странен проблем в движение фокус ц макс

Започната от viv4o, 19 Ноември 2017 21:46:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

viv4o

Здравейте....вече за трети път ми се случва следното-автомобила е Форд Фокус Ц макс 1,6 тдци 90 коня-карам на втора и колата за секунда все едно остава без гориво,все едно угасва,побива муцуна и веднага след това си продължава...на таблото не светва никаква лампа...някакви идеи от къде може да е проблема???

Ozzie

Освен на втора предавка, да го прави и на другите? На втора и трета може би се усеща по- изразено. На 4-та / 5-та по- слабо.

Имах подобен проблем миналата година, още като я купих. При движение с равномерни обороти, за момент заглъхваше (така мога да го опиша най- точно), после се "събуждаше", като събуждането беше съпроводено с изхвърляне на пушек от ауспуха. При мен се оказа дебитомера. Смених го с "нов" от кола за части и от тогава не съм имал такива случки.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Pyrhel

Как хвана дебитомера? На празен ход имаше ли аномалии?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

viv4o

засаега само на втора го прави...но е ужасно..все едно блокира двигатела...това ако го направи при 130..40...ще е ужасно,иначе си работи равномерно..тихо...хмм..все едно гасиш двигателя и го палиш на скорост...това е май наи точното определение..хммм

Ozzie

Цитат на: Pyrhel в 19 Ноември 2017 22:05:04
Как хвана дебитомера? На празен ход имаше ли аномалии?
Да. И на празен ход, когато беше студен двигателя, също имаше аномалии в работата.
Хванаха го в един от тукашните сервизи за дизели.
Ходих при тях, обясних какви са симтопите, разбрахме се за ден, в който да им оставя колата към края на работния ден, за да могат на следващата сутрин да си я тестват още студена.
След два дни (мисля, че толкова бяха) се обадиха да ми кажат, че проблема е в дебитомера. Тествали с чисто нов от магазина, просто цената от над 400 лв. ме отказа да им кажа да го оставят. Платих им за диагностика и труд и после се оправях сам, както казах в началото.

P.S. Дебитомера, които беше на колата, когато я купих, беше ITN. Смених го с Pierburg.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...