Пране на тапицерия

Започната от Bobi, 22 Януари 2012 19:23:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Ще пропусна коментарите за качеството на услугите "Пране на салон" в "Софавто " за 69 лв и директно ще мина на въпроса.Намерението ми е да сваля тапицерията на (поне) предните седалки и да ги изпера. Въпросът ми е как се свалят и къде е най-добре да ги изпера - домашната пералня или специализирана пералня/ химическо чистене?

petermitkov

За сваляне немога да се изкажа но горещо препоръчвам автомивка Сонакс в Люлин. Имат страхотна машина на самообслужване за пране на седалки. Просто прави чудеса и при много захабени тапицерии. Седалки след процедурата са леко влажни така че е добре да има слънце за да могат да изсъхнат след 30мин.
sapienti sat

Bobi

Може ли да дадеш линк от bgmaps къде е тази автомивка, че този район ми е непознат..

petermitkov

Ето GPS координатите: 42.722293,23.265706
Машината е на самооблсужване  2лв - 2-3 мин. и представлява нещо като двойна прахосмукачка едната част изхвърля пяна по седалките и прахосмукачката я събита - излизат невероятни мръсотии просто.
Готиното е че може да си чистиш колкото си прецениш дълго в зависимост от степента на замърсяване. Лошото е че машината стои отвън и за зимния период я прибират - на както споменах добре да има слънце защото седалката е леко влажна след процедурата.
sapienti sat

Alexi

най добре е да се смъкне тапицерията и да се избере в пералня ,става като нова .. смъкването не е кой знае какво