Неработещ преден десен механизъм на вратата за стъклото

Започната от vlmk, 09 Август 2017 13:26:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vlmk

Здравейте, от Пловдив съм и имам  проблем с прозореца на моя форд(електрически е). От доста време не работеше този на шофьорското място, бутона за сваляне блокира и не можеше да се натиска, смених го с бутона за десния прозорец който е пак от шофьорската страна и взе че тръгна...след това обаче по същия начин блокира и бутона от дясната врата за десния прозорец и никаква смяна не помага да тръгне...та въпроса ми е можете ли да ми дадете акъл от къде идва проблема или ако ви е известно къде в Пловдив мога да отида да го погледнат тоя прозорец че в жегите не се трае, направо се пържа вътре. Пробвах при майстора при който си ходя но той ме прати на електричар, но не знам къде бих могъл да намеря такъв който да не ми се изсмее и да ми каже не се занимавам с такива дребни работи... Благодаря на отзовалите се!

ivchotr

Я дай първо определение на "блокира". Като ги разменяше, не видя ли някакъв механичен проблем?

vlmk

не видях явен проблем някъде, за да кажа аха ето от тук е. Ами блокира в смисъл че работещото копче си го натискаш свободно нагоре и надолу за сваляне и качване на стъклото. А това което "блокира като го натиснеш за сваляне, то всъщност не можеш да го натиснеш понеже е "блокирало" за тази посока, за обратната за вдигане се натиска свободно но също не работи, в смисъл че не се чува механизъм който да се мъчи да го вдигне(то и без друго си е горе но все пак на другия прозорец се чува нещо като го натисна). Не знам успях ли да го обясня като хората  ::)

ivchotr

Ами разглобявак копчетата и пробвай да размърдаш джама, като работиш само с кабелите. Ако се вдига и спуска така, сменяй копчето. Ако механизмът не работи, върви при някой майстор.