Какво да проверя преди дълго пътуване??

Започната от ekstremniat, 26 Април 2016 21:17:54

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

ekstremniat

Здрасти колегите! Дайте моля насока какво до огледам по Мондео защото ми предстой пътуване до Верона! Идеята ми е кой възли евентуално да се огледат за сигурност по пътя.

Mondeicho

Ако всичко си в наред по колата огледай нивото на антифриза, спирачната и хидравлични течности, както и на маслото на двигателя. Също така погледни за необичайно омасляване по двигателя, може също така да замериш динамото с мултицет дали зарежда  в нормални граници, и последното е късмет и приятно изкарване!
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

V.Buzev

Турбо за луфтове и една диагностика да се видят инжекторите какви корекции правят. Съвета на колега за генератора също не трябва да се пренебрегва.

ekstremniat

Благодаря колеги ще я поогледам, че си е път

Septerra

Както сме коментирали и с други колеги, такива пътувания са рай за такива коли - магистрала, относително равномерна скорост, без резки потегляния, спирания и подобни. Двигателят работи на едни обороти, в които е доста разтоварен. Затова, за мен, течности и визуален оглед на двигателния отсек са достатъчни. Стига всичко да е наред по колата. :)

Pyrhel

Мен най-много ме е страх от съединител, защото няма симптоми на приплъзване а отведнъж е чао и датчик на разпр. вал. При тебе съединителят не е фактор, четох, че си сменил и датчика, ако е от новия модел - нафта и тръгвай, ако е от черните, бих метнал в жабката един. Страшен мизерник е и от веднъж няма палене...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

martin1977

Огледай ремъци и ролки. Аз задължително проверявам и гумите. Ако стартер/бендикс при палене задържа макар и леко, вземи мерки. Съединителя ако приплъзва, не рискувай. Но ти най-добре си знаеш състоянието на колата и дали можеш да й имаш доверие. Пътна помощ в Европа е много скъпа, а сервизите още повече. Пожелавам ти безаварийно пътуване.

ekstremniat

Отново благодаря на отзовалите се. Ще я поогледаме на подемникът в бачкането и после нафтата и багажа! Някой да имам представа за нафтата в Хърватска? Чух, че там уж била много хубава и по евтина от Италианската!

Septerra

В Италия на магистралата горивото навсякъде е доста скъпо - миналото лято като минавах, нафтата беше малко над 3.00 лева, сега не знам колко е. Затова, напълни на макс в Словения, за да изкараш максимално из Италия, после търси да зареждаш из градовете. :)

П.С. - Довечера и аз заминавам на дълго, пък съм с калпавия датчик и нямам друг в жабката. Ей сега я втасахме... :D

momo76

То ако трябва да носим всичко дето може да се счупи... Най добре някакъв авто асистанс, не са много скъпи, но поне ти влачат колата.

Sent from my Правец 82

escobar

Mondeicho

Аз скоро го погледнах моя, че е от калпавите(черния). Видяла е доста път навън (rofl)
Сега взех един сив да има...

Иван Вълков

Абе с тия датчици е голям чеп. Моят го смених но се чудя дали да не метна един в жапката. Досега има ли случай на дефектирал сив датчик?

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

При мен дефектира сив, но този на коляновия вал - не отчиташе на високи обороти и гаснеше след 3к, покарах го така малко докато дойде другия, до тогава почна да гасне на все по-ниски.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Няма как да проверим всичко по колата нито да предусетим кое ще дефектира. Поглеждаме основните неща и се наслаждаваме на шофирането (fe)

BeTaTesTeR

Maй не е лоша идея една Златна карта от СБА за 99 лв. отколкото да го мислиш и да се притесняваш през цялото пътуване:

Златна карта