Фарове с лупи във Фокус 2

Започната от nff, 30 Март 2016 00:57:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nff

Добър вечер :) Искам да питам за фаровете на фокус които са с лупите. Интересува ме дали завиват? Виждал съм обяви където пише че завиват? :)

Dmitarcho

Не всички завиват ;) КАто запалиш фаровете, ако лупата си прави сама проверка в ляво/дясно .. мисля, че тогава завиват и с волана. Да ме поправи някой ако греша ;)
Ръца Пръца

Ilian Petrov

При мен е точно така - при запалване ляво/дясно сами и си завиват заедно с волана.

nff

Значи има наистина завиващи фарове! :) Благодаря :)
А има ли значение дали са ксенон или не? Всмисъл един и същи фар който завива може да е ксенон и обикновен?

Ilian Petrov

Мисля, че да. Би трябвало да важи и за двата вида фарове. Аз съм с обикновени.

envo

Аз също съм с такива фарове+обикновени крушки
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Pyrhel

Ксеноновите не завиват, така са и при Мондеото. И лупата им е по-малък диаметър.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Лупа може да "завива", рефлектора не. Но на лупата може да е обикновенна крушка, не ксенон ;)
Ръца Пръца

jo_jo

на моето, ксеноните само се нивелират нагоре/надолу при палене и не съм забелязал да завиват. Има една допълнителна крушка (h1) за светене в завой, но работи само при ниски скорости.

BillyBADBoy

Аз съм с AFS система и оригинално колата беше с халогенни крушки. Сложих афтърмаркет ксенон и системата работи нормално.

Не виждам причина, поради която да не слагат заводски ксенон в комбинация с AFS.

nff

Благодаря за отговорите. Имам и още едно питане, което е свързано в такъв случай само със завиващите фарове с халогенни крушки, т.е. не с оригиналния ксенон. Въпросът ми е дали въпросните завиващи фарове с нормални крушки (като на Илиан, много благодаря за отговора) имат вътре пластина, която се вдига като би-ксенона? Т.е. ако се цъкнат дългите лупата променя ли лъча на светлината или в нея няма нищо, което да се "отваря" и "затваря"?

Ilian Petrov

Ами аз нямам идея.  (omg)
Сигурен съм, че има колеги, които знаят...

Dmitarcho

Мисля, че само оригиналните карбонови лупи са "биксенонови" - които отварят пластика за дългите.
Ръца Пръца

nff

Какво значи карбонови лупи?

Dmitarcho

Писал съм с дупето си :) ксенонови исках да кажа ;)
Ръца Пръца

BillyBADBoy

Дългите са отделни секция и нямат нищо общо с лупата на късите.

nff

Те и ксеноновите са с отделна секция за дългите, но в лупата има механика, която движи една пластина при включване на дългите, затова питам.

Pyrhel

Това трябва да отговори на въпроса ти, според видеото, дългите отварят блендата зад лупата:

https://www.youtube.com/watch?v=10EWXUgHLPs

BillyBADBoy

Това горното е after market ... доколкото ми е известно няма фабричен bi xenon на Фокус МК2.5

nff

Благодаря за отговора на Pyrhel, нямаше да се сетя да търся в youtube за демонстрация на фаровете. Това от клипа на турчина са завиващи фарове с халогенна крушка и монтиран в последствие ксвнон, което е без значение, точно това ми трябваше като отговор.

Всеки ксенон в мк2 и мк2.5 е биксенонов, фабрично. Ето и от мен едно видео как работят:

https://youtube.com/watch?v=qOib73P66NE

Pyrhel

В неделя Илиан дойде на срещата в Сф и гледахме оригиналните завиващи лупи, бленда вътре не се отваря при цъкане на дългите. Интересно турския клип какви са фаровете - очевидно завиващи с допълнително слаган ксенон, но пък имаше мърдащи бленди.

mi7aka922

Колеги, а може ли да се сложат оригинални фарове с лупи на такъв модел, който не е с лупи? Има ли някакви неща, които трябва да се правят допълнително? Намерил съм си такива с лупи, а моя фокус е с обикновенни фарове (черните отвътре) и искам да сли сложа с лупи ! :)

Pyrhel

Могат. Преправянето зависи от това дали минаваш към обикновени незавиващи лупи, със завиващи или с ксенон.

mi7aka922

Ми ето тези са фаровете колега, не попитах продавача дали са завиващи, но ми каза че са перфектни!

panamerski

Здравейте, страхотна тема. Искам да сложа фарове с лупи и обикновена крушка, в момента съм с най-базовите фарове с H7 изцяло хромирани. Искам да мина към черни, с лупи и хромиран горен ъгъл като на снимката. Проблемът е, че всички са с цокъл D1S. Въпросът ми е как да мина към цокъл за Н7. Ще съм благодарен на колегата Ilian Petrov да сподели, може и снимка, ако не е проблем.

Pyrhel

Цитат на: mi7aka922 в 12 Септември 2018 21:31:18Ми ето тези са фаровете колега, не попитах продавача дали са завиващи, но ми каза че са перфектни!
Тези са завиващи. Супер фарове, но с доста преправяне, ако нямаш инсталацията. Търси схеми и запрятай ръкавите, но на твое място не бих се занимавал да се преправят да завиват...

Цитат на: panamerski в 17 Септември 2018 11:08:24Проблемът е, че всички са с цокъл D1S. Въпросът ми е как да мина към цокъл за Н7.
Искаш да смениш цокъла на крушката? Защо?!

panamerski

Искам просто да сложа обикновена крушка H7, а не ксенон, затова. Ако е възможно да сложа H7 в цокъл DS1 - значи всичко е ОК.

Pyrhel

Виждал съм обратни преходници (H7 -> D1S), не знам дали има каквото търсиш. Преправянето ще е криво - D1S се заключва със завъртане, H7 е със скоба; на D1S крушката са стартерите (с куплунг), ще измениш фокусните разстояния и ще свети по-зле...

panamerski

Благодаря за отговора! Не ми се рискуваше много, а не ми се преправя и инсталация точно там. Предоволен съм от рефлекторните и ще скачам пак на същите, но черни. Оригинални намерих на добра цена от Германия.

Kiffyy

Здравейте, искам да попитам дали всички фарове с лупи и обикновенни крушки на фокус мк2 фейслифт са завиващи? Ако не са по какво могат да се познаят дали са такива?