Focus 1.8tddi не пали

Започната от crazypk, 11 Юли 2017 20:45:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

crazypk

Здравейтв колеги извинявам се ако има такава тема но ми е много спешно. Взех Форд Фокус 1.8тдди 90к.с. с повредена горивна помпа (гнп). Взех друга защото ми казаха че от тази не става нищо последната цифра на повреденото гнп беше 7 а взех такава която завършва на 6 незнам каква е разликата и сега неще да пали а до гнп има гориво но на дюзите няма и след 5-6 превъртане на стартера пада акумулатора напълно зареден (акумулатор на 6 месеца). Ако може някой вещ в тези прочути мпс-та да ми помогне да запаля колата

Pyrhel

Предполагам не си сменил само помпата, а помпата+електрониката ѝ? Ако да - наистина има теми, има и писано - част от имобилайзера е в нея, никога няма да запали, ако не се обучи.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

crazypk

да колега сменених помпата плюс електрониката и обаче остана една буксичка с 2 крачета която трябва да се включи някъде около гнп-то но не виждам къде се включва( не по мое желание се занимавам аз с нея но просто автомонтьора който я правеше се отказа с обяснението че няма време)

Pyrhel

2 дупки за завиване или 2 кабела? До колкото помня, на помпата има една голяма букса, която се щраква; от едната страна 2 кабела за единия от клапаните и отзад още два за другия клапан. После като махнеш електрониката вътре има лентов кабел, който се завива с 2 тънки винта. Да не е тая букса останала навън да стърчи при сглобяването? :D

Това не е букса, ами лентов кабел със сензор, който се завива с 2та винта. Други кабели по помпата мисля, че нямаше?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

К.Методиев

Ако помпата не е разглобявана има само една голяма букса, включваш обучаваш и имобилайзера палиш и караш, а букса с 2 крачета предполагам е на датчика за кулера за температура на въздуха!

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

crazypk

Благодаря колеги за бързите отзиви. Днес дойде специалист да запознае гнп с компютъра. Но без никакъв резултат колата даже не препали и не дава грешки и на дърпане не запали. Забележка колата е седяла 3-4 месеца на едно място със свалена помпа вече незнам какво може да и има.

opex

Не знам дали знаеш вица за Кумчо Вълчо и цикъла на Червената шапчица, но поне дай целите номера на помпите завършващи на 6 и 7 и снимка на тия букси, и може и аз да дам мнение по въпроса :D
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

crazypk

Ето ги и номерата на гнп 0470004007-повредената, 0470004006-монтираната а буксите ги наредих по местата им тоест в интеркулера. Незнам каква е разликата между последните цифри, но ме увериха, че са взаимно заменими

elby

Колега, има ли развитие ?

crazypk

Да има развитие колата отиде на моргата. Автомонтьорите като чуят форд и им побелява косата смених помпата обучих, я но нямаше ни най-малък шанс да запали и ме ядоса. Незнам какво им е по специално на тази марка но повече никога форд.

ivchotr

Ако не си женен, някой ден като се наканиш, нали няма да си вземеш умряла булка?