Great Wall - поредният китайски боклук или нещо повече ?

Започната от Bobi, 26 Октомври 2011 15:35:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Днес за 5 км видях два автомобила от марката-един Hover, приличащ на недодялан Toyota Land Cruiser и едно Волексче хечбек.Докато първият модел го отсвирих още като се разминавахме, то Волексчето определено хваща окото.Много приятно автомобилче ми се стори, доколкото успях да го разгледам пред УНСС. Прилича на нещо средно между Хонда Сивик и Опел Корса  :D. Разгледах и ценовата им листа в страницата на Литекс Мотърс и ми направи впечатление, че на цената за базов модел Опел Корса с 1.2 двигател, би могло да се купи Волекс с всички възможни екстри като прибиращи се огледала, парк асистент, АБС, клима, висок клас колони и други.И не на последно място 5 години или 100 к км пълна гаранция! ??? Първата ми реакция беше "Ай, сиктир", но след като се разчетох видях, че са сериозни. Та се замислих дали ,аджеба, ако бих могъл да преглътна факторът Китай, бих карал един Волекс? Ами... защо не ?



Alexi

ти разгледай пак джипчето ,че за 32к получаваш кожи навигации и квото се сетиш .. то няма такава цена в тоя клас .. предлага се и фабрична газова за всички модели ..  въшката също ме кефи ,доста изгодно я дават ,забравил си и най голямото преимущество пред Опел Корса за тия пари - мотора ! мотора е 1.5 със 100 коня ,което е доста доста повече от 1.2 .. волексчето ускорява до 100 за 11 секунди ,има доста "бегачки" които ще му дишат прахта ..


amplified

На всичкото отгоре краш тестовете са на доста добро ниво!


mitakinen

Лично аз съм много скептично настроен към тия коли. Китайците има още много сол да изядат за да се научат да правят коли като хората. Като гледам качеството на "оригиналната" китайска електроника в сравнение с опакованите там маркови аналози - разлика има. Мисля, че ще издържат най-много до края на гарнацията им - 5г. Но за тези пари - толкова. Вероятно "фермерите" ще взимат пикапите - вместо един Hilux - 2 китаеца.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки


Vas

На външен вид изглеждат добре  (thup) Купуваш, караш 5г. и я продаваш - чиста работа  ;D


Alexi

а ,това няма продаване след 5г .. обезценката и ще е поне 80-85% .. то доста по добри марки имат подобно обезценяване .. като и Форд не е изключение ..


escobar

Двигателите са на Избуши и Тойота, което никак не е зле.
Вътре са меко казано назад или от друга страна напред в съпротивата срещу материала, но ако не си претенциозен или особено за служебна кола - направо са си връх на сладоледа.
От джипките има положителни отзиви от Русия и други съветски републики, а в Италия пикапът се продава повече от добре.
Ако трябва да избирам между Дачия, "Шевролет-Деу" и това - веднага скачам на побългареното китайче.


BIGFORDFAN

 Направо са си супер,Волекса си е чиста Тойота Ярис,а и цената... (thup)


Vasilev

Интересен е факта, че темата е в "Извън автомобилите"  :D
Шегата настрана, наблъсканите с екстри изглеждат доста прилично отвътре:



Ноо, все пак има и доста изненадващи инженерни решения:







Alexi

тия машинки са доста популярни из Азия примерно Русия ,имат и други модели които няма да се предлагат у нас вкл голям джип наблъскан с екстри и с големи мотори ,както и голям седан в класа на Мондеото и един по спортен седан


Vasilev

Предполагам, че имаш предвид този седан. Аз още преди около година ги гледах и има интересни предложения, но има и неща, от който те напушва на смях. Все пак говорим за друг пазар, с други вкусове, и там може и да им харесват на хората. Ето и цялата моделна гама - Цък.


escobar

То си изглежда отлично, но трябва да го пипнеш, за да усетиш. Новият Фокус също изглежда внос от космоса, ама влезеш ли в Джагуар все едно си в друго измерение.


PcMan

Аз им стискам палци. Както се казва, защо не ? Най-важното е, че двигателите не са техни - най-скъпото и сложно за проектиране нещо във всяка кола. Така и след 5-тата и 10-тата година ще работи. Другите неща се оправят. А и щом са безопасни. В ловеч има не една бройка по улиците, симпатични са, pick up-а изглежда здрав, по който може да хвърляш камъни (лош превод от английски). 


