Съвместимост между джанти 6.5j и 7j

Започната от duscott, 05 Ноември 2017 14:58:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

duscott

Здравейте. искам да си купя втори комплект джанти и понеже се различават от оригиналните в някои параметри, не знам дали са съвместими.
Оригинални джанти: 7jx16; ET52; 5x108; ц.отвор 63.4
Новите джанти: 6.5jx16; ET42; 5x108; ц.отвор 65.1

Благодаря много за помощта!

Mondeicho

Важен е централния отвор за да си легне хубаво джантата към главината. Тези не са за теб. Най-лесно е ако са фордови, тогава ще станат.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Ozzie

На пръв поглед, централния отвор на новите е по- голям, така че ако нямаш втулки за намаляване до 63,4 мм., или не ти допада идеята да караш джанти с втулки, забрави за тях.

Иначе, като обща информация:
Джанти 7,0:
минимална широчина на гумата - 195 мм.
препоръчителна - 205 - 215 мм.
максимална - 225 мм.

Джанти 6,5:
минимална широчина на гумата - 185 мм.
препоръчителна - 195 - 205 мм.
максимална - 215 мм.

По- малкия офсет (ЕТ) изнася колелото навън, ако става въпрос за джанти с еднаква широчина.

P.S. Пак си погледни параметрите на оригиналните джанти. Имам съмнение, че ЕТ е 52,5 мм, а централния отвор 63,3 мм.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

duscott

Цитат на: Ozzie в 05 Ноември 2017 21:59:34

P.S. Пак си погледни параметрите на оригиналните джанти. Имам съмнение, че ЕТ е 52,5 мм, а централния отвор 63,3 мм.

Размера взех от един каталог - по модел. Лично не съм го измерил. Не успях да намеря други джанти. Нямам против да карам с втулки, стига да намеря от някъде.

Dagestan

Понеже Фордовете са на шпилки+гайки, а не с болтове, и без втулки да караш няма никакви проблеми. На летния ми комплект гуми+джанти, централния е 70 и няколко мм и ги карах цяло лято без втулки - не съм имал никакви проблеми. Също за офсета, всичко в диапазона ЕТ 35 - ЕТ 52 ти върши работа. Летните ми джанти са ЕТ 37 и седят много по-добре на колата,, отколкото оригиналните, които са много навътре в калниците.

Maxinut

Искам да знам къде е по-добре ръба. Искам да знам много, кажи ми

jo_jo

7j 16-ки на форд не съм виждал, а търсих. Най-близкото е на рено (бяха с малко по-малък централен и трябва на струг).