Още един C-MAX

Започната от Jhereg, 26 Юни 2016 01:04:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Jhereg

Не беше в списъка с търсени коли от мен, но ..
2003 г. 1.6 TDCI
Има един странен "проблем"! Като съм с включени фарове, изваждам ключа и мотора продължава да работи. Като изключа фаровете и мотора загасва ?!?

ihovahi

Здравей и честото. Добре изглежда макса. Браво.
За проблема ти... Явно имаш допълнителен модул за палене на фаровете и не е свързан правилно.

Максовете са все повече :))

Който фôрка "майстор" си нахôда!

Dmitarcho

Честита придобивка :) Има доста екстрички. Много да се слушате. Фаровете пускат ли се сами, като запалиш, без ключа да е на "auto" ? Иховахи иначе те е насочил за проблема ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

infomar

Честито... дълъг съвместен живот.

Jhereg

Благодаря за пожеланията.
Цитат на: Dmitarcho в 26 Юни 2016 05:02:30
Фаровете пускат ли се сами, като запалиш, без ключа да е на "auto" ?
Да, забелязах, че светят габаритите. И другото-като са на "auto" през деня светят само габарит и мотора си изгасва при завъртане на ключа. Вечер, коато се включат и фаровете, няма гасене.Трябва да върна кл1ча на фаровете на позиция "0".

Цитат на: ihovahi в 26 Юни 2016 01:29:41
Явно имаш допълнителен модул за палене на фаровете и не е свързан правилно.
Някаква идея къде се намира модула?

Dmitarcho

Обикновенно ги слагат около ключа за фаровете....или бушониерата под волана

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

Jhereg

Ще огледам тези дни къде е (при мен бушоните са под жабката), че сега се борим с климатроника. Разбрах, че някой се е правил на майтор. Но пък хубавото е , че мога да оставя колата да работи и да е заключа. Така каъо ми се налага да спирам за малко, няма да спира климатроника ;D (първо да го накараме да тръгне де)

infomar

Може да е направено нарочно... да не забравяш фаровете някой път през деня и... да ти замине акумулатора. Щом не ти пречи защо не го оставиш така ::) Не разбутвай нещо което работи...
Явно старият собственик си е патил от забравени фарове... денем. ;D

Цитат на: Jhereg в 26 Юни 2016 07:11:52
.... Вечер, коато се включат и фаровете, няма гасене.Трябва да върна кл1ча на фаровете на позиция "0".....
Денем не ги ли пускаш?

Jhereg

Едва ли е нарочно. По-скоро, някой нещо е омазал.

Сега си ги пускам денем ръчно. Пробваш на авто режим и се получава това което описах по-горе. Аз мисля, че на авто режим трябва, като запалиш мотора и фаровете да се пускат сами. Като изгасиш мотора и фаровете да изгаснат. Имам и Пунто, и на него точно така става. Не ми се налага да пипам копчето за фаровете.

Mondeicho

Тук не е така- на авто режима ти се пускат когато се стъмни (тунел, гараж, нощем) затова не върши работа за дневни светлини и е сложен допълнителен модул.
Ще го намерите и някой електричар ще установи причината.
Иначе честито за придобивката и много безаварийно шофиране!
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Jhereg

Ясно. Някой тесен специалист се е проявил :D
Установих, че и при изключени фарове, като запаля мотора ми светят габаритите а на таблото свети и индикацията за къси светлини. Явно някой е дал всичко от себе си.

Alexi

:D според мен дори нямаш модул ,ами някой е пипал по ключа в опит да накара късите да се палят със даване на контакт .. пропуснал е факта ,че има и сензор обаче ,който реално е спаралелен с ключа в позиция Ауто

Pyrhel

То има опция в настройките, ама... :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Jhereg

В кои настройки? Дай малко инфо де..

Pyrhel

Продължих на Алекси поста - че това нещо ("DRL") го има в сервизните настройки. С диагностиката като се закачи може да се конфигурира какво да се пуска.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Jhereg

Управлението на вентилатора... малко поизгнило

Mondeicho

И моето е такова и го бях нарочил, но сега взе че явно си работи и няма да го пипам. Недомислен елемент е, който не е предпазен от корозия там където е монтиран.

Jhereg

Някой да знае дали мога да намеря в София този въздуховод.  В момента съм в София. Днес ходих до Пловдив и навръщане към София,  забелязах,  че започна да пуши. Утре се прибирам във Видин и бих искал да взема въпросната част.

Mondeicho

Ти ако искаш нов от МП трябва да ги попиташ дали имат наличен. В случай, че търсиш втора употреба трябва да звъниш на обяви...

Jhereg

Mondeicho

Тези да стряскат крадците ли са? (rofl)
Идейно....

Jhereg

Малко UP

Само, че не ми работи управлението от волана. Ако някой може да каже как да го управя, ще съм му благодарен. Иначе друго си е ОК. GPS антената и USB- тата ги прекарах тук:

Предстои и монтаж на камерите, но за задната е много играчка, а и още не е пристигнала.
Един приятел на Каптивата си е направил безжична връзка с някакво устройство, но не помня точно какво. 12 Волтово за безжично споделяне на видео сигнал. Ако не е скъпо може и така да го направя.

Mondeicho

Продават се блутуут модули за безжична връзка. Аз моята си я вързах с кабелите, че ми се струва по надеждно и няма да имам проблем ако някъде се изгуби връзката. Познати се оплакаха, че понякога макар и рядко изчезвал сигнала за връзка. Цената беше 50 ина лв. по спомен.

Jhereg

Днес ми остана време да монтирам и камерите.

За задната си прекарах кабелите през тавана. Мислех, че ще ми отнеме повече време. 

Mondeicho

Браво, резултатът е отличен!

Jhereg

(pnga) (pnga) (pnga)
[attach=1]
[attach=2]

TourneoRS

Хе хе с това изби рибата . (ford)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Mondeicho

Ако сложиш и двигателя ще е съвсем истинско (rofl)