Проблем Мигащ реотан на дюзите

Започната от asenov1984, 17 Август 2016 17:51:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

asenov1984

Колеги от 3 дни на сам забелязах че колата ми прави номерца пали нормално върви си също но идва момент където както си карам в градът забива муцуна и не върви и колкото да натискам газта няма форсаж и ми мига реотанът (нагрявател) на дюзите моля ви ако някой знае да сподели ще се радвам много се притесних на какво може да се дължи това
Колата е Форд Фокус !.8 тдди 66кв 90кс комби 2000
всичко е докато не забие дори като свети лампата двигателя работи добре също и оборотите
до сега чета и добавям за Инфо като натисна спирачката не ми гасне колата
чета че и педалът може да е причина аз преди 10 месеца си рециклирах педала дори тук го имам като пост но след рециклирането нямам проблеми
дали е зацапан защото кутията е счупена и може да влезне прах?

Dmitarcho

Колата влиза в авариен режим - защо, трябва да се закачи на диагностика да се прочетат грешките. И това е реотанче за подгрев на свещите, не на дюзите ;) Бягай в сервиз с читава диагностика /като МП/ за да ти прочетат грешките ;)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

asenov1984

Цитат на: Dmitarcho в 17 Август 2016 18:52:41
Колата влиза в авариен режим - защо, трябва да се закачи на диагностика да се прочетат грешките. И това е реотанче за подгрев на свещите, не на дюзите ;) Бягай в сервиз с читава диагностика /като МП/ за да ти прочетат грешките ;)

Освен МП дали някой знае къде мога да ида в ПЛД благодаря

Dmitarcho

В повечето сервизи ще имат техника за да ти прочетат грешките :) Някой колега от Пловдив да помага.

Ръца Пръца

asenov1984

Да ще се радвам някой колега да ми каже къде мога да ида...

asenov1984

също да попитам ако е подгряващ свещ да ми предложите марка

ivchotr

Проблемът най-вероятно ти е отново в педала на газта. Не знам какво си му рециклирал, но пътечките износят ли му се веднъж, оправянето е с нов. Онзи найлон, който са му турили инженерите от Форд, е поредната недомислица в тази кола. Пробвах и аз преди година и нещо да рециклирам педала на същия Форд, само че хечбек, дето го кара щерката, и се оправи за много кратко време. После му сложихме друг педал и вече над 20 000 км не е мръднал. До следващото износване на пътечките. Пък те се износват най-вече в участъка, в който най-често си държиш натиснат педала.
Жълтата лампа с реотана, дето светва като влезе в авариен режим, показва проблем. Ако ще го хващаш с диагностика, трябва като забие, да я закараш с репатрак на тестера. Иначе не могат да го хванат. Поне в нашия случай все удряхме на камък.
Ако съм прав, в твоя случай като ти забие, светне лампата и откаже да отговаря на форсажите, след рестартиране на двигателя всичко се оправя, нали?

asenov1984

Цитат на: ivchotr в 17 Август 2016 22:47:30
Проблемът най-вероятно ти е отново в педала на газта. Не знам какво си му рециклирал, но пътечките износят ли му се веднъж, оправянето е с нов. Онзи найлон, който са му турили инженерите от Форд, е поредната недомислица в тази кола. Пробвах и аз преди година и нещо да рециклирам педала на същия Форд, само че хечбек, дето го кара щерката, и се оправи за много кратко време. После му сложихме друг педал и вече над 20 000 км не е мръднал. До следващото износване на пътечките. Пък те се износват най-вече в участъка, в който най-често си държиш натиснат педала.
Жълтата лампа с реотана, дето светва като влезе в авариен режим, показва проблем. Ако ще го хващаш с диагностика, трябва като забие, да я закараш с репатрак на тестера. Иначе не могат да го хванат. Поне в нашия случай все удряхме на камък.
Ако съм прав, в твоя случай като ти забие, светне лампата и откаже да отговаря на форсажите, след рестартиране на двигателя всичко се оправя, нали?

да оправя се и си вървии след известно време 2-3км пак същото или на първите 100 метра а до рециклаж който казвам че аз го направих е преди 10 месеца със течен графит който нанесох върху пистите на износените места дано да е педалът
дори вчера махнах кабелите на акумулатора и тази сутрин запалих закарах децата на училище няма поблем

asenov1984

Колеги вече 2 ден не ми прави проблеми преди два дни махнах клемите цяла вечер така и сутринта си сложих клемите и сега е ОК дали е че от както съм я купил не съм откачал клеми 2-години може ли да е помогнало?

ivchotr

Май не може да трие грешки така. Моят например си губи моментните настройки и като се върже пак акумулаторът, в началото работи като трактор. Аз всъщност веднъж съм откачвал батерията, като ми сменяха ангренажа, че се наложи да откачат и алтернатора, но това беше достатъчно диагностикът за сетен път да каже, че това не е кола  (rofl)

asenov1984

И отново пак Авариен решим някой да ми каже добър диагностик в Пловдив