Alexi

Цитат на: Vasilev в 26 Октомври 2011 21:51:36
Предполагам, че имаш предвид този седан. Аз още преди около година ги гледах и има интересни предложения, но има и неща, от който те напушва на смях. Все пак говорим за друг пазар, с други вкусове, и там може и да им харесват на хората. Ето и цялата моделна гама - Цък.
явно съм гледал някакъв друг сайт ,тука ги няма тия модели .. това седанче е по скоро като фокус като размер


escobar

Плюс това не трябва да се вярва на предразсъдъци. Ако вярвахте на такива нямаше и ФОРД да си вземете де - нали зимата, заедно с циганите не работят и т.н. Ако вярваш на предразсъдъци трябва да си на Голф 2 и 3 цял живот.
Ето и една тема за това малкото - Волекс


amplified

Китайците правят много готино, че почти всички коли вече са им с черно табло до половина, а отдолу бежово. Адски красиво и свежо е - създава прекрасен простор. Дори версията за китайския пазар на Мондео е така, дори най-ниското оборудване, а изглежда МНОГО МНОГО по-шик отколкото изцяло черно, било то с кожа.  :P


Bobi

Определено бих купилк такова вместо Кашкай или Поло Крос



Danchev



Първият автомобил от завода в Ловеч е готов
Той е тестов Great Wall Voleex C10.
Екипът от млади инженери на Литекс Моторс направи първия автомобил Great Wall в завода на компанията край гр. Ловеч. Беше произведен лек пътнически автомобил Voleex C10.

С асемблирането на автомобила се стартира така нареченото пробно производство, чиято цел е тестване и синхронизиране на оборудването и поточните линии на предприятието, както и въвеждане на системата за качество на произвежданите автомобили.

С пробното производство, служителите на завода допълнително ще усъвършенстват своите умения, казват от компанията.

Тестването на инсталациите на завода ще продължи до края на годината, а самото производство трябва да стартира от началото на 2012 година, когато ще бъде открит и завода на компанията.

Както вече знаете Литекс Моторс откри официално дилърската мрежа на автомобилната марка Great Wall за България, в която в момента се предлагат автомобили произведени в Китай.

До края на годината се очаква дилърската мрежа на компанията да бъде разширена на 15 офиса в страната, а през 2012 г. – на 22.

How about a magic trick?


mitakinen

Нека да се правят повече заводи, че само от хотели и молове икономиката няма да я бъде
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки


Alexi



tha22don

Румънците се карат Дачиите, защо ние да не караме тези :)
Още повече, ако започнат да изкупуват старите ни автомобили след време, за да са още по-достъпни :)
Само съм ги виждал в шоурум в града, но не съм се качвал още в тях....всичко е до нагласа...стига да е комфортно при пътуване какво му трябва на човек. Изчакваме първите няколко хиляди серии, които ще са с различни позабравени части в тях, тъкмо да посъберем парички и така ....мечти...безплатни били казват  :))


Чебурашка

Разгледах им сайта  и видях офертите  (omg) за voleex - фабия или фиеста на 1 година са по-евтини,същите екстри и по-добро качество;пикапа - качвал съм се и  е отвратителен,смърди на пластмаса вътре,това че са сглобени в българия ок,но всичко идва от китай 


Alexi

според мен имат перспектива машинките .. в Русия са много популярни ,хвалят ги .. особено джипчето се тачи там .. от Дачия/Фабия базови( екстри - волан и педали)  според мен С10 е доста по напред


Чебурашка

Защо реши че ги харесват точно в Русия (omg) Как разбра че са популярни?
Защото не е така - там единствения модел който има перспектива е  ховер,но няма как да има успех защото в неговия клас са Шевролет Нива и Уаз Патриот и за кое е по-добро две мнения няма - уаза наистина е по-хубав  и много по-пригоден за техните условия,а това е простоедно  бледо копие на Исузу Аксиом   (nut) и затова там почти не се купуват,за копието на тойота ярис с подобрен гнусен интериор  (omg)  и нско качество не знам кой го купува ако въобще се продава там.
По форумите не ги харесват,през няколко реда  говно китайское не означава че ги хвалят  (omg)


escobar

Няма друг автомобилен производител, който да предлага в България автомобил с двигател 1.5, 97 коня с толкова екстри за 15,990 лева с 5 години гаранция.


Alexi

така е .. въпроса е не е ли по добре базова фиеста ( примерно ) пред ГВ с доста екстри .. аз лично бих взел фиестата


Pyrhel

Честно казано, единственото, което ме притеснява е колко устойчива е на удар и дали няма да се скъсат ламарини и да нарежат човека, мотора да смаже нечии крака в купето, волана да счупи врат и т.н. Лошото е, че краш тестовете на евро нкап ми ни казват особено много и никак не им вярвам. Мачкал съм няколко фиести, на едната й избягаха мотора и скоростите някъде настрани - спокоен съм да дам модела на някой близък :) Нещо, което не мога да кажа засега за great wall, не и докато не видя реална по-сериозна катастрофа с тях.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


escobar

Малките колички, като моята, дали са Спарк, Фиеста или Греат Уол, не са "оптимални" при удари.
Те са предвидени за удари в града, където почти навсякъде по света се кара с максимална скорост между 50 и 80 километра.
Мисля, че базовата Фиеста и Спарк са по-скъпи от Греат Уол. Като цена спрямо качество си струва.
Двигателите са доказани - Тойота и Мицубиши, ако не се лъжа.


