Странно поведение фокус ц-макс 1.8, 2004 г.

Започната от Eastbourne, 08 Май 2017 22:30:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Eastbourne

Здравейте колеги!
Днес се случи нещо много странно с колата и просто нямам обяснение, за това моля за насоки или идеи, преди да съм я закарал на майстор.
Колата е форд фокус ц-макс 1.8, 120 к.с. 2004 г. на газ. инж.
Запалих колата. Заедно със запалването се отключи и ел. багажника. Слезнах, затворих го и продължих. Карах около 10 километра, свърших си работата и тръгнах да се прибирам. Точно 50 метра преди да паркирам пред нас, ми светна лампата за ниско ниво на течност за чистачки, светна още надпис "steering assist failure" като хидравликата блокира, а заедно с нея и педала на спирачката стана твърд и едвам спрях пред нас. Късмет, че не се случи на дълъг път с висока скорост.
Спрях колата и се опитах да запаля: не успях няколко пъти, като това стана с подаване на газ и форсиране. При пускане на педала на газта, колата гаснеше.
Свалих клемите за 10 минути, сложих и всичко си беше наред. Никакви проблеми като изминах 200 км във всякакви режими на работа  като многократно палех и загасях колата - никакви индикации, че има проблем
Единствената ми идея колата да почне да свети и да отказват всички системи е нещо с компютъра или намокрянето му от дъждовното време. Някакви идеи или друг с подобен проблем?

sinnerman

Ровил ли си скоро в таблото с бушони в купето? Да си разкачал букси?   Щото аз така от бърникане направих от нищо нещо  (rofl). Добре че беше Анатоли, та ме посъветва какво да правя. Да използвам случая да му благодаря и тук.

viceroy

това ми се е случвало на друг автомобил намокряне на компютър с подобни симптоми....

Eastbourne

Нищо не съм пипал по колата. От случая не е правила никакви проблеми.

Ако наистина водата е причината за проблема, то трябва да се намери проблема и да се отстрани, защото е въпрос на време да стане отново и може да нямам този късмет  ::)

До колкото знам ц-макс и фокусите 2 серия имат проблем с навлизането на вода през задната чистачка, а от там отказва багажника. Възможно ли е от там да е станала цялата работа?

ivchotr

Ако компютърът е покрай задната чистачка, може и това да е проблемът 8)
Фокусите правят фокуси, така че свиквай  ;D
Със сигурност обаче трябва да огледаш добре за течове покрай компа и за окислени клеми, букси, протрити кабели и т.н., което може да го обърка.

Eastbourne

Явно проблема се оказа от недобра връзка на кабелите (щипките) с бобините . След известно време пак стана така и компютъра отново се шашна. Привързах ги със свински опашки и колата не е правила повече проблем.