План-програма за 2015. Помагайте.

Започната от Pyrhel, 03 Януари 2015 06:11:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

По-рано днес бях тръгнал да пиша ежегодната тема за разбор на изминалата година, но тема от рода на "2014 беше интересна и пишман-клубна година - много неща се развалиха, нямаше събор, имаше баннати, сърдити, изпокрили се" е крайно излишна, защото всички видяха какво се случи. Надявам се също така да са си взели поука, аз поне го направих.

Майната му на миналото, както и майната им на всички хора, които останаха в него, да гледаме напред и да се надяваме, че повече няма да ги видим. Клуб няма да има, очевидно, както бе дискутирано в други теми, освен ако някой ей-сега не е решил да бъде председател, да сформира УС и да развива някаква дейност - това го вмъквам, за да мога да разкажа малко по-надолу каква е идеята, както и ще вмъкна припонянето, че формалният срок до края на 2014та изтече и действия от ония, изпокрилите се, няма.

СТИГА толкова ретроспекция, как беше - продължаваме напред.

Форумът - вижда му се името, няма нищо общо с клуба. Колкото и мъчно да е на няколкото избягали човека, които плюха по "скрития" раздел, финансирането до този момент бе благодарение на клубните членове - събори, организации, рекламни материали, заради което аз съм адски благодарен и държа тази шепичка хора да останат с по-специален ранг във форума, а не просто група "клубни членове" да бъде изтрита. Мъничкото нещо, което форумът може да направи за тях.

Това, за което ще се радвам да помогнете, е идея за новото име на група "клубни членове". Може на ЛС, може и тук. Нещо, което форумът може да предложи за момента е членовете на групата да бъдат с "изчистен" вид на форума - без AdSense рекламите на Google, както и до момента. Това е и вторият ми въпрос - какво може да се "даде" в повече на тези потребители? И третото, последно, засега питане, е дали смятате, че е редно да се влиза автоматично в групата след определен брой постове, например след 1000-1500 - ако човек има толкова публикации, значи е подпомогнал форума по един или друг начин.

Благодаря и ще се радвам на включвания.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Аз не искам нищо повече ;) Каквото съм дал - никой не ме е карал на сила ;) Това с 1 000 - 1500 публикации ...нали се сещаш колко боза може да има в тези писаници и нищо важно да не е казал човека ;)
Ръца Пръца

Marlboro

Да повдигна темата, само нищо няма да се измисли, темата се забрави... Мислих го и не откривам смислен вариант, та да няма недоволни. "Клубни членове", скоро няма да има. Не мисля че е редно, да се сложи друго наименование на групата, на какъв принцип ще се добавят или премахват членове?
   Предлагам групата да се премахне и всички да са равни, никой не плаче за тези рангове, поне аз де.  Очаквам и други включвания.  8)
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

G_o_c_e_v

Като идея за име заместващо клубните членове предлагам "Форумни дейци"
Значение на думата деец

мн. дейци, м. Лице, което извършва активна работа в някаква обществена област
Сега ми дойде и вдъхновение по т. 3 - За да влезе някой в групата, да пуска тема със желанието си да бъде добавен и ако се съберат много хора, които да го подкрепят да бъде добавян. Все пак трябва да бъде познат на хората от съответния град и те да го подкрепят. Все едно Аз да искам да ме включите в групата и всички, които ме познават, мотивирано да кажат "Да" или "не" защото така и така.... мисля че ми разбрахте идеята.

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

opex

Или "ветеран". Оцелял след войната...
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Готово, 2 от групите ги няма вече - "Клубен член" и "Мото-Пфое". Гадничко изглеждал форумът с рекламите :))
Група "Регионален представител" предлагам да я прекръстим на нещо друго, то няма какво да се представлява вече, има хора със стикери :D
Ако има някакви хрумвания за промяна на каквото и да било към по-добро - споделяйте.

TourneoRS

Май и номера на клубната карта в профила  няма да трябва ? ::)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

kenwood

Хубава беше идеята на клуба, но както всичко в БГ...съберат ли се повече от 2-ма българи работата отива надолу. Не разбирам целта на темата, първоначалната идея беше добра и бяхте постигнали доста със самия форум, клубни карти, стикери, събори и изведнъж всичко се разпада и се пита за планове за 2015 г. Ами освен по функционалността на форума тази тема няма да разгледа нищо друго...гледам снимките от събота 2013 горе в банерите на форума и мисля че се робува на някакъв минал възход...за съжаление поне тая година не виждам възможност да се организира подобно нещо...да не кажа и следващата.

Pyrhel

Ванка, хубава беше идеята на клуба, да. Всъщност и началото беше много силно. Имаше сравнително нормален събор на Дракона, предния беше хубаво начало. Нещата бавно се градят и бързо се разпадат. Хората (хората?), които сраха и се изпокриха показаха, че са единаци, които нямат нужда от форуми и клубове, Фейсбука им е достатъчен, затова - нека вървят напред и да си организират събития (всъщност да се върнат на мястото, което толкова яростно плюха :)) ). Не е сложно да се организира подобно нещо, дори и по-масово, варианти има, въпросът е кой би се заел да го направи, дали му се занимава и дали има смисъл. Аз повече няма да се занимавам с клубна дейност, а и си мисля, че от този форум няма да излезне такава организация. :) Не ми се дъвче пак темата за УС, организации, събрания и други такива глупости, видя се, че на никой не му се хваща на хорото, което е и нормално, даже губенето на личното време за подобни обществено полезни дейности граничи с тъпотията, но късно го разбрах, поне за Форд "обществото". Петък, събота и неделя имаше някаква зимна среща на Пежо клуба, нещо подобно на нашите по къщичките в планината. Минахме от там за нощувка, бяха се събрали 100тина човека - при някои става, явно зависи от нагласата и типажите, собственици на дадена марка.

Целта на темата не заглавието, а текстът на първия пост - какво да направим по няколко въпроса. А по повод робуването - не виждам причина да се прави, дори да се споменава миналото, форумът е форум и до там, нищо повече (вече).

pAbLo

Доста форуми имат форумен цър-пър...
Но тук след зимата на 2013-та в Стара Загора нещо изгоре...
Ама кой предпазител беше...
Не разбрах.
Със сигурност не бяха пържолите - аз ги наглеждах а майстора на Пежо скарата си гореше ноктите на барбекюто :))
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D