Alexi

за двигателите не си съвсем прав ,специално тоя 1.5 си е разработен от ГВ и си е китайски .. тойота нямат 1.5 бензин .. другия 2.4 е по лиценз на Митсубиши което нищо съществено не означава ... и на москвич 412 двг. беше по лиценз на легандарния М10 на БМВ ама си беше една кошара москвича .. както се казва "Бог е в детайлите "


Bobi

Айде и Voleex c30 и Voleex c20R получиха типово одобрение за ЕС.

Voleex c30:



Voleex c20R :



BIGFORDFAN

Цитат на: escobar в 19 Декември 2011 10:34:27
Няма друг автомобилен производител, който да предлага в България автомобил с двигател 1.5, 97 коня с толкова екстри за 15,990 лева с 5 години гаранция.
И аз така мислех,но изпадат и други добри оферти... http://antani.cars.bg/u558943


Alexi

С1 изобщо не е в тоя сегмент ,той е по малък .. освен това конкретната кола е нов внос и я е на толкова км я не може и удар да е имала даже .. скоро гледах една такава перфектна дачия на няколко месеца ,ама изтаванена и ремонтирана като за продаване ..




Vas

Днес видях тези новите колички Voleex c10
Много яко изглеждат на живо  (thup)


BIGFORDFAN

Цитат на: Alexi в 21 Януари 2012 21:33:11
С1 изобщо не е в тоя сегмент ,той е по малък .. освен това конкретната кола е нов внос и я е на толкова км я не може и удар да е имала даже .. скоро гледах една такава перфектна дачия на няколко месеца ,ама изтаванена и ремонтирана като за продаване ..
Гледай внимателно преди да пишеш...  ???С3 е Ситроенчето,само моторчето е по-слабичко от Волекса,но пак бих предпочел Ситроена! П.С. някой вече му се радва... :P


Alexi

сравняваш нова кола с такава втора употреба т.е. ябълки с круши ... тия Ситрошени С1 С2 С3 С4С5С234423 са еднакви за мене :))


escobar

Това със Ситроена е изключение, освен това е на 820 километра - може и да е използван за демо кола, не че е фатално, но не става за сравнение.
Това малкото с 5 години гаранция, на 5 години лизинг, излиза по 300 лева месечно и само си свиркаш.
В София по мои наблюдения, близо 90 процента от колите се използват от работа до вкъщи, плюс мол в събота и кино в неделя и на море веднъж през лятото... Е за такава употреба малкото ловчанлийче ще се справи чудесно.


supertorr

Цитат на: escobar в 23 Януари 2012 11:13:20
... на 5 години лизинг, излиза по 300 лева месечно и само си свиркаш.

Сериозно ли толкова? че то колкото Фокуса!!!


escobar

Фокусът е по-голям, с традиции, марков, а предлага и дизел. Това е 16000 лева, далеч от Фокус.
Напомня ми за Деутата преди време и мощното Тико, за което дори има песен и е било мечта на всяка дама.
Някои от тях се оказаха свестни и пракнични коли, въпреки че са като Москвич вътре и са базирани на модели на Опел от време оно.


Alexi

Фокуса не е 300 лв на месец .. то излиза че е 18к лв тогава а той е има няма 2 пъти повече ...


supertorr

Цитат на: Alexi в 23 Януари 2012 22:16:27
Фокуса не е 300 лв на месец ..

А то, че е 300 е 300 / може и по-малко/, но забравих 20% / 4000лв/ първоначална вноска (ade)


Alexi



supertorr

Цитат на: Alexi в 24 Януари 2012 15:20:33
и още 10% остатъчна :))

Както и да гледа ме 24000лв, но пък Фокус- бях малко залитнал натам, ама общата сума ме спря (coffee)


Alexi



supertorr

Цитат на: Alexi в 24 Януари 2012 23:32:30
24k е мк2 обаче .. я виж ценичките на мк3 :))

както винаги си отгоре (hammer), но като си прав (fri)


hotblooded

  Китайците се учат бързо, и са тръгнали в правилната посока. Преди време искаха да изкупуват поточни линии на илизащи от производство модели на реномирани прозиводители.... Но повечето се усетиха и започнаха сами да правят това упражнение. Отделно че Китай, както и Турция правят и доста качествена продукция, само че у нас се появяват предимно ментаците и гаражното производство... Автомобилите които GW продава в момента все още не са от Ловеч, първите коли от завода се очакват напролет и цените може би ще паднат, или тези в момента са дъмпингови... Не изглеждат лошо, определено са по красиви от Дачия или руските боклуци... Да може би един ден ще си купя такава кола (ако има модел които да ми хареса), никога не съм робувал на марки.


