Датчик за паркиране постоянно пищене

Започната от guarani, 01 Ноември 2017 16:03:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

guarani

Здравейте,

Внезапно от нищото се появи проблем със задния фабричен парктроник (4ри сензора). Колата е Ford Focus 2005 2.0TDCI хечбек.
При вкючване на задна започва постоянно пищене все едно съм прекалено близо до нещо. Проверих всичките дали цъкат, като застана близо до тях - цъкат. Разкачах ги един по един от буксите - никаква разлика при никой от тях (като разкача някой сензор пищенето пак е продължително, но се чува и прескачащо пищене помежду другото).

Единствено забелязах разлика в един при леко докосване с пръст по повърхноста не се усеща мембраната така както при другите - пак има цъкане, но нещо не е както трябва...

Паричките, които ми искат за един сезон, повтарям - един сензор, не целият парктроник са 292лв. НЕ мерси.

Как мога да съм сигурен, кой сензор е развален, дали е от сензора, мога ли да изолирам сензора така че да работят само останалите?

От къде да си взема само един сензор и то на нормална цена? (сензора е възможно най-простия с 2 кабелчета, който влизат в капсулирана алуминиева чашка)

ivchotr

Ами откачи му буксата на съмнителния датчик и виж дали другите ще продължат да работят. Така можеш да установиш по принцип проблемния. Не би трябвало да са навързани последователно.

guarani

Цитат на: ivchotr в 01 Ноември 2017 17:51:13
Ами откачи му буксата на съмнителния датчик и виж дали другите ще продължат да работят. Така можеш да установиш по принцип проблемния. Не би трябвало да са навързани последователно.

Няма разлика ако откача един. Пищенето продължава, но с лека разлика, че на фона се чува и едно прескачащо пищене. Това е ако махна който и да било датчик.

ivchotr

Пробвай два по два. Не трябва да са много комбинации.

guarani

Цитат на: ivchotr в 09 Ноември 2017 16:11:56
Пробвай два по два. Не трябва да са много комбинации.

Спомням си, че като бях се ударил и ми беше паднала бронята и се разкачи един датчик пищеше по същият начин.
Та логиката ми е, че май ако има разкачен - пищи. Т.е. как ще мога да локирам разваления ако при разкачане няма разлика?

ivchotr

А, това променя малко нещата. Ако имаш здрав датчик, го връзваш на мястото на всеки един от съмняващите те. Където спре пищенето, там е виновникът. Не съм сигурен какво ще стане, ако в буксата на датчика сложиш мост, един вид съпротивление, което да имитира това на датчика. Някой специалист трябва да даде пояснение.

guarani

Цитат на: ivchotr в 09 Ноември 2017 16:48:58
А, това променя малко нещата. Ако имаш здрав датчик, го връзваш на мястото на всеки един от съмняващите те. Където спре пищенето, там е виновникът. Не съм сигурен какво ще стане, ако в буксата на датчика сложиш мост, един вид съпротивление, което да имитира това на датчика. Някой специалист трябва да даде пояснение.

Аз ще ти кажа, нищо. Продължава да пищи по същият начин. Сензитивно е на съпротивление явно.

ivchotr

Ми намери читав датчик и го пробвай на всяка една букса. Поне да си сигурен дали е в датчик проблемът. Щото може и да е след тях в някой модул.

guarani

Реших да сложа нов парктроник. Много по лесно ще е от колкото да търся повредата а в модул, а в сензор.

2 въпроса:

- Къде се намира модула на Форд Фокус 2 хечбек?
- Препоръчайте афтър макркет пакртроник