9 извънградско, 10 градско ?

Започната от Svetoslav_92, 04 Ноември 2017 23:34:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Svetoslav_92

Здравейте.
Ще ми е интересно дали има някой тук с форд GFJ '91 1.4 бензин да сподели вървежа и колко гори гориво/масло.
Винаги съм го карал на градско и ми е давало 10-10,5 на газ като се има предвид,че го карам икономично на макс. Засиля го преди байр с 70 и като се изкачвам леко поотпускам педала и съм се изкачил с 50км/ч. Няма натоварване следователно,това е най-икономичния начин. Масло си доливам литър на 2 хиляди,ако не и по-малко км. Слагам 10/40,но съм купил вече 15/40 с надеждата,че няма да има толкова харч понеже е по-гъстичко.

Какво става обаче извънградско. На равно колата набира 100-120км/ч и мисля,че макса и е 130,но дойде ли и най-малкия байр веднага пада скоростта и колкото и да натискам все едно. Най-големия вървеж на колата е когато педала е натиснат наполовина (даже малко след това).. Независимо колко натискам повече педала от това положение вървежа спада на 70% да речем и така си остава до целия оставащ ход на педала до долу. Този ефект винаги ми е странно от какво зависи? Като сгъстя сместа се пооправя малко,но не ми се струва да е главния фактор. Може би липса на компресия?
Очаквах на извънградско 7 литра на 100.. Защо цели 9?  По магистралата за перник има един участък 1-2 километра изкачване на 4та максимум със 60! Вярно,че и бяхме 3ма в колата.
С обикновена газова е и говоря за литри газ!

Очаквам мнения и благодаря! :)

Ozzie

Цитат на: Svetoslav_92 в 04 Ноември 2017 23:34:34Какво става обаче извънградско. На равно колата набира 100-120км/ч и мисля,че макса и е 130, но дойде ли и най-малкия байр веднага пада скоростта и колкото и да натискам все едно.

Това може и да в следствие на износен съединител, не само от качеството на горивната смес и /или компресията в цилиндрите.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Svetoslav_92

Колега съединителя е нов   8)
Не е от него.

Svetoslav_92

Мисля,че разбрах какъв е проблема. Тоест те са 2. Първо тук в надежда компресорите на бензиностанциите показват грешно до един! Предните гуми ми изглеждаха навидно мекички.. Помпам дигат се нагоре,а барометъра си показва каквото си ще. Меки гуми труден вървеж и голям разход. Второто нещо беше,че тръбата на въздушния филтър беше счупена на няколко места и е гълтала топъл въздух от колектора за изгорели газове. Гълтало е хем много въздух хем топъл. Махнах я тая тръба и затворих с тиксо изхода на въздушния филтър толкова,че сместа да не е бедна. Сега пали с един оборот на стартера,а преди си врътках бая..
Ще пиша за резултат дали се оправил харча и вървежа като излезна от София.

Alexi

то проблема не е че въздуха е топъл ,ами че не минава през дебитомера

Svetoslav_92

Кой дебитомер? Едва ли имам нещо такова на тръбата на въздушния филтър.
И защо да не е топлия въздух? Топлия въздух съдържа по-малко кислород.

https://www.megaparts.eu/uploads/productgalleryfile/images/960x635/DSC_71091446455376.JPG

Pyrhel

Сигурен ли си, че Фиестата е 1.4? Че с такава кутия са 1.3 (на 1.4 ohv е по-различна...), а между двата има разлика... Колко к.с. е? Що не удариш една снимка за най-лесно и ще го видим CVH или OHV е?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Svetoslav_92

Фиестата е 1.4 CVH  71 коня. Въздушния просто такава снимка намерих.

Pyrhel

'Начи е карбуратор това, няма маф, няма нищо. Съмнявам се проблемът с вървежа и разхода да се оправи от напомпване на гумите и малко по-студен въздух. Предполагам, че проблемът с мощността е и на газ, и на бензин?

Карбът е 2-камерен и втората камера се управлява с вакуум в зависимост колко е натиснат педала. Май беше точно както казваш ти - на 3/4 трябва да се отвори втората. Според мен проблемът ти е в карбуратора - или маркуча към акутатура, или мембраната на акутатура за втората клапа.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Svetoslav_92

Не е карбуратор. Моноинжекция е. Ето я въпросната фиеста.
https://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=8055
Всъщност не знам защо в аутодата пише OHC.

Но като мнение може и да си прав въпреки,че говореше за карбуратор. Бях,чел нещо за втори бътърфлай които се отваря на 3/4 . Може моноинжекцията да е проблемна. Другия вариянт аз не съм гледал всъщност маркучетата от тройника,но си мисля,че отиват и от пред и отзад на инжекцията? Може просто второто маркуче да е отворено по-малко?
Maкар че и на бензин го прави това май.

Даже добавям още нещо интересно. Когато е студена на бензин ако я изфорсирам се дави и гасне. Трябва и 1 минута да загрее и тогава малко по-добре. Топла също над 3-4000 оборота не си спомням колко пак на бензин като я натисна и директно забива предницата докато не пусна газта. Виж на газ това не се случва. Не съм сменял горивния филтър обаче и това трябва да видя дали не е от него. Щото няма логика да се случва само на бензин,а на газ не.

Svetoslav_92

Оправих проблема. Всичко е до съотношението газ/въздух. Прекалено въздух му е идвала след 3/4 от педала, става бедна смес и затова забавя вървежа. Много пипкава работа беше защото пък като я сгъстя сместа идва в повече на ниските обороти. Решението беше българско тип сеир.бг използвайки чорпогащник  (rofl)
Днес на тех преглед се смаяха хората,но не казаха нищо де.

ivchotr

Ти как я регулираш тази газова уредба? Какви са тези чорапогащници? Виждал съм и чашки за кафе, де, ама това са дивотии. Ако нямаш стъпков мотор с електроника за газта, а само врътки, първо трябва да си направиш настройката на изпарителя и след това на врътките към моното. Други приспособления не ти трябват. Естествено, при изправна тръба към филтъра.

Svetoslav_92

Човек ти не знаеш,че даже стъпковия мотор ми беше проблем и оправих него също с две звънчеви бутона до капачето при бушоните ги сложих като с тях регулирам стъпковото моторче ръчно .. сиреч го направих на ръчен смукач  :D Беше ми писнало да ми дига оборотите на 2000 при загрята кола или да гасне и да държа с крак газта да не загасне.
Винтовете са настроени на изпарителя както и на тройника, но въздуха трябваше да настроя някак си,защото идваше в повече (счупен въздуховод на филт кутия) и му сложих чорпогащник и намалих въздуха съответно така беше редно да се обогати сместа а не тройника развъртян 100 пъти.

ivchotr

Е, ако чорапогащникът е носен, със сигурност е по-евтин от въздуховод (rofl)

Svetoslav_92

Ако открия на някои вторични въздуховод може. Не забравяй чорапогащникът улавя микрочастиците, подобрява работата и издръжливостта на двигателя  (tooth)

Alexi