TourneoRS

В Русе вече има 3-4 таксита на газ , след 5-6 месеца ще се чуят псувните или хвалбите .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .


pantata

В последния Топ Гиър се говори за китайските автомобили, интересно е да се изгледа ;)




p_yanev

Цитат на: hotblooded в 07 Февруари 2012 16:16:06
  Китайците се учат бързо, и са тръгнали в правилната посока. Преди време искаха да изкупуват поточни линии на илизащи от производство модели на реномирани прозиводители.... Но повечето се усетиха и започнаха сами да правят това упражнение.

Честно да ти кажа не съм сигурен в това , което казваш. Примерно ако сега някъде се правеха чисто нови Пасати 5,5 2,0 бензин 130 к.с. или първите Х5 , хващам бас, че щяха да скъсат продажбите, ако примерно струваха колкото Шкодите или Киа.

Мен най-интересни са ми джиповете - ако ми падне един такъв , със сигурност бих го пробвал, ама не по асфалта


Alexi

ама няма как да струва Х5 колкото киа .. сядал ли си в Х5 и киа .. те нямат нищо общо ,освен че са с 4 гуми .. било то и Х5 от първите .. киата струва колкото 4те гуми и джанти на Х5 ,ако си избрал те да са 20" :)) за пасат е подобно ,но разликата не е толкова голяма ..


BIGFORDFAN

 Само не разбрах какво ви е мнението за новия Ховър.... (angry)


Alexi

Ховъра е добре направен ,но му липсва оригиналност ,пак са копирали от тук от там .. важното е как ще се позиционира ценово и как ще е с надеждността ..


tha22don

Днес се возих във Волекс-а. Не бих си я взел - 16к. лв. - пластмасите на места не са ги доизпипали - ск. лост беше като на Дачия - забит самотен м/у двете седалки. Тестовия модел не беше натъпкан с екстри - ел. стъклата нямаха функция за сваляне/вдигане с едно натискане. Седалките не ми бяха удобни. Общо взето градска кола без особени претенции за качество. Предното стъкло е изключително просторно, но няма никакъв шанс да се види носа на колата, а аз съм 1.90м.
Отзад не посмях да седна :) Вратата на багажника при затваряне дрънкаше едно особено - на тънка ламарина.
Външната визия ми хареса - може би заради цвета - танго оранжево.
Ето няколко телефонни снимки:













Alexi

то за 16к нямаш особен избор на нова кола ,като повечето са по зле от тая откъм екстри и сглобка ..


pantata

Колежка си купи такова, всички възможни екстри и заводска газова, още не съм се качвал, че е в отпуска. Като си дойде след две седмици ще я разгледам.

ПП: Интересното е, че досега е карала все нови пежа - 206, 407, 207...


Dmitarcho



От 2 дена стой пред блока, и немога да хвана кой бръмчи с него, да ме пусне да го видя от вътре, че ми писна да надничам през прозореца като някой мангалче :D Направи ми впечетление, че отзад пише 2.4 L , а километража е само до 200 ?!?
Ръца Пръца


Alexi

ти нали не мислиш че кола над 2 тона и 136 коня може да вдигне над 200 :) макс. скорост по каталог му е 160 на ховърчето .. скоро разглеждах пикапа на живо аз ,не ми хареса .. прекалено евтинярско всичко ,много тънки ламарини ,лоша сглобка с големи фуги ,салона също много семпъл ,но е голям и ще събира доста нещо в коша ,определено ще си намери почитатели ..






escobar

S-класа с атмосферен 1.5... Приказка без край. Фаровете напомнят на Мондео.


Bobi

Да съживим малко темата. Поразрових се във форума на Грейт Уол и ми направи впечатление, че май "китайското" започва да си казва думата и темите с проблеми са започнали да се множат.


petermitkov

 Е какво толкова - само кожения салон сдава багажа на около 10к км  :D
sapienti sat


escobar



mediacenter

Цитат на: pantata в 09 Февруари 2012 13:51:14
В последния Топ Гиър се говори за китайските автомобили, интересно е да се изгледа ;)

Аз лично го гледах...като съветвам всички,които се подхлъзват по "българския" китайски автомобил,пардон,превозно средство ,да го гледат задължително.
След това ще се замислите...сериозно
Това не е кола...това е реплика на кола (angry)
Лично мнение.


escobar

Top Gear не са връх на безпристрастността.
При джиповете, колкото и да е добра една машина - винаги се споменава Ленд Ровър, колко хубав и недостижим е той.
При суперспортните и спортните - винаги се споменава Макларън или Астън Мартин.
Ягуар също притичва, винаги когато успеят да го натикат в сравнението.

Хвалят ФОРД, което е готино.


hotblooded

Цитат на: escobar в 20 Юли 2012 06:45:17
Top Gear не са връх на безпристрастността.
При джиповете, колкото и да е добра една машина - винаги се споменава Ленд Ровър, колко хубав и недостижим е той.
При суперспортните и спортните - винаги се споменава Макларън или Астън Мартин.
Ягуар също притичва, винаги когато успеят да го натикат в сравнението.

