Лош бензин и лош дизел?

Започната от Симеон, 29 Юни 2017 03:13:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Симеон

Има много писано навсякъде как лошия дизел прецаквал помпи и дюзи.
Може ли лош бензин да има някакъв негативен ефект по частите или само ще тресе и няма да върви докато свърши?

hotblooded

Цитат на: Симеон в 29 Юни 2017 03:13:04
Има много писано навсякъде как лошия дизел прецаквал помпи и дюзи.
Може ли лош бензин да има някакъв негативен ефект по частите или само ще тресе и няма да върви докато свърши?
Зависи какво има в лошия бензин. Може да прецаква гумени части,  дюзите да пикаят, да се запушват горивопроводи, също може да повреди помпа. Ако мотора е на директно впръскване - същите последствия като дизела. Имай предвид че само от едно зареждане - тези неща не стават

Симеон

Не знам какво може да има, става въпрос ако се зареди от някоя бензиностанция дето са кръщавали бензина нещо...

Petar 1966

Честита Нова година на всички!
Имам един въпрос: Понеже се сдобих с керосин, източван от самолет който е за чек на летището, и горивото се изхвърля, хора се редят на опашка за него.
Та се чудя дали да не сипя?В съотношение една трета керосин, и две трети нафта.Питал съм хората които вземат от керосина,и те точно така  процедират.Понеже самолетното гориво не е толкова"мазно", го мешат с нафта.

Животът иска жертви,но няма да сме ние!

ivchotr

Ти и отработено олио можеш да месиш с нафтата. Или двигателно масло. Преди години с керосин се караха и бензинови коли. Не ми се влиза в подробности, но ако смяташ, че на дизеловия си двигател можеш да му вкарваш бъркоч с гориво, което е горяло и в бензинови двигатели, не виждам сила, която може да те спре да го направиш.

Pyrhel

Аз бих го сипал, но с малко повече нафта - 2:1 ми се вижда в повече.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Жоро Петков

Impact on Combustion and Emissions of Jet Fuel as
Additive in Diesel Engine Fueled with Blends of
Petrol Diesel, Renewable Diesel and Waste Cooking
Oil Biodiesel - При смесване на 10% или 20% самолетно гориво с нафта, съдържаща до 15% биодизел (по нашите бензиностанции пише, че е до 7%) излиза, че понижава СО и NOx емисиите, за сметка на въглеводородните.
Силно се съмнявам, че искаш да слагаш керосин,точно за тези цели, а по-скоро от икономическа гледна точка. Ако ти излиза сметката може би 3:1 е по-добрия вариант.

Petar 1966

Приятел имаше Ситроен БХ дизел,и го караше с олио от фритюрник, трансформаторно масло,леко корабно гориво.Въвеше и пееше.Вярно модел от осемдесете години беше.Сегашните дизелови двигатели е немислимо да работят с такива смеси.
А бензиновите двигатели на времето се караха с авиобензин,а не керосин.От селскостопанската авиация-Ан-2(Баба Анка).
А питам, защото имам възможност да ползвам керосин който ина че се изхвърля.
Хората се нареждат на опашка за безплатно гориво, повечето го ползват отопление, и част за автомобили.
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

ivchotr

Аз не бих го сложил, ама колата си е твоя, така че ти си патронът там. Ако все пак си се навил да го сипваш, увеличи количеството на нафтата в пропорцията.

П.П.
Навремето някои си мешеха бензина баш с керосин. Авиационният бензин е ясен. За керосин говоря. Бяха пресметнали, че като приспаднат цената на ремонта на двигателя от икономията, която получават, пак са на кяр. Хора разни, шарен свят.

Жоро Петков

Икономията е майка на мизерията...

Да ти създаде проблеми на двигателя в обозримо бъдеще надали. То така или иначе колко пъти доказваха, че и горивата на реномираните ни бензиностанции са доста под стандартите.
Друг е въпроса, че трябва да се занимаваш - всеки път като ходиш да зареждаш у вас да си дозареждаш с тубата. Отделно съхранението. Разни такива въпроси си задай също преди да "спестиш" 20-30%

ivchotr

Ако не друго, поне ще му изчисти двигателя от нагари :D На моя мотор в ръководството му пише веригата да се мие с керосин преди да се смаже.

Alexi

според мен не си заслужава .. преди години бях си сложил бензинова добавка в нафтата вместо дизелова на мондеото ( беше мк3 2.2 тдци за по новите във форума ) и мотора заработи много зле - тракане ,пушене прекъсване .. ( а говорим за примерно 100 грама в пълен резервоар ) представям си какво ще стане ако люснеш 1/3 керосин на този и без това чувствителен към горивото мотор с относително проблемни дюзи

ivchotr

Е, той керосинът е по-близо до дизела като гориво. Но все пак колата не е мислена да работи с такъв бъркоч.

Alexi

близо е но е с много ниско цетаново число ,ще работи зле мотора ..  ако е някой дърт дизел надали ще е проблем

ivchotr

Да. Аз затова му казвам да не го набива в резервоара или ако все пак е решил да го прави, да е в няколко пъти по-малко количество от нафтата.

Водниядух1

Това за цетановото число- не съм много сигурен,че керосина има по-малко цетаново число. Пробвал съм 1;3 керосин и нафта и вентото ''ядеше асфалта''. Но то си беше предкамерна печка. За тдци ,мисля ще е опасничко,поради това,че керосина не маже. Иначе против замръзване си е добре да се слага по малко прим; 1;10.

Alexi

като не си сигурен провери ,в нета има достатъчно данни .. и като не си карал комън рейл с керосин не давай съвети да се кара ,че и пропорции даже предлагаш ..