Смяна на ангранaж Focus 1.6 Ti-VCR 16V (115 Hp)

Започната от Atanas Peichinov, 20 Ноември 2017 10:58:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Atanas Peichinov

Здравейте!Искам да сменя ангранажа на въпросната кола и се сблъсках с проблем относно самата смяна.Може ли някой да ме насочи каде мога да го направя-без официален сервиз.Толкова ли е трудна смяната на толкова разпространен двигател ,и то над 10 г.

Mondeicho

Не знам дали съм разбрал правилно, но никой Не иска да се заеме със смяната ли?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Atanas Peichinov

Колкото и да звучи нелепо,така излиза.Звъннах на един известен майстор тук в форума,майстор с добра репутация,и той ме насочи към официален сервиз.Мотива му е,че досега не е намерил решение и единствено официален може да го направи-и то само в Люлин. Понеже половината от месеца съм в София,а репутацията му е много добра,реших да се обърна към него.Каде мога да сменя ангранажа на този мотор ,извън официален сервиз?

Pyrhel

Сподели на кой не му се занимава, щом е познат във форума :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Atanas Peichinov

Мисля че е излишно да споменаваме имена.Не ми е проблем да си сменя ангранажа в Мото Пфое-цената е поносима,проблема е че искам и да ми се регулират клапаните,а това не ми е оферта там. Пак ще попитам с риск да се породи досада -Препоръчайте ми майстор-извън официален,които може да ми свърши работа

ivchotr

Търси Фордманиак. Из нета има теми за него.

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Atanas Peichinov

Точно на него звъннах,зарадвах се че има толкова позитивни коментари за услугите му.Обясни ми че до момента не е намерил решение как да зацепи ангранажният ремък,и ме препрати към Мото Пфое.Направо съм потресен че на мотор над 10 години,няма кой да му запеци ремъка и трябва да се ходи в официален сервиз.Нелепо е! От друга гледна точка,баща ми трябва да се гордее, че си закупил такъв специален автомобил ^-^

mondeoto

Аз съм доста далече от нещата, но като чета какви коли ходят при човека - наистина е специалист, но на коли до 1990-2000та година, след това или не пипа или не трябва да се ходи там заради много високите цени за дребни неща. За разни Сиери и Ескорти нямал равен ама вече след Фокус 1 - не.

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Atanas Peichinov

Колега не мога да се ориентирам!Мотора е 1.6 Ti Vct 115hp

Pyrhel

Цитат на: Ozzie в 21 Ноември 2017 22:26:24
https://www.youtube.com/watch?v=nt3LcJAsIHk
За този двигател ли става въпрос?
Същия, но с вариатори. Трябва да се заключат и отпред вариаторите, има едно желязо/инструмент с ей-такава форма: )=(. Вариаторите си имат белези на коя страна да се заключат, има и документация - 12 зъба на ремъка между точките на вариаторите, след превъртане за проверка.

Даже комплектът за заключването е евтин, има не малко хора от форумите, които го правят на улицата.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ozzie

Цитат на: Pyrhel в 21 Ноември 2017 23:53:41...има едно желязо/инструмент с ей-такава форма: )=(...
Ааааха, ясно. Мярна ми се такова в резултатите от търсачката.
Стана ми любопитно, какво толкова му е чепато на този двигател, та затова и се разрових.

VladkoM

sinnerman

Как се сменя ангренажния ремък тук.Нищо сложно. Сложността идва от незнанието на монтьора.

cvhmotorsport

Нищо сложно? Без динометричен ключ и после се надява дали ще оцелее?  (rofl) (rofl) Инструмента е евтин, не е там проблема. И ако плъзне се стига до късане на ремък.
CVH engine inside... Time for madnes...

sinnerman

Кое е сложното на процедурата по смяна на ремъка? Монтьора ако няма и инструмент,  то  какъв ремък е тръгнал да сменя.

Alexi

не знам защо се бяга от официалния сервиз .. аз лично дори бих изискал оригинален ремък и ролки .. това се сменя веднъж докато колата е твоя собственост ,и е добре да стане както трябва

ivchotr

Фордманиакът е цар на старите Фордове, но прави и новите. И не само Фордове, де. Нещо като не знае, сяда и чете. Щом не се е наел да го прави този неземен двигател, значи не му се е занимавало. Поне не се е направил на майстор и после някой да си скубе косите.

jo_jo

Фордманиакът май с нищо не му се занимава, аз също се опитах да му ползвам услугите преди година-две, но ме отряза, при това грубо.

Atanas Peichinov

Да ,и мен ме отсвири ,като мотива му беше че не е намерил решение как да зацепи ремъка,което е нелепо.Само един колега се отзова и ми препоръча човек ,които да ми смени ангранажа и да ми погледне клапаните.Каде си обслужвате колите ?Споделете някой майстор ,които да е ок с тези коли

ivchotr

Моята кола я карам вече половин година, след като и регулира клапаните и презацепи ангренажа, и оплаквания нямам. Пък и в крайна сметка, пак казвам, по-добре е да ви "отсвири" щом не се чувства уверен, че ще свърши работа, отколкото да ви вземе парите и после да се изпишат фермани.

lubomirov89

Гледах клипчета и не ми се стори трудно, единственото е, че трябва да имаш инструментите за зацепване и поставяне на пистовият ремък.

Atanas Peichinov

Аз също гледах клипчета и не ми се стори трудно,но все пак трябва да разбираш.Така и не получих отговор на въпроса ми,къде могат да ми сменят ангранажа и да ми направят реглаж на клапаните

To4kata

И аз съм в твоята ситуация. Едно към едно. Звънях на този майстор и ми отговри същото: Мото-Пфое и то само в Люлин. Защо не разбрах.
Друг не съм намерил досега. Ти защо искаш и реглаж на клапани. На газ ли караш, нещо друго или просто е време вече?

jo_jo

между другото, МП сигурно ще ви дадат карта за 20% отстъпка

Alexi

по добре в гаража на бай Стамат .. после ако се окоти нещо мотора ще може да вдигне рамене и да каже ама тя така си беше .. няма фактура няма нищо .. не си цените имуществото колеги .. това е ангренаж .. сменя се еднократно докато колата е във вашите ръце

ivchotr

Ако ги карат 3 - 4 години. Едната ми е вече 13 години в ръцете, смятай :D

Alexi

и колко км си минал ? ангренаж се сменя на 160-180к  ..

sinnerman

Цитат на: To4kata link=topic=9962.msg124486#msg124486Звънях на този майстор и ми отговри същото: Мото-Пфое и то само в Люлин. Защо не разбрах.
Друг не съм намерил досега.
Колега, моя ремък го смених в МП Младост. Иво се казва монтьора, който го смени. И вариаторите ми смени. Труда не е скъп. Ако си носиш ти частите, пак ще ти направят отстъпка на труда. Хората са свестни и разбрани.