Хвалят ФОРД, което е готино.
Явно всяко списание и предаване си има "спонсор" от марките и го похвалват. В АутоБилд примерно е невъзможно в тест в които участва автомобил на WAG някои да го победи, да е по-качествен, да вози по-хубаво.... Напоследък явно WAG бяха намалили вноската и ги подкараха за проблемите с агренажните вериги на 1.2 i 1.4 TFSI. Другото им залитане е по BMW :)))))


momo76

Няма как един авто журналист, карал всички нови модели на престижни марки, да се качи в един китаец и да не спомене думата кенеф. То задните му части са свикнали да се глезят в коли за по 200 000 и сега като влезе в нещо за 30 000 (визирам джипката или пикапа) да му хареса. И аз като седнах в една джипка и мен ми се стори супер дървена, в сравнение с Мондеото, нищо че имаше кожа, DVD, камера отзад. Но след това като се замислих установих, че това е идеалната служебна кола за хора на които им трябва такъв тип автомобил (като мен) - истински джип си е с бавни и блокаж, прилично висок с възможност за още дигане, 5 години гаранция с обещание че частите идват за 24 часа, фабрична газова течна фаза (колко е фабрична не се знае, слагат я в България), връщаш си ДДС и това всичкото за 30 хил. Няма друга такава оферта. Лошото е, че май джипките вече почти са ги продали (имаше доста внесени), а не се очаква нов внос защото имат само евро 4.
В Ловеч сглобяват само Волекса, джипа и пикапа са си китайски. Като скоро ще започнат да сглобяват и пикапа.


hotblooded

Цитат на: momo76 в 20 Юли 2012 09:49:53
Няма как един авто журналист, карал всички нови модели на престижни марки, да се качи в един китаец и да не спомене думата кенеф.
Ако е истински журналист - трябва да бъде обективен. Различните возила от различни класове не могат да се сравняват директно. Пикапа и джипа на Грейт Уол ако го сравнявам с Дъстер (Дачия) - ми да ти е*а дачията. Край мен всеки ден карат един ЛандУинд - пак китайска "пиратка" на джип (ако не се лъжа на старо Паджеро), които беше дори по евтин и от ГрейтУол като нов (продаваха го до баща ми) - 2.8 ТД мотор от бусовете на Фиат, Ситроен, Пежо, изключително опростено 4х4 - с ръчно задействане от раздаточна кутия с блокаж на междуосовия диференциал. екстри - предни ел. стъкла и ABS. и лебедка отпред. Това "дърво" вече 5 години 90% от времето не се кара по асфалт, но държи фронта. Ако трябва да говоря за комфорт на возене - Мондеото ги бие наред но ако правя 7-8 к км на година по черни пътища - нали се сещате какво ще остане от Мондьо?


Bobi



hotblooded

Цитат на: Bobi в 16 Август 2012 19:10:04
Откриха азбест ( канцерогенно вещество) в Грейт Уол... (facepalm)

http://fakti.bg/avto/46145-otkriha-kancerogenni-veshtestva-v-kitaiski-koli
Навремето всичките изолзации на тръбопроводи за горещи/студени продукти са били от азбест, да не беше останал жив тръбар до сега... Съвсем до скоро (до преди около 10 години) азбеста участваше и в материала за накладки на спирачки и феродовите дискове на съединители, дори и сега има съмнения че в пиратските части ( каквито са 90%) от използваните у нас - също са си с азбест (защото е и доста евтин).... Така че ако беше чак толкова вреден (едва ли не една молекула от него причинява рак) - до сега да сме изпукали наред


Иван Вълков

В тази насока, в момента в завода в който работя тече мащабен ремонт и има една Английска фирма изпълнител - преправят една колона- та един ден развалят една естакада но е от времето когато е построен завода( стана на 60 години миналата година) и познайте: азбест, стъклена вата и тем подобни. Англичаните само взеха проби снимаха, врътнаха се и си тръгнаха  :)). има хора целият си живот са били под азбестови покриви(интернитовите плоскости) и нищо им няма въпрос на свикване и до някъде на килешлък, поне според мен де. В случая просто нашето управление е подписало договор в който изришно е писано че няма канцерогенни материали и затова хората си тръгнаха докато не се изчисти, а ние "будалите" раборим за по-малко пари и в нечовешки условия (af)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!


hotblooded

  При нас все още има действащи линии (колони май не) които са с азбест и поцинкована ламарина отгоре. Поне когато се демонтира - бачкерите обличат тефлонови костюми и им се дават респиратори. Но едно време единствената екстра са били дочени ръкавици...  Тук там по естакади са останали и от най старите изпълнения - азбест и върху него рабицова мрежа и замазка... Впрочем кой знае на колко топлофикации надземните линии още са така...


