Изграещи обороти и омаслено маркуче фокус2 1.6 -100 к.с.

Започната от sa6ster, 01 Юни 2017 09:48:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sa6ster

Здравейте,
За какво служи ограденото маркуче на 1.6 дуратека - 100 коня (за фокус 2)?

Вчера нещо започнаха на загряла кола да ми играят оборотите на празен ход (когато съм по инерция).
Отворих капака да разгледам дали ще има нещо необичайно и видях че около маркучето е леко омазнено.

От 2 седмици съм с нови свещи и кабели.. че бяха заминали и не работеше добре, но след смяната заспа.
Вчера след като загря колата започнаха да играят по инерция оборотите - даже успя да угасне, щото паднаха до към 200.
След това нарочно карах по инерция където може.. и оборотите играеха от 500 до 1500 и климатика ми се ключваше и изключваше (ама предполагам е понеже падат оборотите.. и защитата го спира, за да има мощност за колата).
И на бензин и газ и с включен и изключен климатик беше същото.

Днес на студен двигател не играеха оборотите и като загря пак започнаха леко. Предполагам ако бях покарал още малко да загрее напълно пак щеше да докара положението от вчера.

Поздрави,
Sa6

didony

Мисля че е вакуумен маркуч, при мен е на същото място, не е омазнен. Почисти го добре и ако трябва го пристегни дори и със скоба. Най-вероятно смуче въздух от там. Пътьом провери къде ти е PCV-клапана и го почисти,той също е един от виновниците за нестабилни обороти. При мен се намира под всмукателните колектори и изглежда така

ivchotr

Не познавам двигателя, но ми се струва странно да има забучен вакуум в капака на клапаните. Как се създава вакуум там ::) По-скоро е някакъв отдушник. И този двигател ако не е със саморегулиращи се клапани, вероятно се нуждае от реглаж, особено като е на газ.

sa6ster

Двигателя е на 1 г и 12к км от основен ремонт (прескочил ангренаж).
Миналия месец му мерих и профилактично компресия.. и си беше в нормите
Рано му е за реглаж.
Няма други странични проблеми - ускорява си, върви си.
Не харчи масло, антифриз, няма течове.

ivchotr

sa6ster

Не знам.. не му виждам края - някъде надолу.
Гледах тука.. ама нищо не излиза за моя двигател:
http://catalog.autopartmaster.com/?action=cat_ford_unit&s_id_model=12

Иначе си записах час за другата седмица.. да видим дросела и да почистим моторчето за празния ход.

Днес я покарах на бензин и играенето на оборотите понамаля.. ще видя утре дали ще изчезне (на бензин) и ще ходя на газаджиите за настройка ако е така.

Ама някой ако има идея какъв е тоя маркуч.. да свирка.

viceroy

Не трябва да изпуска никъде от тези маркучи, дросела се адаптира и почиства, PCV клапата може да е за смяна или почистване. На първо време отстранете този теч. Ако се закачи на диагностика ще си покаже....

sa6ster

Днес пак карах на бензин.
Като загря като пусна по инерция оборотите първо падаха до 800. И след малко повече каране започнаха да падат нормално- бързо падане до 1200, пауза за момент и плавно падане до около 1000. При спиране си падат на 830.

Така или иначе ще ида другата седмица да изчистят дросела и да видят това маркуче защо леко е омаслило..
Чуденето дали да ходя до газаджиите отпада - направил съм почти 15к км и ми е време за филтри - ще мина другата седмица
Аз съм с Романо Антонио, с пусната корекция през OBD

sa6ster

Маркучето е за картерната вентилация.

Смених си филтри на газта и се оказа че ми е бедна сместа на празен ход.. Настроиха я и ще видим.

ivchotr