Транзит 2.2 - свети чек лампата

Започната от tregeraaaaa, 08 Октомври 2016 20:31:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tregeraaaaa

Здравейте , купих си форд транзит 2.2 тдци 85 конски сили и ми светеше чек лампата. Смених масло и всички филтри , после на диагносткика и се оправи.Дотук добре , но след един час каране пак светна , рестартирах компютъра с като задържах на контакт спирачката и газта , но пак свети. Ако някой се е сблъсквал с подобен пробшем , ще съм бшагодарен , ако сподели, че незнам как да оправя проблема

Dmitarcho

Диагностиката какво показа ? Трябва да се види грешката, заради която свети чека ;)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

tregeraaaaa

Диагностиката несъм я правил в специализиран сервиз и нищо не ми казаха, буса го купих от познат и небеше каран 2 години , бяха клеясали скоростите , оправиха се , но имам и друг проблем много чукат повдигачите. Преди тракаше повече , казаха ми че за 5000 хил. км. ще се оправят и си правя някакви асоциаций , че може заради това да ми свети чек лампата

К.Методиев

Това което си правил със спирачката и газта е за нулиране на сервизиния интервал, но не и на грешката заради която ти свети чека, за нея ще си трябва диагностика.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

tregeraaaaa

Благодаря за бързите отговори и явно ще трябва да ходя в специализиран сервиз

tregeraaaaa

Купих си кабел за диагностика и софтуер, показва ми три грешки p1409 , p1402 и p1103 и като ги изтрия огасва чек лампата и след малко пак светва , че мисълта ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво да правя , че ме излъгаха сменях вериги 780 лв , ключалките му правих (неработеха) още 200 лв , резервен ключ 90 лв и направо се охарчих по този бус. Благодаря за вниманието и ако някой знае какъв е проблема , ще съм благодарен да сподели, иначе буса е добре върви както трябва няма да пуши черен дим , всичко е както трябва

Pyrhel

ЕГР-а нещо се бъзика - виж дали не е затапен. Ако не е - почисти него и маф/мап сензорите (ако има, не знам транзитовия 2.2 дали е с тях).
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tregeraaaaa

Мерси за информацията качих снимки на грешките , че не им разбирам , пък и запръв път карам дизел