TourneoRS

Вчера се повозих за малко в Жипката , дърво чепато ми се стори . На снимките изглежда едно , на живо е малко по-друго . Возил съм се в лендкрузер и горе долу имам на представа как върви и вози джип от този сегмент . Най- много ме дразнеше помпичката на газовата уредба , бучи и цвърчи постоянно . Газовата бутилка е монтирана почти под задната броня ,направо си стърчи долу , не ми се мисли ако ме бушонира някоя газ 21 , къде ще ми я пъхне  (hammer) . Макар и за 3-4 км впечатленията ми са малко , но неприятни .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .


hotblooded

 За толкова пари - толкоз. А газовата бутилка ако си има клапан който се самозатваря при дебит над максималния за двигателя - няма никакъв проблем - ако ще и ГАЗ-69 да те целне - къса стойките на бутилката, тя пада тръбичката се къса, клапана се затваря - но трябва да е монтирана грамотно (преполагам че в завода ги монтират както трябва). помпичката на газовото - 2 стари гъби за баня и се обезшумява :)


Alexi

джипката външно е красива но вътре е много евтинярско въпреки кожения салон и навигацията ,просто всичко изглежда евтино и семпло но ако ще се кара по предназначение офроуд това няма значение .. има значение ,че е на цели мостове ,има бавни и блокажи .. така че бива ..


Alexi

един колега много се вманиачи по джипката .. взема една за 1 седмица тест драйв .. 1500 км ,200 литра бензин .. това явно не е моята кола ,вика :))


Иван Вълков

Цитат на: Alexi в 07 Ноември 2012 18:03:02
един колега много се вманиачи по джипката .. взема една за 1 седмица тест драйв .. 1500 км ,200 литра бензин .. това явно не е моята кола ,вика :))
.....имаш крава......пиеш мляко

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!


momo76

Е той кво иска, да му гори 6/100 ли?
Не мисля че разход 13 - 14/100 за неразработена джипка е голям. Като се разработи пада малко.
Днес ме повозиха на пикапа - общо взето е добре. Този дори беше дизелов при това чисто нов. Пича каза, че е изгорил 45л нафта от София до Бургас (общо около 420км) с каране на места с колкото може. При катерене по гаден път малко му липсва мощност, но пък си има бавни и не е проблем.


hotblooded

 Дизляка на пикапа е като на Мондео Мк 2.2... дори и системата е Делфи..  Поне така ми казаха в шоурума миналата зима


Alexi

пошегували са се :
Цитат"GW4D20 turbocharged intercooled diesel engine is a self-developed 2.0 L high-performance engine by BAODING GREAT WALL INTERNAL COMBUSTION ENGINE MANUFACTURING COMPANY LIMITED. "
Цитат"One of the most advanced features of the in-line, four-cylinder, 16-valve 2-litre unit is the latest Bosch common-rail fuel injection system. The engine has been designed for both north-south and transverse installation, making it suitable for rear-wheel drive, 4x4 and front-wheel drive vehicles. Maximum power output is110kW (150hp) with up to 310Nm (230 lb-ft) of torque."


momo76

Мотора си е китайски, тяхна си разработка.
На нормален път си се справя добре, но е малък за извън пътя. Липсва му тягата в ниските и после изведнъж тръгва, не може да катери лесно.


Bobi

Да повдигнем малко темата...

Въпреки масовата реклама в продължение на цяла година, единствените китайчета, които виждам редовно, са тези, които стоят пред Литекс тауърс в "Дървеница". Чат пат засичам на 2-3 седмици една джипка или въшка по улиците....


momo76

Аз пък доста китайчета засичам напоследък. Вчера до Симитли и обратно видях 5-6 пикапа и още толкова джипки. От малките виждам всеки ден, ама то има две в кватрала и май само  тях си виждам.
И малко пресни впечатления от пикапа.
Четвъртък се катерих до едно връхче. Супер кално и стръмно. 6км каране на 1ва бавна със сериозно боксуване. С мен беше и един китаеч пикап и си мина малко по трудно от мен с Тераното. Лошото беше че му замириса съединителя - на китаеца. Момчетата казаха че винаги като го напънат и се размирисва, явно е слабичък.


Alexi

и аз доста виждам ,особено джипките .. а един колега от София си купи пикапа - чисто нов с дизелов мотор ,за сега е доволен ..


escobar

Днеска видях калинката Волекс, направена на патрулка.
Гледката си струва.


