Мондео МК3 и МК4 автомат бензин

Започната от viceroy, 29 Юни 2017 08:33:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

viceroy

Здравейте интересувам се, бензиновите Мондеота от тези генерации с какви автоматици са, и кой е най-надежден от тях?

hotblooded

Най надежден - на Мк4 2007-2010 2.3 бензин.  Aisin Warner TF-80sc е кутията.

viceroy

Дизелът пак ли е него? Мисълта ми е има ли мк4 дизел без пауър шифт кутията? Има ли с хидротрансформатор?

hotblooded

Цитат на: viceroy в 08 Юли 2017 09:36:37
Дизелът пак ли е него? Мисълта ми е има ли мк4 дизел без пауър шифт кутията? Има ли с хидротрансформатор?
Дизелово Мк4 без пауър-шит има :
2.0 TDCi 140 к.с  преди 2011 - за тях пауър-шит е бил опция, и има и с Aisin и с пауър-шит.
2.2 TDCi също излиза със Aisin, но по горна серия

ekstremniat

На мк3 дизеловите 2.0 са с кутия на  JATCO отличен японски автоматик.Карах такова мондео и с кутията нямах и един проблем като не съм я обслужвал за 3те години в който карах колата.
Бензиновите мондеота мисля,че са с кутия CD4E която е с 4 предавки.

viceroy

Volvo собствениците по принцип се оплакват от Айсин кутиите, вероятно зависи от конкретния модел. Интересно, че МК3 е с Jatco, те мисля, че са разработка на Нисан и не съм чул за тях нищо освен хубави неща

Мишо

А има ли Мондео МК3 2.2 ТДЦИ с автоматик. Като гледам сега набързо из нетя, всички автоматици са с 2.0 ТДЦИ, а като гледах за кола преди да взема моята, никъде не видях 2.2 дизел от 2004 до 2007 г. с автоматична скоростна кутия.

ekstremniat

Цитат на: Мишо в 10 Юли 2017 19:08:19
А има ли Мондео МК3 2.2 ТДЦИ с автоматик. Като гледам сега набързо из нетя, всички автоматици са с 2.0 ТДЦИ, а като гледах за кола преди да взема моята, никъде не видях 2.2 дизел от 2004 до 2007 г. с автоматична скоростна кутия.

На 2,2 е много висок въртящият момент който отдава двигателя.На Jatco максимума който му дава производителя е 350 nm а мотора по спомен отдава 330 .Интересувах се за това навремето понеже мислех да го чипосвам но вероятността да счупя кутията беше голяма.Казаха ми го и в Адлер и в Маднес

ekstremniat

Сега метнах едно око и в аутодата дават,че на 2,2 е 360 nm а може и малко повече да е.Предполагам,че по здрава кутия в онези времена е щяла да оскъпи модела иначе нямам друго обяснение лично аз.В премиум марките на 6цилиндровите двигатели основно са автоматици

Мишо

Лек полъх на идея да вкарам автомат на 2.2 дизел ми витаеше в празната кухавица ама ......явно няма да може. Иначе супер много обичам автомата деееа  :D

hotblooded

2.2 го няма фабрично с автомат, също и 3.0 бензин...  Ако ги имаше още щях да карам Мондео мк3

niki-25

Аз лично карам Мондео МК4 2.3  с 6 степенен автомат, нямам представа какъв е, на да ви кажа много съм доволен и е голямо удобство в града и задръстванията в София. Спор няма разхода е приличен 15/100 в града, но удоволствието е голямо.

viceroy

Жалко, че нямат на 2.5 турбо на мк4 автомат...