochastionline24 който директно стана в autodoc. Дори при поръчката автоматично ми попълни адреса за доставка. Това означава че използват една и съща база данни даже, понеже autodoc няма откъде да ми имат данните.

Понеже съпорта в българия ми се направи на интересен и искаше копия от личната карта, а аз отказах да дам такава информация, в крайна сметка анулирахме поръчката. Ебаси идиотите 850 кинта им давам и те не могат да намерят вариант за потвърждение на данните от картата освен с копие на лична карта.  ???

Както и да е. Пробвах да се оплаквам в немския съпорт на autodoc.de - намериха ми англоговорящ, който ме заеба. БГ съпорта беше отвратителен. Мейла който получих беше на развален български и т.н.
Потърсих други сайтове - английски, немски. Намерих, но всичките бяха собственост на Autodoc Gmbh. Тия имат по няколко сайта за всички държави от европейския съюз. А базата данни е една и съща. В английски сайт докато се реигистрирам и ми изкара автоматично адреса ми за доставка въведен във avtochastionline24. Цените им са адски добри и реално убиват цялата конкуренция.

Тия ще станат като хранителните вериги - кауфлант, била и т.н. Абсолютен монопол в сферата си.

А ето и неграмотния текс от мейла който получих:
Здравейте.вие направихте поръчка на нашия сайт 21.11.2016 моля да ми изпратите снимките на следващите документи за да можем да ви испълним поръчката.
1 копията на личната карта или на шофьорската книжка
2 копията на кредитната карта само последните 4 цифри (останалите може да ги затворите) и да са вижда името и фамилията ви.
Това, ни трябва за ваща безапасност за подтвърждаване че наистина сте собственика  на картата защото имахме много проблеми с откраднати карти, Чакам от вас отговор колко мой най бързо .
С уважение, Алисия.

Dmitarcho

Познат е поръчвал от авточастионлайн24...и не са му искали копия на никакви документи.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

Mondeicho

Няма никаква причина да ти искат тези данни. Пазарувам много от сайтове и такова нещо не ми се е случвало. Нямат ли плащане през paypal например? На твое място не бих си пазарувал оттам с толкова много данни в тяхни ръце.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

nixel

Задължително ще ги "накажа" с пазаруване от другаде.
Плащане с пейпал имат, ама хич не се усетих и платих с карта. И понеже не поддържат 3д автентификаци решиха да ме проверят с копие на лична карта.
То и сумата е по големичка, а и картата не беше на мое име и най вероятно затова се получи така. Ама ме ядосаха понеже се свързах с тях да намерят друг вариант а те и пръстта не си помръднаха.
Дори на допълнителните отстъпки за черния петък им устоях.

Pyrhel

Позволих си да преименувам темата...
А Алисия ако я чуеш по телефона е епично :)) Май бяха украинци.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

nixel

Аз отначало мислех че този мейл е автоматично генериран през някакъв транслатор. Но какъвто и автоматичен преводач да е, няма как да изкарва правописни грешки. Може словореда да не е в ред, но правописни грешки в думите няма как да направи.

Аз даже бая му се накарах на "Миро" от чата, че ако наистина мейла е "писан от тях", а не генериран то му липсва 8-ми клас и разни такива...  (rofl)
Абе направо ми кипна тогава. Аз гледам уж немци, викам си - "Тука всичко ще е тип топ" и накрая мейл на развален български с искане за копия на лични документи. И 850 лева някъде на майната си.  :'(

Засега се преориентирам към магазина на Моторкрафт в Пловдив. Дават по добри цени от на мото пфое. Както и магазина на СБА. Така и така им станах член, мога да се възползвам от 10% от цените на магазините и сервизите им. А цените им са сходни като тези на аутодок.

baibradar

Аз пазарувам части само от този сайт. Купувал съм и за по големи суми и не са ми искали такива неща. Плащам както с пейпал така и направо с карта.

Alexi

а частите с добро качество ли идват .. щото като чуя евтини части и вече ми призлява че и поддържам 6 служебни автомобила и един да спре и става лудница ..

baibradar

Повечето неща които идват са с изтъркани щампи Форд. Проблем с части от там не съм имал за разлика от тукашните.

Pyrhel

Цитат на: Alexi в 28 Ноември 2016 16:35:55
а частите с добро качество ли идват .. щото като чуя евтини части и вече ми призлява че и поддържам 6 служебни автомобила и един да спре и става лудница ..
Същите като Eurocarpars са. Даже ме подсещате да говоря с тях дали за форума не може да се договори някаква отстъпка (beer)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Alexi в 28 Ноември 2016 16:35:55
За сега от тях съм взел комплект филтри и чистачки за Мондеото и носачи, накрайници за рейката и комплект за агренаж на астролета дето ги кара баща ми - за сега няма проблеми. 

nixel

Аз съм вземал чистачки и 4 бобини за фокуса. Нямам ядове.
Частите мисля че са ОК.

Даже си мисля че chastite.com работят с тях, понеже цените им са идентични. В смисъл 5-те процента отстъпка които винаги ти ги дават от аутодок и подобни сравнени с 10-те процента отстъпка от chastite.com си е почти същото.
chastite.com са СБА (Съюз на Българските Автомобилисти) и все си мисля че би трябвало да са ОК. Засега от тях съм вземал масло Castrol 5/40 и филтър, както и температурен датчик. Нямам ядове.

nixel

Днеска ги наказах. Поръчах си от друго място. Цените са същите и идват за 2-3 дена.