BIGFORDFAN

МВР кара безплатно коли на фирма на разследвания Гриша Ганчев, информира "Сега"
Две години след като вътрешният министър Цветан Цветанов бе принуден под обществен натиск да забрани даренията, МВР изнамери нов начин да получава скъпи вещи от бизнесмени, които разследва. Новата схема, по която министерството получава облаги от частния сектор, се нарича тест драйв. "Литекс Моторс" е дала на МВР да тества коли, произведени в завода в Ловеч. Това става ясно от отговорите на МВР и "Литекс Моторс" на въпроси на в. "Сега". Заводът бе тържествено открит през февруари 2012 г. от премиера Бойко Борисов и Гриша Ганчев. Бизнесменът в момента се разследва за данъчни престъпления и закана за убийство. От МВР потвърдиха, че са получили автомобили по тази схема, но не уточниха нито броя им, нито колко време ги ползват. Идеята е колите да се тестват и след това институцията да реши дали да си купи от тях. "Колите най-вероятно ще останат за проби и през тази зима", обясниха пред "Сега" от вътрешното министерство.


hotblooded

 Aхахахахахахаххахахахахахахаха, после да не се окаже че им е дал и някои лев - за тест харч.....


savagebs

на работа ме повозиха на китайския пикап и мога да кажа че яко друса като каруца с дървени колела, може би защото е товарен тип кола и е с твъдо окачване


hotblooded

Цитат на: savagebs в 04 Март 2013 11:45:58
на работа ме повозиха на китайския пикап и мога да кажа че яко друса като каруца с дървени колела, може би защото е товарен тип кола и е с твъдо окачване
Това е пикап, при това високопроходим - няма как да вози като лимузина...


Bobi



Bobi

Китайците вървят в правилна посока според мен. Новият H6 са го пипнали доста добре.

Ревю:
Hover H6





ihovahi

Даммм така си е и като цена е добре. Само язък на големия екран... няма навигация.
Който фôрка "майстор" си нахôда!



Marlboro

Ревю на човек, който казва на "Хемус"-първокласен път, няма стойност за мене...  (rofl)
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!


Bobi

В интерес на истината е прав. В нормалните държави магистралите имат по 3 ленти за движение.


mitakinen

Отвън 90% копие на Toyota RAV4, отвътре мишмаш от няколко модела. Но важното е да има прогрес.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки


Bobi

H7 е 99% Tuareg. Но щом Киа и Хюндай копират на поразия, на китайците им е простено.  :))


Alexi

той Н6 не е нов модел имаше го на миналия есенен панаир ,гледах го на живо не е лош но май беше към 50к по спомен инак много екстри вече колко ще изкара не знам и тоя мотор 2.0д е леко слаб за тая голяма кочина .. модела е в различен от РАВ клас ,доста по голям е като Ланд Круизер е


TourneoRS

Какво стана с тази марка родно производство ? Някой знае ли колко автомобила се произвеждат на година, и колко се продават в България ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .


Pyrhel

В София срещам доста повече Бентлита от тия (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


TourneoRS

Ами най-много джипки и пикапи  се срещат, новият Волекс нещо не се прие радушно, най-вече заради цената сигурно.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .


Alexi

мда джипки и пикапи се срещат главно ,дори колега си взема пикап с дизеловия мотор за сега е доволен от него.. и аз мисля че цената на тая малката кочинка как и беше името дето е като ярис ,е малко височка .. 15-16к е почти колкото базова фиеста ..


escobar

Въшката си я има - един приятел кара такава служебна.
На 10,000 отива в сервиз с диагноза - за смяна на рейка. Не я сменят.
На 15,000 отива пак с диагноза - за рециклиране на рейка.
На 30,000 са му казали - карай си я така със същата рейка.

Като цяло каза, че не е връх, но върши работа.


TourneoRS

Линк

май наистина ще се окаже боклук  ::)


да го постна да не изчезне
Уважаеми г-не/г-жо
НА 11.02.2013 С Договор за финансов лизинг аз Станислав Бачев закупих автомобил Great woll vollex c10 с рама-lgwca2a44ce9353,двигател номер-1201067299.
На 03.03.2015г. около 18 ч. е реализирано ПТП по пътя Е79,към общ.Перник по посока пътен възел към град ДУПНИЦА.Управляваният автомобил Great Wall vollex c10  с рег.номер  Е0822 КМ МОЯ СОБСТВЕНОСТ ,като към дата  на ПТП е управляван от моята приятелка ГЕРГАНА ИВОВА БОНЧЕВА.След ПТП-то автомобилът е закаран със патна помощ във оторизиран сервиз на GREAT WALL  ВЪВ БЛАГОЕВГРАД които е София Ауто .
След огледа и по мнение на вещо лице ,ангажирано от мен !,се твърди че  птп-то е настапило във  следствие на фабричен дефект в оста на задната дясна гума -изразяващ се в некачествен метал ,поради което и оста се скъсва и гумата се откача във движение на колата ,поради което и шофьора губи контрол върху автомобила и се удря във мантинелата на разделителната ивица в лява по посока на движението ,след което се преобръща на дясната странична част!
За горното на 17.03.2015г. с нарочен емаил информирахме представител на GREAT WALL  Г-ЖА Мая Панчова ,като уведомихме за дефектът и  изложихме претенцията си и предложижме да сключим  извънсъдебно споразумение .След запознаване със случая г-жа  Панчова изпрати представител на great wall г-н Fritz Coetzee да направи оглед на автомобила .Огледът се извърши на  20.03.2015 г.
На 07.04.2015 г. изпратихме покана  за доброволно изпълнение  до ЛИТЕКС МОТОРС АД  СЪС  СЕДАЛИЩЕ И АДРЕС  С. БАХОВИЦА ,ОБЩИНА ЛОВЕЧ,УЛ.ГЕОРГИ ДИМИТРОВ 105. С писмо номер 244/09.04.2015 Изпълнителничт директор на Литекс Моторс  АД ни покани на среща да обсъдим претенцията  ни !ТЕ НЕ ПОЖЕЛАХА ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРОИЗВЕДЕНАТА ОТ ТЯХ СТОКА, КОЯТО СЪДАРЖА СМЪРТОНОСЕН  ДЕФЕКТ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ !!ИЗЛЪГАХА МЕ ,ЧЕ СА СЕ СВЪРЗАЛИ СЪС GREAT WALL MOTORS CHINA ,ТОВА РАЗБРАХ ОТ НЯКОЛКО РАЗГОВОРА С КИТАЙ .На 06.07.2015 получих отговор от Китай .Те ми отговориха ,че  са казали на Литекс да се справят със проблема така както трябва !!Но отговор от Литекс  Моторс още няма .Само тишина !!!ИЗТЕГЛЕТЕ  АВТОМОБИЛИТЕ -ЛИТЕКС МОТОРС !!

IVECO -  с него не се ходи надалеко .


TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .


m_focus

Дачия им е конкурент на ниския ценови клас, а като качество едва ли литекс ги стига, все пак зад онези са рено, не че те са нещо супер, ама все пак ... Иначе е супер да си имаме автомобили произведени в България, ама то си е вече държавна политика ...
карай форд и бъди горд :)


Alexi

само дето дачия за 12к има като екстри волан ( без хидравлика в 21 век  ) и педали .. като сложиш някакви базови екстри отива на 20к .. не че хваля Китаеца ,но определено бих го загледал ако избирам малка нова кола до 20к (  което няма шанс да се случи в близко бъдеще де )


m_focus

Те пък греат уол цъфнали и вързали с екстри за 12хил. ...
Бих си купил кола правена в БГ за 15к, ако е проверена, че отговаря на някакви що годе нормални мерки за безопасност и има достатъчно екстри, а не да е като обрулена дачия (просто за пример), най-ниско ниво на изпълнение.
Новата лада xray например ми допада и като визия и като цена, доколкото разбрах, ще ги пускат в европа с 1,5 дизела на рено,който според мен не е зле. Изглежда ми симпатично автомобилче, за градско, непрекалено извънградско и разни малки баири.
карай форд и бъди горд :)


Alexi

1.5дци ако не го жалиш си върви доволно но разхода доста скача .. освен това горивната система е Делфи ,което принципно не радва .. а китайците серийно са с доста екстри ,но откъм надеждност не знам как са .. отскоро имаме служебен пикап с 2.0 дизела ,но още е рано за впечатления ..


m_focus

да, добре е 1,5 дизела, пробвал съм го на клио, дъстър и флуенс, за малък двигател върви доволно, а ако не го настъпваш прекалено и разхода също радва.
сега погледнах С30, излиза към 24к с 1,5 бензинов двигател и макс екстри, които по принцип са нещо нормално да ги има. Не мисля че много хора биха го взели... виж ако беше за около 20к пари с 1,5 или 1,6 дизелак двигател и опция за 5-6 степенна скоростна кутия, мисля че повече такива коли щяхме да срещаме по улиците.
карай форд и бъди горд :)


Alexi

хм ,аз що си мислех че е около 15к базовия и около 18 с екстри .. за 24 ще ме извиняват .. че то фиеста тренд е там някъде ..


hotblooded

Цитат на: Alexi в 29 Декември 2015 15:52:31
хм ,аз що си мислех че е около 15к базовия и около 18 с екстри .. за 24 ще ме извиняват .. че то фиеста тренд е там някъде ..
18 500 e базовката, дизляк поне нямаше, само 1.5 бенз с опция за фабрично гЪзово.. Познавам трима с "Грейт Уол" - 2ма с "жипка" и една мадама с С30 - тя няма оплаквания, обаче от жипките едната е постоянно в сервиза...


TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .


Septerra

Ихуу, пускате линкове от мои новини!  (party)

Ето и официалното становище на компанията:

http://autoclub.bg/index.php?menu=16&id=31885


Alexi

понеже дължат 57 милиона ( другаде четох че са 75 ) вместо да почнат да ги плащат обявяват фиктивен фалит .. ми като ще фалирват да им се изземат всички активи в полза на държавата и това е .. тия милиони реално са взети от нас всички данъкоплатци ,понеже държавата покри загубите на КТБ (с нашите пари ,тя собствени няма )


TourneoRS

https://www.24chasa.bg/novini/article/6144337

Продали 500 автомобила на година. Тоз където е пипнал досега тухла не е оставил. :-[
IVECO -  с него не се ходи надалеко .